Érdemes Magyarországon/Magyarországgal tervezni? Itt maradni?
Nem akarok az ország ellen prédikálni,de csak a rosszat olvasni és hallani.
Érdemes itt jövőt tervezni ?
Tudom, hogy Bangladeshez képest jól állunk,de mi az EUban élünk és itt már más a helyzet.
Más országokban kisebb eséllyel esz ilyen-olyan beteg,de ha még jobb eséllyel gyógyulsz meg.Tovább élsz,boldogabb vagy stb.
Csak azt hallani és olvasni, hogy miben vagyunk lemaradva.
Már a szomszédos országokkal összevetve is.
Romániában legalább elkezdik a politikusokat felelősségre vonni.
Máshol könnyebb a diákhitelt visszafizetni,kisebb az áfa,jobban segítik a kezdő vállalkozókat,jobb az oktatás,több a pénz az egészségügyre,egészségesebben táplálkoznak.
A mezőgazdaságunk gyengébb annál amilyen lehetne.Nem tudunk élni a lehetőségekkel.
Lehetne sorolni.
Tényleg ennyire le vagyunk maradva?
Mi lesz itt 20-30 év múlva?
Talan fogalmazzuk at a kerdest, mert tavolodunk tole.
Hol kiszamithatobb az elet?
Hol konnyebb a megelhetes (anyagilag, kozerzetileg)?
En feltetelezem, hogy a kovetkezo 20-30 evben meg az lesz az altalanos eletvitel, hogy 20-35 eves kor kozott csaladot alapitunk. A csalad fenntartasahoz pedig nyugaton altalaban jobbak a feltetelek. Ugyanakkor a Tavol-Keleten is lehet olyan munkat talalni (pl.: angol tanar), amivel sokkal jobb a megelhetes, mint Europaban.
NEM iszok, NEM cigizek, NEM kávézok, NEM járok moziba, NEM járok bulizni, és mégsem tudok megélni, hol lehetek? Hát az ócska- csóró/éhenkórász Magyarországon!!
Magyarországon se pénz se jövő!! Aki pénzt akar az elmegy ebből az elbaszott országból!! A londoni pizza futár is jobban keres és él mint itt egy két diplomás pedagógus eze nem mind1!!!!!!!!
Vagy érdemes, vagy nem.
Akit mindene ideköt annak nyilván "érdemesebb", még ha nem bíztató jövőkép is van.
Akinek van lehetosege es esze az nem tervez magyarorszagon. Katasztrofalis a helyzet minden teren, de tenyleg. Elsosorban a fizetest szoktak emlegetni, de erdemes mondjuk par nyugati orszaggal osszehasonlitani az egeszsegugyet, az oktatast, az emberek termeszetet.
En azt tudom, hogy svedorszagbol biztosan nem megyek vissza, nincs stressz amiatt, hogy mibol fizetem ki ho vegen a szamlakat, nem kell azzal foglalkozni hogy tiz lakatttal zarjam a kaput, mert ki tudja ki akar bemenni mig nem vagyok otthon, nem harom honapot kell varni egy rontgenre és meg sorolhatnam.
Nehezen tudom alátámasztani.
Az évek során olvastam számos cikket.
Arról, hogy melyik nemzet mennyire boldog szint minden évben összeállítanak egy listát.
És mi rendre a vége felé szereplünk úgy, hogy az ország fejlettsége nem indokolja.
Velünk van a baj.
Engem igen is zavar, hogy beteg nemzet vagyunk.
A betanított munkás réteget képviselem !
Nem olyan országban szeretnék élni ahol ha jók a kapcsolataid meg hiperinformatikusszívsebészmérnökjogászcelebdubajos vagy akkor jól élhetsz.
Adót csalva,lopva, stb..
Olyanban ahol a betanított munkásnak is jut ételre-rezsire-ruhára-közlekedésre.
Nem szeretnék Németországban mosogatni !
Csak úgy néz ki, hogy nem mindegy, hogy valaki ott végez kulimunkát vagy itthon!
Ráadásul a pénz csak egy dolog. Hozzá jön a többi amit említettem.
Talán azt próbálom kimondani, hogy baj van az országban !
Az élet számos területén van baj !
Milyen jövő lesz így ?
Én azt furcsálom, hogy azok az ismerőseim akik kimentek-akár nagyon gyenge nyelvtudással is- évek múlva sem akarnak visszajönni !
Még most sem, hogy megindult az országnak.
Lehet, hogy valaki nagyot ironizál az elején, hogy milyen jól haladnak a dolgok. Érezni még nem lehet.
Nem vagyok az ország ellen! Csak ha annyi területen baj és azt jósolják, hogy csak nagyobb lesz(egészségügy) akkor felmerül a kérdés, hogy mi lesz így pár évtized múlva ??
Kérdező, ne tegyél fel ilyen kérdést, mert kapsz rá 110 nem választ. Persze a 110 "nem"-válaszolóból 105 itt fogja leélni egész életét, és senki nem fog elmenni, csak dumálnak.
Nem hiszem hogy romániában vagy bulgáriában, esetleg a balti országokban sokkal jobb lenne a helyzet, pláne hogy ott tovább élnél.
Attól még hogy a romániai politikusokat látványosan felelősségre vonják, nem jelenti hogy összességében jobb lenne ott az élet. Ennek a hírértékét leszámítva semmi jelentős gyakorlati hatása nincs az átlag állampolgár életére. Azok a gigantikus pénzek amiket a politikusok ellopnak egy állampolgárra leosztva legfeljebb 10-20 forintot jelentenek, de ha ezt vissza is szedik mint romániában, akkor sem neked adják vissza.
Lehet hogy máshol könnyebb visszafizetni a diákhitelt, de többen is szorulnak rá. A "fejlett nyugati" államok nagy részében ugyanis az egyetem mind fizetős, nincs olyan hogy állam fizeti. Persze te hozhatod ide dániát, hogy ott nem, anglia viszont igen, ilyen.
Máshol kisseb az áfa de magasabb az szja.
,,egészségesebben táplálkoznak".
Azt te magad döntöd el.
,,,jobban segítik a kezdő vállalkozókat,jobb az oktatás,több a pénz az egészségügyre,"
Na ugye , itt már gondolom nem a környező országokat hozod fel példának?
,,A mezőgazdaságunk gyengébb annál amilyen lehetne."
Hollandiát leszámítva ez minden országra igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!