Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha lenne nálunk halálbüntetés,...

Ha lenne nálunk halálbüntetés, akkor nem ölték volna meg a trafikoslányt?

Figyelt kérdés
2015. máj. 2. 19:46
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
75%

UI:

Akik meg tudják magukról, hogy élveznék a gyilkolást, jelentkezhetnének hóhérnak.

2015. máj. 3. 11:18
 22/31 anonim ***** válasza:
4%
Jó egy egyszerű tyúklopásért még ne járjon kivégzést, azt csak nagyon felhevültem az előbb. Annak legfeljebb a kezeit lehetne lecsapni, legalább a szurkálók is kaphatnának munkát a hóhérok kötelékében.
2015. máj. 3. 11:20
 23/31 anonim ***** válasza:
22%
Annak ellenére, hogy én támogatom a halálbüntetést, sajnos azt kell mondjam, hogy megölte volna. A gyilkos egyértelműen nem előre kitervelten követte el a bűntényt, ráadásul pont az volt a célja, hogy elkerülje, hogy a lány tanúskodjon ellene rablás miatt, ezért ölte meg. Logikusan végiggondolva egy rablásért jóval kevesebbet kapott volna, mint gyilkosságért, de egyértelmű, hogy amikor elkövette, nem volt beszámítható állapotban. Ha lenne halálbüntetés, akkor is megölte volna a lányt sajnos.
2015. máj. 3. 11:40
 24/31 anonim ***** válasza:
74%

#utolsó:

Ha kivégzés járna egy bolti rablásért, vajon akkor is elkövette volna? Ez a nagy kérdés...

2015. máj. 3. 11:42
 25/31 anonim ***** válasza:
86%

hjam1029,

A skandinávoknál nincs halálbüntetés, sőt, nem is az a büntetés-végrehajtás célja, hogy minél jobban megnyomorítsa az elkövetőt, hanem a rehabilitáció, orvosok, pszichológusok kezelik az elkövetőt, mindent megtesznek, hogy visszavezessék a társadalomba, és megszűnjön az ok, ami miatt büntetett követett el. Náluk valahogyan ez sokkal jobban működik, a visszaesők aránya világviszonylatban náluk a legalacsonyabb.

Nem attól lesz a társadalom erkölcsös, hogy levágod a bűnöző kezét, hanem attól, hogy olyan állapotot teremtesz, ahol nem kell bűnözni. Az ilyen hirtelen felindulásból elkövetett gyilkosságnál a legjobb technika nem a bezárás, hanem ha kezelik az adott illetőt, kezelik az esetleges dührohamokat - tehát embert faragnak belőle, aki később még hasznos tagja lehet a társadalomnak.

És mielőtt te is jössz vele - ha akárkimet megölné valaki, nem, akkor sem lennék boldog, ha kivégeznék. Akkor lennék boldog, ha azt az embert kezelnék, ha az az ember megbánná a tettét, és később valóban értékes emberként élne tovább. Attól, hogy megölik, nekem nem lesz jobb, de szenvedni fognak a szülei, esetleg a barátai, szerettei. Ettől én nem leszek boldogabb semmivel, és a fájdalmam sem fog csökkeni semmivel.

Betörni is törtek már be hozzánk. Attól, hogy a betörő kezét levágják, egy dolog biztos: még esélytelenebbé válik a rendes életre. Nekem kitartóan nem lenne jobb, mert csak lenne még egy család, akiknek nincs esélyük a megélhetésre, tehát tuti, hogy kineveltünk még egy generációt, maximum a gyerekeinek azt adja tovább, hogyan ne bukjon le...

2015. máj. 3. 11:49
 26/31 anonim ***** válasza:
11%

Azt utálom, mikor a jogvédők azzal jönnek, hogy a bűnözőknek (közöttük gyilkosoknak is) vannak emberi jogai. Miért lenne egy rablónak, egy gyilkosnak annyi joga az életre mint nekem, ha én nem öltem meg soha senkit, vagy soha nem raboltam ki senkit?

Az ilyen embereket nem kéne védeni. Az üzletekbe rendszerint vannak kamerák (ha nincs akkor szerezni kell). Ha lenne egy olyan törvény, hogy a rablóknak és a gyilkosoknak nincsenek emberi jogai, akkor a csajszi fejbe b@shatta volna a rablót egy gépfegyverrel (ha lett volna nála), és természetesen elítélni se lehetne ezért, mert csak a szeméttől szabadult volna meg, amivel jót tett volna a társadalomnak. A kamerák segítségével még az ártatlanságát is igazolhatta volna (vagyis, hogy nem hirtelen felindulásból nyírta ki az egyik vásárlóját). Ha így lett volna, akkor meghalt volna egy szemétláda, és továbbélt volna egy becsületes lány.

2015. máj. 3. 11:52
 27/31 anonim ***** válasza:
4%
Sir Butcher, ez akár működhet is az egyébként normális emberek esetében. Csak az a baj, hogy nálunk Magyarországon az erőszakos bűncselekmények nagy részét cigányok követik el. Őket nem lehet megnevelni, jó útra téríteni, mert fel se fogják a tetteik súlyát. Ha egyszer kiszabadulnak, kezdik elölről.
2015. máj. 3. 11:53
 28/31 anonim ***** válasza:
6%
Egy normális társadalomban a pszichopatákat már a tett elkövetése előtt kezelhetnék. Ha a kezelések után is gyilkolásznak, akkor jöhet a kötél.
2015. máj. 3. 11:54
 29/31 A kérdező kommentje:

Dear Sir Butcher!

Szívemből szóltál.

2015. máj. 3. 20:16
 30/31 anonim ***** válasza:
8%
ha a trafikos-lány gyilkosa nem került volna kézre és tételezzük fel söpört volna végig az egész országon és mészárolta volna le a trafikos-lányokat, tartanánk már 30 nemzeti doh boltnál, akkor is arról beszélnénk, hogy lehet még hasznos tagja egy ilyen a társadalomnak, faragjunk belőle embert, tiszteset, szegény megbotlott, de hát a lónak is 4 lába van mégis.
2015. máj. 4. 01:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!