Ez tipikusan magyar vagy kollektíven kelet-európai szokás a nagybetűs PANASZKODÁS?
Másfél éve élek kint, és már ott tartok lassan, hogy nem szívesen jövök haza meglátogatni a rokonaimat, ismerőseimet mert egész egyszerűen semmi másról nem tudnak beszélni, csak állandóan panaszkodnak. Szidják a kormányt a politikusokat, pártokat, képviselőket, az EU-t, Putyint, stb. stb. Mindenkit szidnak csak saját magukat nem, mert rosszul élnek.
Kint nyugaton az emberek egyáltalán nem szoktak panaszkodni, pozitívak, élettel telik. Itthon meg marad a negatívizmus meg az egymásra mutogatás és a melankolikus hangulat.
A kérdés az, hogy ez csak erre az országra jellemző, vagy a keleti blokk más országaiban is ilyen a közhangulat?
Nem megy a helyi nyelv ? xaxaxaxaxa lol lol
Nem is vagyok magyar, es alig vannak ebben a varosban amugy magyarok, ugy hogy mellelottel :D
...ahogy irtam, mashol is panaszkodnak, de nem olyan gusztustalan stilusban, meg olyan az elet minden teruletere kihatasolo modon, mint Magyarorszagon.
Ez az en tapasztalatom, masnak lehet persze, hogy van mas.
13: xaxaxaxa? Orosz vagy?
Egyébként én is ezt tapasztalom, hogy mindenhol siránkoznak. Csak amíg itthon azok akiknek az éves bére éppen hogy megüti a 4000 eurót, külföldön azok, akiknek a 30 ezret. Pont ma reggel olvastam egy amerikai fórumon, hogy az szart sem ér, aki nem visz haza legalább 40k dollárt évente. Aztán mindenki panaszkodik, hogy otthon kell élnie a "pincében" és nincs pénze új kocsira (csak egy pár évesre), meg saját lakásra (közben a faxt nem, csak otthon kényelmesebb).
Mindenütt méltatlankodnak.Vannak akik csak családi körben,vannak,akik mindenkinek.
Nyugaton az emberek pozitivak,élettel telik?Idegennel érintkezve persze.Idegennek nem panaszkodnak,bevándorlónak nem szidják a bevándorlókat,stb.
Más körök-más témák.
Akkor te minek panaszkodsz?
Nem tudsz másról nyavajogni csak arról, hogy panaszkodnak a magyarok.
Hát nem szánalmas? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!