A vasárnapi boltbezárás igazából még jó is a multiknak?
Nem kell vasárnap is fizetni az alkalmazottakat, ha ki akarnak rúgni egy csomó embert, akkor ráfoghatják a kormányra, ellenben az embereknek így is meg kell venniük amire szükségük van és szombatonként úgy bevásárolnak, mintha közeledne a harmadik világháború.
Csak a hozzám hasonló átlagember, az szívja meg de nagyon.
nem teljesen, ugyanis a sok cba nyitva lehet és így elvesznek tőlük egy adag bevételt.
Ez megint egy újraelosztás maffia módszerekkel.
Én mondjuk nem vagyok hajlandó cba-ban vásárolni, inkább előre bevásárolok, de sokan be fognak majd zombulni a cba-ba vasárnap.
"ugyanis a sok cba nyitva lehet"
- Sorold azt a rengeteg CBA-t, ami nyitva lehet. A közelemben egy ilyen sincs.
Egyébként ennyi erővel mindenkinek jó a vasárnapi boltbezárás, mert mindenki bele tud magyarázni valami előnyöset.
Egy csomó Reál meg CBA üzlet nyitva lesz mert 200 négyzetméter alatti, és családi vállalkozásként működik.
Egyébként bírom, hogy sokan mondják hogy például a Tesco-ba milyen rossz minőségű termékek vannak.
Ehhez képest a CBA-ba is simán kirakják a penészes, lejárt szavatosságú terméket a polcra. Savanyú tejet is sikerült már venni CBA-ba ( nem is egyszer ).
Sőt van hogy a Tesco Value terméket átcsomagolják, és úgy adják el.
És még drágább is mint a Tesco, pedig ezt a minőség nem indokolja...
Én arra lennék kíváncsi, hogy a vasárnap bezárás miatti adóbevétel kiesést honnan fogja a kormány beszedni?
Az NGM által készíttetett, de mos letagadott hatástanulmány szerint ez elég komoly összeg. A 15.000.- állását vesztettnek pedig munkanélküli segélyt kell adni.
Ez valóban tiszta haszon az államnak. (és az adófizetőknek)
"nem teljesen, ugyanis a sok cba nyitva lehet és így elvesznek tőlük egy adag bevételt. "
Magamból kiindulva teljesen másért járok a teszkóban mint a cba-ba (egész pontosan a cba-hoz hasonló üzletekbe). A teszkóba nagybevásárlást csinálok, a kisboltba a napi dolgokért járok. Szóval az én bevásárlásaimból nem fog jobban élni a cba (és tsai), mint korábban. És szerintem ezzel sokan vannak így.
Az egybites tömeget ez nem érdekli: a CBA magyar , tehát jó. A multik nem magyarok, tehát rosszak. Ennyi a tudás. Nem számít, hogy a CBA-ban vásárolt pick szalámi ugyanaz, mint a Tescoban, csak utóbbi 100 forinttal olcsóbban adja.
"biztos azért, mert ott sunyulás van, a tescoé rosszabb."
Tudod ki szívja meg?
Azt hiszed, hogy te meg én, meg az átlagember. Valójában a CBA fogja megszívni hosszú távon, mert én eddig sem vásároltam náluk(ár/érték arányban a legalja), ezután sem fogok és ezzel nem vagyok egyedül. Inkább megyek szombaton vásárolni.
Egyébként a multik mindig jól járnak. Egy nappal kevesebbet kell fizetni az alkalmazottaknak és szombaton emelhetnek árakat, az emberek úgyis megveszik(még ekkor is olcsóbb, mint a CBA és társaik).
Mindenkitől elnézést kérek, hogy nem a kérdésre válaszolok, de a válaszokban keletkezett CBA-s vitához egy tárgyszerű adalékot mellékelek.
A 2., 10:50-kor megjelent válasz írója eleve túlzóan reagált, ugyanis, az általa is idézett szövegben „sok” szerepel, ő pedig, bizonyításul, „rengeteg” felsorolását kérte. Bár, megítélés kérdése, és egyenetlen az eloszlás, de országosan, különösen a teljeskörűen bezárásra ítélt hálózatokhoz képest, sok van nyitva. Az más kérdés, hogy valakinek ez elérhető távolságot jelent-e, illetve, hogy ha igen, akkor él-e ezzel a lehetőséggel.
Ez a [link] linken tehető láthatóvá, ha a „Vasárnap is nyitva” szöveg négyzetébe kattintás után a „keres”-re kattintunk.
Bár több üzlet csak 11 óráig volt nyitva, a „most nyitva van” – „keres” esetén is jónéhány üzlet található.
Mégegyszer, elnézést kérek, hogy nem a kérdésre válaszoltam, de annyiban nem lógok ki a sorból, hogy egy válaszban felmerült kérést teljesítettem.
Na már miért lenne jó? Miért ne legyen zárva minden hétfő kivételével? Mindenkinek rossz, kivéve azok szerint, akik a vérkeresztény szavazótábort népesítik.
"ráfoghatják a kormányra", attól még ki fognak rúgni egy csomó embert. Az pedig egyáltalán nem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!