Felsőoktatásban tanulók! Szerintetek be kellene engedni pártpolitikát az egyetemen?
Az egyetem nem erre való.
A szex mégszervesebb része az életnek, mégsem gruppenek mennek az előadótermekben.
Felsőoktatás már nem iskola, ahol az emberek csak magolnak, hanem itt komoly viták szoktak lenni, néha a poltikáról, én inkább kivontam magamat ebből.
Amúgy nem vagyok fidelitasos....
Az igaz, hogy az egyetem nem olyan "iskola" mint egy gimi, hogy kicsöngetnek meg becsöngetnek és feleltetés van...
Hanem sokkal lazább kötöttségekkel működő szellemi műhely, ahol felnőtt emberként kezelik a hallgatókat.
De ez miért indokolná azt, hogy kezdjen el mindenki politizálni? Az egyetem nem erre való. Ott is mindenki a napi dolgát végzi, és rengeteg hallgató és tanár van, aki nem azért megy egyetemre, hogy politizáljon. Vagy nem érdekli, vagy a napi munkájával nem fér össze, hogy a pártokról cseverésszen és vitatkozzon. Az egyetemeken a tudományokkal foglalkoznak és nem a napi politikával.
Persze a hallgatók alakíthatnak maguknak klubokat, köröket, kocsmatársaságokat, szervezeteket, ahol politizálhatnak, ha hasonló érdeklődésű körűek kerülnek össze. Ezzel semmi baj nincs, az ő dolguk. De nem kéne ezt ráerőltetni olyanokra, akik nem ezért vannak az egyetemen.
Attól függ mi a politika tartalma.
Ha a politika a közügyek magas színvonalú megvitatása, vezető értelmiségiek, közgondolkodók, írók, szociológusok, politológusok nyilvános diskurzusa, akkor igen.
Ha a politika a hatalom megszerzésének és megőrzésének technikája, pártok reklámozása, pártszervezetek létrehozása, tagtoborzás, kampány akkor természetesen nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!