Elképzelhető, hogy a boltok találták ki a vasárnapi boltbezárást?
Mindenki tudja, ha élénkül a fogyasztás, az felpörgeti a gazdaságot. Szóval, én azt vettem észre, hogyha egyetlen ünnepnap is van, mondjuk március 15., az emberek előző nap elözönlik a boltokat és berendezkednek a túlélésre. Lényegében kb. háromszor annyit vásárolnak, mint egyébként tennék. Ami pedig otthon van, hamarabb el is fogy. Tehát a fogyasztás gyorsul, az emberek többet költenek, több pénz forog a gazdaságban, a gazdaság élénkül. Még ha csak fél százalékot is eredményez ez, az is több százmilliárdos GDP bővülést jelent egy évben.
Persze, nem adhatják elő a boltok az örömmámort, mert minél tragikusabbnak, veszedelmesebbnek tűnik az egy napi boltbezárás, annál többet fognak költeni az emberek szombaton. A legjobb lenne a boltok számukra, hogyha elhitetnék a vásárlókkal, hogy az egynapi boltbezárás a kialakuló éhínség miatt jelentős elhalálozással járna.
Mit gondoltok?
Az embereknek van pénzük, csak nem akarják elkölteni, megtakarítanak, félretesznek, állampapírt vesznek, ezért is csökkentik a banki kamatokat, hogy ne tegyék a bankba az emberek a pénzt, hanem költsenek.
Az életbenmaradás, táplálkozás pedig tudjuk, mindig prioritást élvez.
A gazdaság élénkülése, GDP növekedésre kifejtett hatás pedig azt magyarázza, hogy miért hajtatja végre kötelező érvényűen a kormányzat a boltokra a boltbezárást! Hiszen a rendszer csak akkor működik mindenki számára nyereségesen, ha minden nagybevásárló-központ bezár, hiszen ha csak egy is nyitva tudna tartani, a vásárlók oda mennének.
Így viszont, mivel kormányzati szinten szabályozott, minden nagybevásárló-központnak garantált a többletbevétel, nem is beszélve arról, hogy ez úgy történik, hogy kevesebbet fognak dolgozni, vasárnap alszanak délig.
3: Az embereknek van pénze? Hol? Rengeteg család még mindig fizeti a kis devizahitelét és még mellette egyébként is el van adósodva. Körülbelül 3 millió ember él a mély szegénység közelében.
Nagyon tévedsz, ha azt hiszed, hogy többet fognak ez miatt vásárolni. Mint mondtam, a semmiből nehéz lenne többet költeni.
ma 13:22
Nem fogják az emberek törpeboltokban végrehajtani a hétvégi nagybevásárlást, ragaszkodni fognak a vásárlási szokásaikhoz. Akivel eddig beszéltem legalábbis ezt mondta. Nyilvánvalóan vannak szegény emberek is, akiknek nincs miből többet venni, de a meglátásom az, hogy az élelmiszerre mindenki úgy igyekszik költeni, még akár más rovására is, hogy az elegendő legyen. A valódi nyomorgókra nem igaz ez egyedül.
Meglátásom szerint a jól előkészített terep miatt az emberek szombatonként hisztérikus vásárlásba fognak kezdeni. (Mégha van is olyan szándék, hogy vasárnap begyömöszöljék őket a kisboltokba, szerintem meg fogják mutatni, hogy ők oda már nem mennek, a "Fidesz és a kisboltjaik kapják be.")
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!