Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem bizonyítja Magyarors...

Miért nem bizonyítja Magyarország etnikai egységességét (magyarságát) az a tény, hogy a magyar állam még mindig létezik?

Figyelt kérdés

2015. máj. 2. 16:19
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:

Úgy látom nem igazán érkezik érdemi hozzászólás. Az utolsó talán a #13-asé volt;

Persze, hogy nem attól lennél magyar, hogy feláldozod magad az országért. Ezt senki nem mondta, és én sem állítottam ezt. '48-ban sem csak magyarok küzdöttek az oldalunkon, hanem olyanok is, akiknek látszólag semmi érdeke nem fűződött hozzá. Magyarrá (vagy bármilyen más nemzetiségűvé) egyértelműen csak a származás tesz, viszont ennek a származásnak a meglétét mindmáig igazolja az, hogy létezik magyar állam. Nyilván nem 100,00%-ban csak magyarok élnek/tek itt, de ezt soha nem is állítottam.

Viszont még mindig nem tudtátok megcáfolni, hogy a magyar nemzetért elsősorban magyarok adják életüket, ezáltal a magyar állam létezése bizonyítja, hogy a többség itt bizony magyar származású. Vannak kisebbségeink, akiknél a döntő többség nem adná az életét a magyar államért. Ezeknek a kisebbségeknek van egy része, aki igen (ez nyilván a kisebbség kisebbsége, ami igazán elenyésző szám).

Ennek ellenére szerintem megállja a helyét az az állítás, hogy a Magyarországért harcoló emberek 80-90-95%-a magyar származású. Mivel ezek az emberek többé-kevésbé máig sikerrel jártak, ezért létezik Magyarország ma is, és a létezése biztosítja, hogy a többség még mindig magyar származású.

2015. máj. 2. 19:35
 22/32 anonim ***** válasza:
Hát ha valamelyik másik ország megtámadná Magyarországot, akkor természetesen harcolnék érte.
2015. máj. 2. 19:48
 23/32 anonim ***** válasza:
Atyaég! Ennyi hülyeséget összehordani!
2015. máj. 2. 20:34
 24/32 veterán vas ***** válasza:

Valószínű azért nem sikerült még "érdemi" választ kapni senkitől, mert a feltett kérdés is eléggé nyakficamosra sikeredett.

Alapból etikátlan a kérdezetteket befolyásolni a negatív megközelítéssel.

Lásd: "miért NEM bizonyít..."

Erre még ráteszel egy lapáttal azzal, hogy olyan fogalmakat párosítasz, amelyek korántsem férnek meg egy ilyen kérdésben.

Lásd: Magyarország etnikai egységessége v.s.(magyarság).

Mintha a kettő egymás szinonimája lenne, holott nagyon nem az. Talán véletlen, talán nem, de némi diszkriminatív felhangot vélek fölfedezni abban a tényben, hogy éppen a magyarság kifejezést sikerült zárójelbe tenned. (sic)

Végül mondandód utolsó harmada, nem nélkülözi a patetikus felhangokat sem:

"a magyar állam még mindig létezik?"

Nem tudom mi volt a célod ezzel a közvélemény kutatásnak álcázott fricskával, de nekem leginkább a több mint ezer éves turáni átok ujbóli fölemlegetésére emlékeztet, és nem nyerte el a tetszésemet.

További szép estét.

2015. máj. 2. 22:23
 25/32 A kérdező kommentje:

Magyarország lehetne akkor is etnikailag egységes, ha 100,00%-ban törökökből, vagy indiánokból állna. Mivel iszonyatosan elterjedt nézet, hogy "nem léteznek magyarok", ezért tettem fel a kérdést fordítva - hiszen általában könnyebb az embernek a saját igazát bizonyítani (miszerint nem egységes etnikailag Magyarország), mint cáfolni azt, hogy egységes. Feltéve persze, ha az ő igazsága tényleg igazság. :)

A magyar állam még mindig létezik. Nem érzem a "patetikusságot". Ténymegállapítás. "(...) az a tény, hogy...".

Persze könnyű belekötni a kérdésbe, de tényleg még mindig nincs érdemi válasz. Nem fricskának szántam a kérdést, hanem azt szerettem volna, ha valaki kulturált vita keretein belül meg futja cáfolni azt az állítást, amit én igaznak tartok. Eddig ez nem sikerült, úgyhogy várom a további válaszokat.

2015. máj. 2. 22:48
 26/32 anonim ***** válasza:

"mint cáfolni azt, hogy egységes"

Nincs ezen mit cáfolni, az tény, hogy Mo nem egységes etnikailag.

Nézz már körül!

Nekem pl. dédnagyanyám nme is nagyon tudott magyarul csak németül, de mindkét ágról is vannak német, szerb, szlovák, és még ki tudja miről nem tudok felmenőim.

Kétlem, hogy létezik olyan magyar család, akinek semmilyen más nemzetiségű tagja nincs valahol. És ez csak a pár nemzedékre visszamenőleg. Ha tovább mennénk, még több lenne mindenhonnan.

2015. máj. 2. 23:21
 27/32 veterán vas ***** válasza:

Csupán jelezni szeretném, mivel már a 26.hozzászólás után vagyunk és még mindig nem vetted észre magad, valószínű Te lehetsz az, aki szembe megy a forgalommal. Pedig a legutolsó vélemény is érthetően megfogalmazta a lényeget.

Vond le a konzekvenciát, és csukd be a boltot Mozart szavaival:

"akinek ennyi jó kevés, azt érje gáncs és megvetés"

:)

2015. máj. 3. 00:45
 28/32 A kérdező kommentje:

@veterán vas:

Csak beszélsz, de nem mondasz semmit.

#26:

Felfogtál bármit abból, amiről itt eddig szó volt?

2015. máj. 3. 00:55
 29/32 veterán vas ***** válasza:

Pihenj le, úgy látom megviseltek a "Gyakorikérdések".

Vagy inkább a gyakori válaszok? :)

2015. máj. 3. 01:47
 30/32 anonim ***** válasza:

" Ez nem logikus, tehát feltételezhetjük, hogy a legtöbb ember, aki Magyarországért adta az életét történelmünk során, az magyar származású volt. Tehát még egyszer; a legtöbb. A döntő többség. "

Jurisics Miklós? Petőfi Sándor? az aradi vértanúk?

hagyjuk már... :D magyarok is haltak meg más országokért pl az olasz egység során, de biztos ezer helyen is, és az országunkért is rengeteg külföldi/eredetileg más nemzetiségű személy adta az életét

2015. máj. 4. 20:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!