Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért kötelező a nyelv a...

Miért kötelező a nyelv a diplomához? Ha nem lenne kötelező, a lusta egyetemisták úgysem tanulnának nyelvet és nem tudnának kimenni külföldre

Figyelt kérdés

2015. ápr. 23. 11:09
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
61%
Ezt probald meg olyannak bemeselni, aki eleteben nem palyazott meg meg allast.
2015. ápr. 23. 12:27
 22/38 qqqxxx ***** válasza:
88%
Szerintem tok ikaszad van, ojan hujesek ez a etyetem oda csak puzik jarnak, meg minekel nyelvet tanullni asz is gaz. ojan szimpi vaty, nem akarsz ismerketni kitsit, van ety traktorom i. irjal ety privat uszenetet. puzika
2015. ápr. 23. 12:42
 23/38 anonim ***** válasza:
79%

Juj de nagyot kamuzik a 45%-os, vagy nagyon csúnyán megvezeti a barátnője! Eleve, hogy lehet intelligensnek nevezni valakit, aki egy nyelvet nem tud középszinten megtanulni, az vagy nem intelligens vagy szimplán lusta, rosszabb esetben mindkettő.

De legalább ilyenkor kiderül, hogy csak szükség van azokra a "semmirekellő bölcsészekre", mert többségük legalább két idegen nyelvet beszél jól, a nyelvszakosok közül sok hallgató 3-4 idegen nyelvvel is jól bánik, nyilván azon a nyelven meg, amit tanult anyanyelvi szinten kommunikál.

2015. ápr. 23. 12:51
 24/38 anonim ***** válasza:
Pont azért, hogy elhúzzanak innen a diplomások.
2015. ápr. 23. 12:54
 25/38 A kérdező kommentje:
ez hülyeség nekem papirom van arol hogy nem tudok nyelvet tanulni mert diszlexiás vagyok! ettől mgé okos vagyok és szorgalmasan dolgozok 3 müszakba! nem úgy mint a büfé szakos egyetemisták akik utána munkát se találják
2015. ápr. 23. 12:56
 26/38 anonim ***** válasza:
84%

A buta embereknek az a jó, hogy nem veszik észre, hogy buták...

Egyébként kérdező, a diszlexia nem jelenti azt, hogy nem tudsz nyelvet tanulni, azt hallás után is lehet, az, hogy mégsem tudsz az nálad is a szimpla trehányságra vezethető vissza.

2015. ápr. 23. 13:00
 27/38 anonim ***** válasza:
100%

'Szerintem tok ikaszad van, ojan hujesek ez a etyetem oda csak puzik jarnak, meg minekel nyelvet tanullni asz is gaz. ojan szimpi vaty, nem akarsz ismerketni kitsit, van ety traktorom i. irjal ety privat uszenetet. puzika'

Kombajn niincs?? DDD

2015. ápr. 23. 13:26
 28/38 anonim ***** válasza:
31%

"Külföldön a szakmunkás perfekt nyomja az angolt pl.,mert elvárják tőle..."

És akkor ebbe belegondolt már valaki valaha? Hogy ha külföldre szakadva meg tudja tanulni, akkor lehet nem is ő a hülye, hanem itthon szar a nyelvoktatás az iskolák legnagyobb részében? Már amióta van rendes nyelvoktatás, mert a rendszerváltás után sokáig az se volt, csak átképzett tanárok, akik egy-két leckével jártak az osztály előtt angolból meg németből?

A nyelvvizsga követelmény azért hülyeség, mert előbb a nyelvoktatással kellett volna valamit kezdeni, és miután az mondjuk 15-20 éve rendesen működik (igen olyan régóta, mert nem csak a frissen éretségizetteknek mennek továbbtanulni, aki régebben végzett az még annyit se tanult mint manapság) akkor esetleg kitalálni egy ilyet.

De hát itt a cél nem is az volt sose, hogy beszéljék a nyelvet. A pénz beszedés na az igen. 1996-ban (akkor találták ki a követelményt) még nem volt ám ennyi nyelviskola, nyelvtanfolyam, nyelvvizsga. Meg volt a hely ahova áramolnia kellett a pénznek. Ugyanaz mint most, hozzunk olyan rendelkezéseket, amikből a haver-sógor jól jár.

Azonkívül ez az egész a nyelvoktatásunk tökéletes kudarcának a beismerése. Ha rendesen oktatnák a nyelvet, akkor nem lenne szükség erőszakkal, kötelezően kényszeríteni az embereket a papír szerzésre, mert beszélnének. Helyette úgy vannak vele, hogy kérjünk papírt, és oldják meg maguk, mi meg döngetjük a mellünket arra, hogy milyen sok papíros ember van Magyarországon.

2015. ápr. 23. 13:30
 29/38 anonim ***** válasza:
82%

"Helyette úgy vannak vele, hogy kérjünk papírt, és oldják meg maguk, mi meg döngetjük a mellünket arra, hogy milyen sok papíros ember van Magyarországon."

A valóság ezzel szemben az, hogy az EU 28-ak közül nálunk van a legkevesebb "papíros" ember...

2015. ápr. 23. 13:33
 30/38 anonim ***** válasza:
88%

"én 3 műszakba dolgozok amig ti ingyen élösködtök utána meg kimentek londonba mekdonádsba dolgozni!"

Mikor fogjátok már fel a buta agyatokkal, hogy nem mindenki mosogtani/gyorsétterembe megy külföldre dolgozni? Csak a családomon belül három ellenpélda van. Néha el kéne kapcsolni

értelmesebb rádió/TV adókra is, ahol nem egész nap az agymosás megy. Ahogy látom sikerrel. Sajnos tudomásom van róla, hogy sok gyárban is figyisz istenítő frekvencián van a rádió

egész műszakban.

"én csak azt nem értem miért tanítom az adópénzemből azt a csürhét akik utána elmennek külföldre"

Csürhe az, aki így beszél a másikról, ráaádsul ismeretlenül. Engem nem zavar, ha tanulnak az adópénzemből, legalább néhány honfitársam értelmesebb lesz. Vannak az oktatásnál

feleslegesebb kiadások (pl. stadionok tömkelege), na engem ez zavar. Az sem érdekel, ha kimennek külföldre, sőt nagyon is jól teszik. Nemcsak a jóval magasabb fizetés, hanem

az itthon egyre több hülye miatt. Ráaádul a mi korosztályunknak már nyugdíja sem lesz.

Nyelv pedig még jó, hogy kötelező a diplomához. Aki értelmiségi akar lenni, az ne csak magyarul tudjon megszólalni. Így is szánalmas és szégyenletes a magyarok nagy részének nyelvtudása, ne tegyünk még rá egy lapáttal. Inkább már óvodától el kéne kezdeni anyanyelvi tanárokkal, nem pedig 4. osztályban, amikor már majdnem késő akcentus nélkül elsajátítani egy nyelvet. Normálisabb országokban már elsőtől tanulnak angolul és senkit nem zavar, hogy értelmesek lesznek a gyerekek. Itthon van így, ahol a közmunkás, ostoba droidokat akarnak nevelni. És ráaádul még közönség is van hozzá.

2015. ápr. 23. 13:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!