Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Érdemes Magyarországon/Magyaro...

Érdemes Magyarországon/Magyarországgal tervezni? Itt maradni?

Figyelt kérdés

Nem akarok az ország ellen prédikálni,de csak a rosszat olvasni és hallani.

Érdemes itt jövőt tervezni ?

Tudom, hogy Bangladeshez képest jól állunk,de mi az EUban élünk és itt már más a helyzet.

Más országokban kisebb eséllyel esz ilyen-olyan beteg,de ha még jobb eséllyel gyógyulsz meg.Tovább élsz,boldogabb vagy stb.

Csak azt hallani és olvasni, hogy miben vagyunk lemaradva.

Már a szomszédos országokkal összevetve is.

Romániában legalább elkezdik a politikusokat felelősségre vonni.

Máshol könnyebb a diákhitelt visszafizetni,kisebb az áfa,jobban segítik a kezdő vállalkozókat,jobb az oktatás,több a pénz az egészségügyre,egészségesebben táplálkoznak.

A mezőgazdaságunk gyengébb annál amilyen lehetne.Nem tudunk élni a lehetőségekkel.

Lehetne sorolni.

Tényleg ennyire le vagyunk maradva?

Mi lesz itt 20-30 év múlva?

2015. márc. 25. 12:04
1 2 3
 11/30 TamásTóth ***** válasza:
91%

Igen ebben teljesen egyetértek, hogy a kormány lépései a piacgazdaságot sértik és ez nem oké és ebből tényleg következik, hogy nehéz előre tervezni. (ez M.O egyik legnagyobb hátránya, a kiszámíthatatlanság)

De ezekből a kérdésben állított állítások még mindig nem következnek. Ebből nem következik, hogy aki M.O-n él az ne lehetne boldogabb, mint aki nyugaton. (ráadásul a boldogságot nem is igazán lehet mérni)

Nekem az egyetlen problémám a kérdéssel, az hogy vannak állítások (mint pl a boldogság) és nincsenek alátámasztva semmivel.

Félreértés ne essék, nem védem a kormányt, az intézkedések, amik sértik a piacgazdaságot undorítóak. De az sem járja, hogy minden alap nélkül kijelentjük, hogy külföldön boldogabb az ember, mint itt.

2015. márc. 25. 13:10
 12/30 anonim ***** válasza:
62%
Tamás, egy rakás kutatás van, ami az emberek boldogságát méri, és Magyarország az egyik legboldogtalanabb ország a világon. Gugli a barátod.
2015. márc. 25. 13:19
 13/30 anonim ***** válasza:

Ez relatív. Akik jó mérnökök és jó orvosok, azok úgysem maradnak, mert Zürich-ben meg München-ben 20x annyi fizetést kapnak és sokkal jobb munkakörülményeket.

Akik jogászok, pedagógusok, közgazdászok, bölcsészek azok azért nem mennek ki, mert mosogatós melót kapnának csak, és kint a társadalom legaljára kerülnének. (de ha nem talál állást, akkor ezt is sokan kényszerből bevállalják, rengeteg ilyet ismerek, aki pl. jogász doktor és takarít a mekiben kint)

Illetve azok a diploma nélküli emberek akik meg tudnak élni ebben az országban, azok se biztos, hogy kimennek, mert lehet jobban érzi magát hazai közegben mint idegen országban csicskásnak lenni.

Másrészt befolyásolja az is, hogy milyen idős valaki. Huszonévesen még lehet nyugaton életet kezdeni, de ha már negyvenes vagy akkor már sztem fölös, ha van itthon felépített életed.

2015. márc. 25. 13:20
 14/30 anonim ***** válasza:
63%

Korábban olvastam ilyen kutatásokról, most google-el hirtelen ezt találtam:

[link]

Általánosságban Dél-Amerika fejletlenebb nálunk gazdaságilag, mégis a magyar lakosság elégedetlenebb.

Aki elmegy innen, persze lehet, hogy viszi magával a negatív hozzáállást, és ott is rosszul fogja magát érezni, de azért ez nem biztos, mert sokat számít a környezet.

2015. márc. 25. 13:25
 15/30 TamásTóth ***** válasza:

Igen ismerem a HPI-t, de ennek több gondja is van, mint mutató, amint azt a wiki is írja:

- a boldogság egy szubjektív dolog.

- az idnex a környezeti hatékonyság hatását mutatja a jólétre.

És ami miatt még elég erősen megkérdöjelezhető a HPI, az az, hogy a 2012-es sorrendben az első 10-ben (a legjobbak közül) sok szegény és diktatorikus ország szerepel.

2015. márc. 25. 13:41
 16/30 anonim ***** válasza:
7%

"de ha magyar nép a jobbikra szavaz, akkor nem lesz maradásom, megyek a másik hazámba, Lengyelországba"

dovidzennya, koma!

2015. márc. 25. 14:16
 17/30 anonim ***** válasza:
74%

Lol, Tamás, itt reklamálod, hogy nincs pontos kimutatás a boldogságról, amikor pedig kapsz egyet, akkor azzal jössz, hogy a boldogságot nem is lehet mérni. Akkor meg milyen kimutatást akartál kapni eleve?

Számok helyett elégedj meg annyival, hogy valamilyen oknál fogva milliók mennek (és százmilliók, talán milliárdok is mennének, ha tehetnék) a világ többi részéből Angliába, Németországba, USA-ba, ellenben Angliából, Németországból, az USA-ból Kelet-Európába, Afrikába stb. érdekes módon csak néhány kalandor megy.

Ugye az se véletlen, hogy amikor két Németország volt, akkor a keletieket kellett fallal bent tartani, nem a nyugatiakat.

Talán ezekből az apró jelekből is gyanítható, hogy nyugaton bizony tényleg jobb az élet, mint itt.

2015. márc. 25. 14:51
 18/30 TamásTóth ***** válasza:

Én soha nem mondtam, hogy ne lenne jobb nyugaton az élet mint itt kedves utolsó.

A kimutatás, amit kaptam az nem megfelelő, le is írtam miért.

Olyan kimutatást akatam volna kapni, ami bemutatja, hogy hol a legboldogabbak az emberek. (pont azért kértem, mert tudtam, hogy ilyen nincsen).

Ezt meg azért tettem, mert nem szeretem, amikor olyat állítunk, amit nem lehet bizonyítani.

Azt könnyedén lehet bizonyítani, hogy jobb az életszinvonal nyugaton, de azt, hogy az emberek boldogabbak lennének már nem.

Azt nem nehéz bizonyítani, hogy az életszinvonal magasabb nyugaton, mint keleten, nem értem miért ezt bizonygatod.

De azt akkor is fentartom, hogy csak azért, mert valaki Nyugaton él, azért még nem feltétlenül lesz boldogabb az élete.

2015. márc. 25. 15:04
 19/30 anonim ***** válasza:
Sok értelme nincs ennek a csűrés-csavarásnak. Most mint nagy gondolatot tálalod azt, hogy az ember boldogsága nemcsak a fizetésén múlik? Aki kimegy, az nyilván azért megy ki, mert úgy gondolja, hogy a magasabb életszínvonal jót tesz a boldogságának. Minimális önismerettel el lehet dönteni, hogy neked mire van szükséged.
2015. márc. 25. 15:08
 20/30 anonim ***** válasza:
42%

TamásTóth :

"- a boldogság egy szubjektív dolog.

- az idnex a környezeti hatékonyság hatását mutatja a jólétre."

Persze, hogy szubjektív, de ki mondta, hogy nem az. Még mindig az a legrelevánsabb, ha megkérdezed az embereket, és ez egyik tényezője az indexnek, ebben is hátul kullogunk.

"És ami miatt még elég erősen megkérdöjelezhető a HPI, az az, hogy a 2012-es sorrendben az első 10-ben (a legjobbak közül) sok szegény és diktatorikus ország szerepel."

És ki mondta, hogy a boldogság és a szegénység kizárja egymást? Vagy a boldogság és a diktatúra? Rengeteg más tényezőn is múlik, elsősorban persze az egyének hozzáállásán. A pénz és a szabadság önmagában nem boldogít, mindegyikkel tudni kell élni.

Egyébként meg akkor felesleges volt ilyet kérned, egyszerűen írhattad volna azt is, hogy a te mércéid szerint lehetetlen olyan kutatást csinálni, ami mérné a boldogságot.

2015. márc. 25. 15:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!