Miért nem emelik fel itthon a minimálbért 600. 000 ft-ra?
Mert amint felemelnék 2 dolog történne:
- A dolgozók felét (vagy inkább többet) azonnal kirúgnák mindenhonnan, hogy ki tudják fizetni a bért a maradéknak.
- 1 kg kenyér ára felmenne 10.000 ft-ra (és minden egyéb is hasonlóan változna)
Mert nincs olyan gazdasági szinten az ország.
A mai magyar árakhoz véleményem szerint, elég lenne nettó 160 ezer forint minimálbérnek.
A 160 ezret könnyebb lenne kitermelni.
600 ezer eszméletlenül sok.
A kettesnek igaza van, én annyit tennék hozzá, hogy a legtöbb ember még a havi 120-130 nettónak is nagyon örülne.
"A mai magyar árakhoz véleményem szerint, elég lenne nettó 160 ezer forint minimálbérnek."
Abban a pillanatban csődbe menne a cégem. Először a cégekre jutó rengeteg adót kéne csökkenteni. Meg a sok papírmunkát...
Egyébként azt magyarázzátok már el nekem, hogy pl, egy német cég hogyan tudja kifizetni azt a minimálbért? Ha jól tudom, nem sokkal kapnak kevesebb adót, mint itthoni vállalkozások, akkor mi a probléma?
Tegyük fel, hogy van egy magyar cég, aki NEM BELFÖLDRE TERMEL/ÉRTÉKESÍT.
Elvileg ugyanannyi bevétele lesz MAJDNEM mint egy német ugyanilyen cégnek, ha egyformák a fejlettségei. Akkor mi akadálya van annak, hogy legalább 200 nettót kifizessen, ha a németnek megy a 300 ezer is?
Tényleg nem kötekedésből, kíváncsi vagyok.
"Abban a pillanatban csődbe menne a cégem."
Akkor szépen elmégy 160 nettóért dolgozni. Problem?
"Ez a baj,hogy az alamizsnának is örül a Magyar..."
Szerintem meg pont az a baj, hogy még az alamizsnának sem örül... Ha kap két forintot, egyből azt kérdezi, hogy "há' ménem öt?".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!