Ha a Jobbik keresztény párt, akkor miért nem támogatja a vasárnapi munka szünetet?
A vasárnap arra van, hogy az időt a családdal töltsük és nem arra, hogy plázázzunk.
A vasárnapi program legyen a természetjárás, levegőzés a parkban.
Én sem vásárlok soha vasárnap.
Meg, Ausztriában, Németországban, Franciaországban is van vasárnapi munkaszünet.
Nálunk miért ne lehetne?Ennyi jár a bolti dolgozóknak.
Úgy tűnik mégis igazak a pletykák miszerint a Jobbik a balliberálisok titkon együttműködnek.
Biztos van is közös témájuk, az egyik szeretne Szibériába kirándulásokat szervezni, a másik meg nosztalgiázik a régi szép szibériai kirándulásokon.
Ha valaki elmegy plázázni vagy bevásárolni, azt nem egész nap teszi, jut idő a családjára, ha nem éppen fizetéskiegészítés után kutat.
Franciaországban most tervezik a vasárnapi zárva tartás eltörlését. A bolti dolgozók pedig vagy nem vállalják el a vasárnapi munkát, vagy szükségük van erre a pénzre is. Meg nem minden héten ugyanazok a dolgozók vannak vasárnaponként, hanem cserélik egymást. (gondolom)
A Jobbik egyébként jelen pillanatban együttműködik a baloldali pártokkal, a Fidesszel meg kap alamizsnát az oroszoktól is. Ha hallgatunk a véleményekre, ez jön ki.
Nyugat-Európában a szombati munkanapra másfélszeres órabér jár, míg vasárnapi munkára kétszeres.
Nálunk?
Nem vagyok a Jobbik pátján. De most igazuk van. Azokkal érez együtt, akik emiatt elvesztették a munkájukat, vagy kevesebbet keresnek.
Ezek a családok NEM mennek kirándulni, mert nincs is rá pénzük.
De mondd meg, hogy miért csak a bolti dolgozóknak kell otthon lenni vasárnap a családjukkal? Közülük is csak azoknak, akiknek nem saját boltjuk van.
Vagy a buszvezetőknek, ápolónőknek, stb-nek miért nem kell vasárnapozni?
Én sem szoktam vasárnap vásárolni, de a boltbezárást rossznak tartom.
Tudod kérdező, a középkorban éppen hogy maxon volt a kereszténység, akkor volt csúcsra járatva, mégis abból az időszakból származik a vásárnap (gyengébbek kedvéért a vasárnap) szavunk, mert akkor tartották a vásárokat.
Gondolom ezzel vasat dobtam a fogaskerekeid közé és most ezerrel süvít a gépezet. Sajnálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!