Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért érzem úgy, hogy a...

Miért érzem úgy, hogy a magyaroknak nagyon nagy az arcuk, közben pedig keveset tudnak?

Figyelt kérdés
Persze még ha valaki sokat is tud, az se legyen már nagyképű a tudásával, mert ő sem okosan született, hanem idő kellett neki, míg megszerezte a kellő tapasztalatot.
2015. márc. 27. 21:15
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Belénkvertek valami elképesztő komplexushalmazt...

Nézz meg egy amerikait, amikor magyarul tanul és beszélnie kell; felhőtlenül, széles mosollyal hajigálja mondatba a szavakat... max. a végén megkérdezi, hogy: "érthető voltam"?

A magyar már attól begörcsöl, hogy meg kell szólalnia. Tudásszinttől függetlenül. Aki most eszembe jutott... egy elismert szakfordítóról van szó (komolyan lenyűgöző tudása van, a szótárprogi rövidebb idő alatt keresi ki a szavakat annál, ahogy Ő löki fejből)? Szerintem; többségében inkább önbizalomhiányosak vagyunk...

2015. márc. 28. 08:46
 22/23 anonim ***** válasza:
Én ezt a felfogást többnyire Budapesten tapasztaltam. Ha valamit nem helyesen tudnak, akkor úgy tesznek mintha szóba sem került volna a téma, vagy úgy néznek rád, mintha te lennél a hülye.
2015. márc. 28. 10:01
 23/23 anonim ***** válasza:
Te tényleg elhiszed a más országokról szóló meséket. Én Ausztriában dolgozom, de ott is ugyanez megy. Kezdőként az osztrákok mást sem csinálnak, csak aláznak, bunkóznak, kinevetnek. Felsőbbrendűnek érzik magukat a 6 általánosukkal egy diplomás, nyelvet rendesen beszélő, bár külföldi emberrel szemben. Türelmetlenek, ostobák, nagyképűek. Ezzel szemben ugyanezen a helyen dolgozik sok magyar is, nekem ők segítenek a kezdetektől fogva, ők elmagyarázzák a dolgokat, nem csak elvárják, hogy minden újat kiszopjak a kisujjamból. Más helyen is ugyanez volt, az osztrákok egyből elvárták oktatás, magyarázás nélkül, hogy mindent tudjak, míg a magyarok szinte mindenhol türelmesek voltak (még ha volt is 1-2 bunkó közöttük). Szóval nekem pont ellentétesek a tapasztalataim.
2015. márc. 28. 11:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!