MI a baj a vasárnapi nagyobb boltok bezárásával?
Nekem az indoklással volt bajom. Azért van vasárnapi boltbezárás, hogy a családok együtt tölthessék a vasárnapot, nehogy anyukának a pénztárban kelljen ülnie, ha pedig nem a "teszkóba" dolgoznak a szülők, akkor ne bevásárlás legyen a családi program. Mer' ha apuka-anyuka a gaz, kizsákmányoló imperialista multinál dolgozik vasárnap, polcot tölt, pénztárban ül, raktárban szaladgál, az tönkreteszi a vasárnapot.
Ellenben ha apuka-anyuka keményen dolgozó kisember és vasárnap 8-12 órában nyomja a műszakot a gyárba', az nem baj. Az se baj, ha mentő, tűzoltó vagy rendőr és 24 órázik. Ha otthon maszekol, az sem probléma. Csak az, ha a hipermarket nyitva van, az tesz tönkre mindent.
A KDNP kitalálta, hogy mindennek a vasárnapi nyitvatartás az oka, ezért bezáratta a vasárnap nyitva tartó hipermarketeket. De világörökségi területen (még) nyitva lehetnek vasárnap. Hiszen mint tudjuk, a tokaj-hegyaljai dolgozó vasárnapja más, mint a többié. De a kisbolt is nyitva lehet, ha a tulajdonos dolgozik benne. Az ő vasárnapját is tönkre lehet tenni. Csak a multiknál dolgozókét nem.
Na, ez zavar engem. Nem merte kimondani a KDNP, hogy egyszerűen csak ütni akarják a multikat, hanem mindenféle körmönfont indoklást találtak ki, állítólag a nép nevében. Pedig lehetett volna tökös gyereknek lenni és azt mondani, hogy a multikat akarják megszorítani. Vagy ha nem erre megy ki a játék, akkor az összes boltot be kellett volna záratni vasárnapra.
Mert semmi értelme sincs. Az eladók nem mennek vasárnap dolgozni. Éééés? Árufeltöltők, takarítók, karbantartók ugyan úgy dolgozhatnak vasárnap. Sőt, a rendőrök, az orvosok, az ápolók, a biztonsági őrök, a katonák és még bármelyik másik szakmában lévők ugyan úgy dolgozhatnak vasárnap. Ez nem zavar senkit?
Nem kell ennyire beleszólni a piac működésébe, elég lenne azt meghatározni, hogy vasárnapra x%-os bérpótlék jár és egy hónapban maximum x darabszor dolgozhat valaki vasárnap. Nem lenne sokkal barátságosabb?
Miért kell kiírni olyan kérdést, amit már sokszor kitárgyaltak itt? Tessék, olvasgass:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=vas%E1rnap+b..
Én nagyon nem értek egyet ezzel, és nem csak saját magam miatt, de most nem írom le külön az indokokat, már többször megtettem.
Az viszont nem stimm, hogy a CBA-t akarták helyzetbe hozni. Nálunk 5 CBA van, vasárnap ugyanúgy zárva van mindegyik, mint az összes többi áruházlánc.
"MI a baj a vasárnapi nagyobb boltok bezárásával?"
Az, b***d meg, hogy zárva vannak.
(és most örülök magamnak, hogy sikerült egy k**va politikától mentes, kulturált választ írnom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!