Miért nem növeljük a minimálbért és csökkentjük a munkavállalókat terhelő adókat?
Nekem is sokszor vannak ötleteim bizonyos dolgokkal kapcsolatban, de én úgy vagyok vele, hogy biztosan nem működne, hiszen már rég bevezették volna, ha sikeres lehetne. Meg gondolom, hogy azok a politikusok, szakemberek jobban értenek hozzá, mint én átlagemberként, még ha nem is támogatom sokszor politikailag azt az irányt, amit képvisel.
Lehet, hogy én vagyok ilyen pesszimista, és az átlagemberek meg a saját ötleteimet alábecsülöm. Nem tudom..
"Az áfa adja a költségvetés legnagyobb részét, nem lehet csak úgy csökkentgetni."
Akkor máshol miért nem adja a 27%-os ÁFA a költségvetés legnagyobb részét? Miért van általában 15-20%-os átlagos ÁFA-kulcs, az alapvető élelmiszerekre pedig 5%, az Egyesült Királyságban pedig nincs is rájuk forgalmi adó?
"miért, eddig ki fizette"
na most ez olyan szintű butaságra vall... van 100 000 forintod, amiből 50 ezer kell megélhetésre, a másik 50-et nekem adod, amiből én élek meg
most azt mondom, nekem 100 ezer kell a megélhetéshez, te megkérdezed, ki fizeti? én erre azt válaszolom: eddig ki fizette? érted, hol a hiba, nem?
Több a pénzed, emiatt a kereskedő is többet kérhet.
Ráadásul ha az adót jövedelemről a termékekre teszik az közvetlen hatásként is emeli az árakat.
Más adórendszer/állami szerepvállalás.
Egyesült királyságban szinte semmit nem finanszíroz az állam, emiatt nem kell annyi adót beszedni, cserébe akármit akarsz pl eü, oktatás akkor pénztárcát elő.
Több nyugat-európai országban a társasági adó mértéke magasabb, vagy az Szja-é az ÁFA ellenében.
"Egyesült királyságban szinte semmit nem finanszíroz az állam, emiatt nem kell annyi adót beszedni, cserébe akármit akarsz pl eü, oktatás akkor pénztárcát elő."
Na, ezt pont a minimálbéresek szívnák meg a legjobban. Fogorvoshoz már így se nagyon járnak, ezután majd a szívműtétre se fog telni.
"Több a pénzed, emiatt a kereskedő is többet kérhet."
Persze, hogy kérhet, csak nem biztos, hogy kap.
Majd nem vásárlok nála, mivel vásárlok ott, ahol olcsóbb.
Tudom, csak a kérdező kérdésére válaszoltam.
Minden kereskedő tisztában lenne a ténnyel, ráadásul a magyar kereskedelem erősen a multikra épít akik mindenhol azonosan áraznak.
17-es, neked fogalmad sincs, hogyan működik a nettó-bruttó bér és hogy mennyit sarcolja az állam a munkavállalókat és a vállalkozókat Magyarországon.
Ajánlom, hogy nézz szépen utána a dolgoknak, mielőtt butaságokat írsz olyan témákhoz, amikhez abszolút nem értesz.
"Minden kereskedő tisztában lenne a ténnyel, ráadásul a magyar kereskedelem erősen a multikra épít akik mindenhol azonosan áraznak."
Jó, akkor mondd el nekem, hogy Nyugat-Európában, ahol a fizetések 5-ször akkorák, mint Magyarországon, miért nem kerülnek 5-ször annyiba az élelmiszerek?
Miért veszek meg mindent annyiért, mint itt, esetleg 10-20% plusz pénzért, de sokkal jobb minőségűt?
Miért nem 5-ször annyiba kerül minden, ha a fizetések is annyival többek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!