Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Most mi lenne, ha bevezették...

Most mi lenne, ha bevezették volna a vizit és doboz és az egyéb díjakat? Fizetős oktatás?

Figyelt kérdés

Mennyi lenne az a 300Ft 3000 vagy több?

Mi járna még alanyi jogon, a levegő?

Szerinted egy profitorientált cégtől ha el von a költségvetés, az szépen csendesen tönkremegy vagy odaver az áraknak? 80milliárdot vontak ki a rendszerből, azt oszd már el a vizitdíjra stb! 5000/orvos látogatás 1000/ dobozdíj

A szülés ingyen de ha farral jön a gyerek az már 100e, ha császárral akkor 400e, egy kis rutin ingyenes de szinte semmit nem tartalmaz de egy gamma /GT már 5000.

1000 lehetőség van hogy megvágjanak, de miből?????

Ma már csak milliomos csemeték tanulnának és max 5% ösztöndíjas, hogy a tessék-lássék látszata fenn maradjon.

Mert a törvényeket nehéz elfogadtatni, de az árakon és a kiskapukon könnyű nyitni!

2010. febr. 20. 19:51
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Sz*ros 300 ft-ért népszavazás, ez már tényleg legajla...

Egy újabb példája annak, amikor valaki nem képes elképzelni, egyszerűen szűk hozzá a képzelőkéje, hogy felfogja: sok embernek az az akkori 300 Ft, (ami legtöbbször inkább 600 Ft volt, nézz utána - 'beutaló köteles') igen csak napokat jelentett hónap végén.

Nekem amúgy a barátnőm pont akkoriban kellett orvoshoz járjon, és több ezer forintunk elment vizitdíjra pár nap alatt, ennyit a 300-ról:)

2010. febr. 21. 01:49
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem értitek a systemet?? Ha nem perkáltok 300-at, akkor nem lesz eü sem!?

Azt hiszitek minden ingyen van?? Ha Ti nem, akkor ki fizesse meg? Ki fizesse az eü.-t??

Nah, erre válaszoljatok!!!

2010. febr. 21. 02:57
 13/15 anonim ***** válasza:
Egyébként ha visszautaltak, akkor nem kellett fizetni. Én is kórházban voltam akkoriban, kikerültem az életbe, mert suli/meló megszűnt eü gondom miatt...akkor értettem meg a systemet igazán. Vagy engeditek, hogy megértessem, vagy még több embert töröl a system, sok módszere van: reálbércsökkenés, melóhelyek megszűnése stb.
2010. febr. 21. 02:59
 14/15 anonim ***** válasza:

tény, hogy sok pénz hiányzik az eü-ből. én abban dolgozom és azért elég gáz, mikor nem tudunk a betegnek gyógyszert adni(fájdalomcsillapító stb, tehát végülis nem szükséges, de könnyítő gyógyszereket), nem tudunk kötözni rendesen, kesztyű nélkül kell dolgozni(persze minden beteg után fertőtlenítünk, de ránk nézve ez nagyon veszélyes) és még sorolhatnám. lehet tiltakozni, de abban mindenki biztos lehet, ezt a pénzt be fogják szedni tőlünk. nem 300at, hanem a sokszorosát. adóemelés, tb járulék emelés, stb formájában. és akkor majd nem csak annak kell fizetni, aki beteg, hanem mindenkinek. az emberek továbbra is sportot űznek az egészségügyből, igen, a nyugdíjasok főleg, de mások is nagyon sokan. hát ez nem sport, komoly dolog. egyszer majd összeomlik, aztán lehet lesni. van olyan kezdő orvos ismerősöm, aki 70Ft-os órabérért csinál ügyeletet és 80ezer a fizetése, mert rezidens, annak lehet ennyit adni, hiszen amíg a szakvizsgája nincs meg nem tud elmenni. most pattoghat itt mindenki, hogy összességében más se keres többet. jah, csak egy orvosnak 10 perc külföldön jólfizető állást találnia. el fognak menni. a magyarokat ki gyógyítja?

jobb lenne, ha mindenki elvetné azt a nézetet, hogy az eü alanyi jogon jár, mert sajnos ez nem működik. egyrészt tbjárulék, másrészt mondjuk vizitdíj, mert haldoklik a rendszer. benne vagyok, látom.

2010. febr. 21. 08:29
 15/15 anonim ***** válasza:

Utolsó hozzászóló, jól látod, így szelektál a system. Ha nem teszik helyre, nem lesz ellátás. És még több ember törlődik a systemből. Lesznek, akik kánaánt csinálnak ebből a területből!!

Ezek tényleg annyira hülyék, hogy 300 Ft-ot sem hajlandóak az eü-re szánni, miközben többszörösét költik cigire meg piára?? Hát akkor pusztuljanak!!

2010. febr. 21. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!