Miért ilyen gonoszak, rosszindulatúak az emberek? Vagy ez csak hungarikum?
Bár fogalmam sincs mi az a DAl műsor (feltételezem, hogy ott is énekelnek mint az X faktorban) így fogalmam sincs kik azok akiket felsoroltál, de egyet tudok, Ez nem hungarikumi viselkedés, ez nem csak a magyarokra jellemző.
Én kint élek Angliában, és itt mennek ilyen nyivákolós "egy nyári sztárocska gyártású" versenyek. Itt is szidják az egyes énekeseket, hogy nem hogy énekelnie, de szavalnia sem szabadna annyira pocsék. Itt van ám bőven irigység, csak annyi különbséggel, hogy a szemedben jópofiznak.. Szóval azt, hogy valakinek nem tetszik X.Y hangja mert hamisan énekel, azt is is nyíltan megmondják.
Bár csak egy megjegyzés. Az első magyar megasztrában vagy X faktorban volt egyszer egy kínai vagy vietnámi kiscsaj aki legalább a középdöntőig eljutott. Na azt végig néztem, és nekem akinek botfüle van, már fájt, hogy mennyire hamisan énekel, sokszor a szöveget sem mondta jól.. Nyilván a "Dal" meg a mostani X faktorokhoz nem tudok hozzászólni mert egyetlen egy részt sem láttam, de el tudom képzelni, hogy sokan úgy vannak bent, hogy hangjuk mint a lepkefing..
De véleménynyilvánítás megengedett akkor is ha valaki nem küld SMS-t. Egy angol kollégám szokta mondani.
Ha valaki ki áll a világ elé, hogy bazári majmot csináljon magából, az viselje is el ha banánnal megdobják.. (és milyen igaza van)
Amit leírtál, az van mindenhol, de az azon való nyavajgást, hogy "csak a magyar emberek ilyenek", azt más országokban még nem tapasztaltam.
Komolyan, torkig vagyok ezzel az állandó tudálékos önostorozással, ami a csapból is folyik. (Persze az ilyen szövegeket megíró magyarok mentesek minden emberi gyengeségtől, tökéletesen alkalmasak arra, hogy kis számú tapasztalatuk vagy pár internetes komment elolvasása után a teljes magyar népességről mértékadó véleményt alkossanak.)
Szóval nem, az irigység, kritizálás, egyet nem értés NEM magyar vonás (nincs ilyen amúgy sem), hanem emberi vonás, ami bizonyos mértékben mindenkiben megvan.
Ugyan már, kérdező, meg kell értened, hogy a világ nem így működik. Pl. a művészet mindig megosztotta az embereket (nem mintha a tehetségkutatóknak lenne köze aművészethez), és erős érzelmeket, szélsőséges véleményeket is generált.
Ha meg bármilyen oldalon a cikk végén továbbgörgetsz a kommentekig, magadra vess, ez alapvető hiba. Nem csak magyar oldalakon, olvass el pár külföldi youtube-video alatti kommenthracot...
Prolivircsaft az egész,a műsor,a szokások,meg minden.
De jó,hogy engem nem érdekelnek az ilyenek,és a vele járó hatalmas problémák sem.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!