Jó kérdés. Én nem is tudtam, hogy a katolikusok munkáltatói az adókat és a járulékokat a Vatikánnak, a zsidók munkáltatói Izraelnek fizetik. Így tehát maradunk a szegény ateisták, akiknek adójából templomot, zsinagógát újítanak fel.
2015. máj. 1. 17:30
2/18 anonim válasza:
Nem érzem másnak mint amikor keresztény templomokat újítanak fel állami pénzből. nagyobb probléma a stadionok építése, mint az állam polgárai által ténylegesen használt épületek életveszélyes állapotának kijavítása, mert gondolom a szegedi zsinagóga felújítására gondolsz.
2015. máj. 1. 17:31
3/18 A kérdező kommentje:
" A 2015-től kezdődő zsinagógafelújítási program keretében az idén 15 zsinagóga felújítása kezdődik meg az országban - mondta a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára a debreceni zsinagógában, melynek felújítása hamarosan befejeződik. Magyarország kormánya zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben, ennek is köszönhető, hogy az országban több ezer izraeli hallgató tanul - tette hozzá Latorcai Csaba."
2015. máj. 1. 17:33
4/18 anonim válasza:
Hát ez szörnyűség egy gazdag ország lakosai súlyos milliókért nálunk tanulnak (merthogy baromira milliókat húznak le félévente a külföldi diákokról) és ezért cserébe nem köpjük őket meg a vallásukat szembe? Arról nem is beszélve, hogy tetszik vagy sem egyeseknek vannak magyar állampolgárok akik a zsidó vallást gyakorolják és zsinagógába járnak.
2015. máj. 1. 17:36
5/18 anonim válasza:
A zsidók is fizetnek adót... Egyébként műemlékvédelemről hallottál már? Például a budapesti zsinagóga a főváros egyik fontos turisztikai célpontja, a turisták pedig az egész városnak bevételt jelentenek.
Politikailag pedig kifejezetten örömteli, hogy az utóbbi idők néhány kínos ügye után a kormány egy ilyen beruházással javítja a nemzetközi megítélését. Ez az egész országnak jót tesz.
2015. máj. 1. 17:42
6/18 anonim válasza:
A magyarországi zsinagógák felújítását mégis melyik államnak kellene finanszíroznia? Talán Perunak vagy Bangladesnek? :)
2015. máj. 1. 17:44
7/18 anonim válasza:
A zsidókra is ugyanazok az adótörvények vonatkoznak. Nincs mi adónk, meg zsidók adója.
2015. máj. 1. 17:45
8/18 anonim válasza:
Inkább az a kérdés, hogy ugyanakkor sokkal rosszabb állapotú templomokat miért nem újítanak fel.
2015. máj. 1. 17:55
9/18 A kérdező kommentje:
Senkit nem kell szembeköpni a vallása miatt, gondolom messze nem közelíti meg a tandíj a felújítás költségeit.
Szerintem ezer más helye lenne annak a pénznek is, úgy mint a stadionokra költött pénzeknek is.
Talán egy fontossági sorrendet kellene felállítani.
2015. máj. 1. 18:02
10/18 anonim válasza:
"Inkább az a kérdés, hogy ugyanakkor sokkal rosszabb állapotú templomokat miért nem újítanak fel."
Inkább az, hogy a magyar államnak mi köze van akár templomokhoz, akár zsinagógákhoz?
Újítsák fel őket a vallások követői, ne mi fizessük ezt a sok vackot. Én nem vagyok sem zsidó, sem keresztény, akkor minek költik erre a pénzemet?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!