Nem kellene feladni függetlenségünk, majd kérvényezni, hogy Ausztriához csatlakozhassunk, s felvehessük az Osztrák-Magyar Monarchia nevet újra? Jobb, mint a leendő Cigányfölde! Fel kell törni a magyar ugart!
egy két változás magyarországon mialatt a monarchia része voltunk:
- 1867röl 1914re a nemzeti jövedelem megnégyszereződött
- 1867röl 1913ra a brutto hazai anyagi termék megháromszorozodott (ennél magasabb dinamikát csak a dánok,svédek és némeetek értek el akkoriban)
- a brutto nemzeti jövedelem növekedésének szintje egy szinten volt Nagy britanniával, Belgiummal, Hollandiával, Oroszországgal...
biztos voltak bizonyos hátrányok is.. de azért ne menjünk csak ugy el az elönyök miatt és hülyézzük le a kérdezőt azért mer ettől magyarabbnak érzi vki magát...
Én nem azt mondom, hogy a monarchia rossz volt. Mert szerintem igenis előnyös volt. Miért tartom mégis hülyének a kérdezőt?
-A monarchiát nem véletlenül szabdalták föl. Ne higgyük, hogy engedni fogják újra. A nyugatnak nem kell egy erős birodalom Kelet-Európában. Szétszabdalt, egymással is ellenségeskedő kis államok kellenek, akik felvásárolják a hulladékaikat.
-Elméletileg mi a nagy, egységes, szentséges EU tagja vagyunk. Tehát gazdasági szövetségben vagyunk Ausztriával is.
-Az Osztrák-Magyar Monarchia nem arról szólt, hogy a magyarok behódoltak az osztrákoknak. Épp ellenkezőleg: kivívtuk a jogot egy szoros, egyenrangú szövetséghez. Afféle "Te se bírsz velünk, mi se veletek. Ez senkinek se jó, egyezzünk ki." Egyenlő arányban voltak a parlamentben magyarok és osztrákok, meg kb mindenhol osztrák-magyar név jelent meg. Még a zászló is meg volt felezve. Teljesen egyenrangú felek voltunk közös uralkodó alatt.
Egyébként meg:
"Régóta nyílt titok, hogy a "magyar emberek" alkalmatlanok szellemi, mentális képességeik miatt az önálló állami létre." Csak mert te hülye vagy, még nem mindenki az.
"Mire jó ez a nagy függetlenségi vicc?" Én szívesen eladnálak téged rabszolgának, de a törvény tiltja.
"Az Osztrák-Magyar Monarchia kialakításával talán csatlakozhatnánk Európához," Már csatlakoztunk. Nem lett jó. Üdv a valóságban.
"az európai értékrendhez." Kösz szépen, én maradok a magyar értékrendnél. Noha nem tudom az európai mit takar.
"Nem hiába ellenezte Széchenyi a független magyar államot, látta, hogy ez nekünk nem megy." Milyen joggal veszed szádra a nevét te senkiházi?
"Ti miként gondoljátok?"
Mondtad volna ezt Széchenyi korában. Megtudtad volna mi az a fájdalom.
nem azért de széchenyi tényleg nem akart elszakadni bécstől... mielőtt itt oltogatnánk a kérdezőt...
szerintem teljesen korrekt jó ötlet, cska hát nem vitelezhető ki, többféle okból is...
Végre találtam egy embert aki hasonlóan gondolkozik mint én!(remélem komolyan így van, és nem csak hülyeségből csináltad ezt kérdező :) )
Szóval le lehet szólni a kérdezőt, de Széchenyi sosem akarta hogy Magyarország elszakadjon a Birodalomtól! Egyébként Bécsben született és ott is nevelkedett. Tudta hogy Magyarország egy életképtelen tákolmány lenne Ausztria nélkül, tudta hogy csak a Birodalom nyújthat védelmet a körülöttünk lévő nagyhatalmakkal szemben, és azt is tudta hogy Magyarország számára előnyös a Birodalom egysége mind katonai mind gazdasági szempontból, hiszen sosem látott fejlődést mutatott Mo. a Dualizmus korában, ezt a fejlődést az I.vh. szakította meg, és soha többé nem értünk el akkora javulást! Hogy hol voltunk a Dualizmus előtt meg lehet nézni a béka feneke alatt... Magyarország hiába volt független jó ideig, képtelenek voltunk összetartani, képtelenek voltunk egy erős országot létrehozni, nem volt vezető aki gatyába rázhatta volna az országot hiszen a magyar nép "tutyi-mutyi" itt osztrák vezetésre van szükség!
Ott van Széchenyi milyen "címet kapott"? A Legnagyobb magyar. Ott van Deák milyen "címet kapott"? A Haza bölcse! Mindketten tudták hogy a Birodalom Oszthatatlan és Elválaszthatatlan! Mindketten erősen hajlottak arra hogy egy erős egységes Birodalom legyen! Ezzel szemben meg lehet nézni Kossuth-ot... Sok köze volt a szabadságharchoz, mégis a végén gyáván elmenekült és külföldről bírálta Deákot... Jah és olyan szép terve volt aminek az volt a neve hogy: "a dunai konföderáció" ez mit is takar? Azt kérem szépen hogy Kossuth azt akarta hogy Magyaro szakadjon el a fejlett erős Ausztriától, és alkosson szövetségi államot a duna menti kis gyenge fejletlen vérengző szláv népekkel!
Mit ér ma már a nemzetállam pláne ha ilyen kicsi? Semmit egy erős egységes Osztrák-Magyar Monarchiát kell újra létrehozni! Egyébként nekem nincs ellenemre egy erős egységes Európai Egyesült államok sem, de persze jobban tetszene az Új-Osztrák-Magyar Monarchia, amihez csatlakozhatna akár Németország is, és itt a kárpátmedencei illetve a Gallíciai szlávokat vagy ki kellene telepíteni, vagy erősen elnémetesíteni!
Meg lehet nézni most hol tart magyarország a függetlenségével... Sehol! Ott tartunk hogy a "felvidék leelőzte az anyaországot" sőt már lassan Románia is fejlettebb lesz ha ez így halad! Önállóan sosem tudtunk felmutatni valami értékelhetőt, a magyar vezetők csak a rabláshoz értenek, letojják mi van az országgal, a múltban is és most is így van, csak egy példa: Szapolyainak hatalmas seregei voltak, mégsem segített a török elleni harcban, hanem saját érdekeit szem előtt tartva hagyta hogy török kézre kerüljön az ország csak hogy király legyen, sőt a törökkel szövetkezett is, ha a kérdezőt lehazaárulózzátok, akkor ez a f*reg mi volt? Vagy a közelmúltban az a kormány 8év alatt mit tett? Ellopták ami még mozdítható! Ide osztrák vezetés kell, akkor nem történnének ilyesmik, nem lenne ennyi bűnözés sem, jobb lenne minden szempontból! Mondom nem volt olyan magyar vezető aki tudott volna valami értékelhetőt csinálni, ezzel szemben ott van I. Ferenc József császár és király! A fejletlen magyaro. ő királysága alatt elérte sőt leelőzte olaszországot fejlettségi szinten! Akkor épült a Keleti pályaudvar akkor húztak fel számos építmény Budán akkor egyesült és lett világváros Budapest! Európa első földalattija az ő idejében épült! Emberek látom sokan hajlotok a Monarchia felélesztésére, de szerintetek lehetetlnen, szerintem nincs lehetetlen csak tehetetlen, összefogással elérhetnénk céljainkat!
Jó lenne valami kis mozgalmat szervezni az Osztrák-Magyar Monarchiáért!
Vivat Österreich-Ungarn!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!