Miért él ennyire a magyar köztudatban az a tévhit hogy azért vagyunk hunok mert benne van az ország nevében?
A Hungary-ban a szótő egyáltalán nem a "hun", nem véletlenül mondják a németek és a többi germán nép Ungarn-nak. Ez a hun szócska csak és kizárólag az angol nyelvben van benne semmilyen másban nem.
A valódi szótő az a Ungary - Ugary vagyis ugor.
58# Nem tudom mennyi idős vagy, én 24 nekünk úgy tanították hogy a magyar egy finnugor nép volt, ami elvándorolva felvette a szkíták és más nomád népek szokásait.
60# Egyetértek, a mondák tényleg nem bizonyíték erejűek.
62# A mai magyarság genetikája tényleg nem rokon a finnugor népekével, de az ősmagyaroké igen. Esti olvasnivaló:
"Bár csak néhány gazdag leletanyagú sírban föllelt férficsontból tudtunk értékelhető DNS-t kinyerni, azt megállapíthattuk, hogy a minták egy része, egy olyan Y kromoszómás bélyeget hordoz, amely csak azon, ma élő uráli népek férfi lakosságánál fordul elő nagy gyakorisággal, akiket a történészek és néprajzkutatók a magyarság ősi rokonainak tekintenek."
"Az északi népek majdnem 100%-os tejemésztési képességéhez képest a ma élő magyar lakosság 63%-a képes felnőtt korában is emészteni a tejet. Ez a tulajdonság az ázsiai népeknél hiányzik vagy ritkán fordul elő. Ennek megfelelően a magyarokkal rokon népeknek tartott uráli nyenyeceknél, udmurtoknál, manysiknál a lakosság mintegy 70%-a képtelen a tejet emészteni. A honfoglalás kori DNS-mintáinkban meghatároztuk a tejemésztés képességének a gyakoriságát. Megállapítottuk, hogy szemben a ma élő magyar népességgel, a honfoglalók mintegy 70%-a felnőtt korában képtelen volt a tejet emészteni."
Mondtam hogy már olvastam.Válaszoltam is rá érdemben, még hivatkozást is küldtem. Az talált Tat-c polimorfizmus nem bizonyít semmiféle uráli rokonságot. Az említett polimorfizmus nem csak az uráli népekre jellemző, és az Altáj vidékéről ered. A hunok is hordozták az adott génvariációt. Még csak azt sem mondhatod hogy ez valamiféle magyarpárti kutatás, mert 2004-es, míg a honfoglaló sírokból a mintákat évekkel később nyerték ki. Szerintem az hogy ez említve sem lett az általad linkelt kutatásban csak azt bizonyítja hogy elfogult finnugorpártiság jellemzi már megint a készítőit.
Tovább gyengíti az elméletet hogy a Y kromószás vizsgálatok során meglehetősen kevés alanyt használtak fel.
A mitokondriális vizsgálatok során elenyésző ázsiai elem van a köznépi sírokban, valamivel nagyobb az arány a gazdag leletanyaggal rendelkező sírokban amik feltételezhetően a magasabb rangú, előkelők sírjai. Ezt a különbségek könnyen okozhatták dinasztikus házasságok az előkelők köreiben, aminek során más akár ázsiai eredetű törzsek leányait vették el, és igen gyakori jelenség volt. További ha jobban megfigyeljük a fellelt ázsiai haplocsoportokat akkor észrevehetjük hogy ezek nem az uráli hanem a mongoloid, török népekre jellemzők (pl: A,C,D, mitokondriális haplocsoport).
Az állítólagos magas laktóz-intolerancia arányt pedig okozhatta a keveredés mongoloid elemekkel. Figyelembe véve hogy a honfoglaló és mai magyarságra is igen jellemző fenotípus a turanid ez egy sokkal valószínűbb magyarázat.
itt is vannak repedések.
Jól érezhető, hogy a magyar őstörténet kutatás mennyi gyerek cipőben jár. Két sír között van több ezer kilométer és több száz év és egy egész elméletet kidolgoztak rá...
Jött egy harmadik sír és borul minden.
A probléma az, hogy minden gyökeret a honfoglalókhoz kötnek. Ez a kutatási terület 8-9-10 századot lefedi...
Igen ám, de ott van előtte 2000 év, ami a mansi és hanti kapcsolatokat illeti és 6 ezer év a finn kapcsolatokra.
Ez rengeteg év, fel kell ismerni, hogy már meglévő és ismert kultúrák leíratával kell azonosságot kutatni. Ugyanis nem egy elszigetelt népcsoport voltunk, akik mindentől elzárkózva tanultak ...
Valakinek említést kellett tenni ezekről a népekről, még sincs róla forrás ... Talán azért, mert rossz kulcs szavakkal keressük. Ahogy az angol is hungarynak hív, úgy lesz a forrásokban is más kulcsszavakkal említve az ősmagyar nép.
"A Finnek röhögnek rajtunk, a történelemkönyvüket meg már rég átírták"
ding-ding-ding-. Téves. Ez csak egy elterjedt legenda. De nem írták át. A nyelvrokonság szilárdan áll a lábán.
Persze amit eddig leírtál az mind elvakult fanatizmus volt, de ez a finn tankönyv dolog nagyon szúrta a szemem.
Finnugorok tanulnak a rokonságról, de tanítják nekik más nyelvek különös kapcsolódási lehetőségeit.
Valamint azt is tanítják nekik, hogy nincs közös őshaza és közös nyelv, amire nincs bizonyíték arra nem próbálnak meg kitalálni. Csak a nyelvünkben vannak kapcsolatok ez a kapcsolat 5-6 ezer éves. Van kb 4-5 ezer év a magyarság történelmében, amiről nem tudunk semmit!
2-3 ezer éve megjelentek Európában az indoeurópai népek.
Kik éltek az indoeurópai népek előtt Európában? Lehet-e találni hiányzó láncszemeket a magyarság rokonait kutatva? Mert látszólag a Finnek még a hanti manysi kultúráktól is jelentősen új életformát vettünk fel! Ezeket kitől örököltük, ki volt a közös ős? Vagy hogy hívták a magyarokat a honfoglalás előtt? (Egyáltalán miért olyan elképzelhetetlen, hogy egy népre több kifizetést is használjanak? ) Ma sem egységes az elnevezésünk. (magyar, hungary, wegry.. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!