Miért érzem úgy, hogy a magyaroknak nagyon nagy az arcuk, közben pedig keveset tudnak?
Én a nagy arcot úgy értettem, hogy valamit jobban tudnak és ezzel megalázzák a másik embert, aki kevesebbet tud náluk vagy nincs annyi pénze, nincs olyan drága autója, nagy háza, stb.
Én ilyet nem csinálok. Ott segítek, ahol tudok. Ha valami nem megy, azt türelmesen elmagyarázom, nem csinálok úgy, hogy én vagyok az übermensch, mert mondjuk értek a villanyszereléshez, a haver pedig nem.
Helyette megmondom neki, hogy melyik vezetéket mivel kell összekötni és miért, hogy ezt ő is tudja, mert ezzel is okosabb lesz.
Kedves kérdező, az általánosítás legalább akkora hiba, mint a beképzeltség. A magyaroknak en bloc nem nagy az arcuk, sőt - tipikus magyar jelenség, hogy aki nagyon jó valamiben, nem beszél erről egyes szám első személyben, majdhogynem szégyelli magát. Nem tudunk jó önéletrajzot írni, mert nem merünk olyanokat leírni, hogy "én xy területnek a nemzetközileg elismert szakértője vagyok", "kiemelkedő a teljesítményem" stb. Ez egy britnek, egy németnek vagy egy amerikainak semmiféle nehézséget nem okoz, nem is értik, mit kell ezen problémázni. Amúgy igenis lehet büszke valaki a tudására, ugyanis ő tette bele az időt és energiát a megszerzésébe, szégyellnie semmiképp nem kell.
Nyilván vannak kivételek minden alól, sajnálom, ha te többségében bunkókkal találkoztál, nyilván ez függ attól, milyen körben mozogsz. Ez nem jogosít fel arra, hogy egy egész népet gyalázz.
Kérdező, azt javaslom, tegyél egy körutat nyugaton.
Az angoloknak, franciáknak, németeknek élből akkora az arcuk, hogy ihaj. Hozzájuk képest a magyarság a világ legszerényebb, legvisszahúzódóbb népe.
Én is így vagyok ezzel kérdező. Nem érzem magam magyarnak, nem is akarom érezni magam annak, amíg ilyen emberek teszik ki a társadalmunkat.
A magyarok szomorúak, csak panaszkodni tudnak, úgy hiszik, hogy mindenből ők mondják meg a tutit, utálják egymást, etc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!