Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem bizonyítja Magyarors...

Miért nem bizonyítja Magyarország etnikai egységességét (magyarságát) az a tény, hogy a magyar állam még mindig létezik?

Figyelt kérdés

2015. máj. 2. 16:19
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
Te erősen kevered az etnikumot a nemzet fogalmával. Nézz utána ezeknek.
2015. máj. 5. 02:46
 32/32 anonim ***** válasza:

Magyarországot többségben a magyarok lakják. De, a magyarság etnikailag nem egységes.

1. 1241-42 a fél országot kiirtották, a helyükre idegeneket telepítettek. Egy részük beolvadt, már részük nem.

2.1526-1699 a fél ország megint kihalt és megint idegeneket telepítettek be.

A középkorban az emberek nem a hazáért harcoltak. Hanem a királyért, az urukért és a HITÜKÉRT. a törökök ellen azért mentek, mert egy idegen vallás volt. Egy nemes a hatalmáért, vagyonáért és kiváltságaiért harcolt. Egy jobbágy Istenért vagy csak azért mert mennie kellett. Nem számított, hogy ki szlovák, magyar vagy német. De, jött a nacionalizmus és hát igen. Én magyar vagyok, itt születtem és itt is élek és szeretem az országom. De, etnikailag van bennem osztrák, sváb, szlovén, román.

Szóval, szerintem- etnikailag MAGYARSÁG nem létezik. Nemzetileg viszont igen.

De, nézzük- Egyiptom is létezik már több ezer éve. De, etnikailag nem egyiptomiak lakják. Pontosabban, nem azoknak a leszármazottaik akik 2 ezer éve a fáraók előtt hajlongtak. Oroszország létezik, de etnikailag nem egységes.

2015. máj. 10. 19:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!