A multik előtt nem volt élet?
Imádom mikor megy a sírás az oldalon, hogy jaj mi lesz szegény multik nélkül, hát hová fog menni az a sok dolgozó ember?
Nem tudom, ezek szerint a multik elterjedése előtt ezek az emberek nem dolgoztak sehol?
Megnézem a statisztikát, nem nagyon lehet észrevenni érdemi változást, ennek ellenére úgy beszélnek a multikról, mintha 30-40°%-kal odavertek volna a munkanélküliségnek.
Maradjunk annyiban, hogy a kisvállalkozásoknak vertek oda.
Ahol én élek voltak kisboltok, ott dolgoztak, ugyan ennyi pénzért(már most szólok, hogy a legendákat légyszi ne, nem érdekelnek a sikersztorik az eladóról, aki otthagyta a kisboltot és átment dupla annyi pénzért a multihoz, ahol persze semmit nem kellett csinálni, olyan laza volt a munka), arról nem is beszélve, hogy közel volt a munkahely, nem kellett a városba bemenni.
Aztán ugye beszélnek itt mindenféle lemondásról, mert hát akkor hogy lesz Milka csoki?
Nem tudom mi lehet az a privilégium, ami csak a multit illeti meg, hogy Milka csokit áruljon.
Nálunk a piacon még olcsóbban meg is kapom, mint a multiban.
Arról nem is beszélve, hogy a multik viszik ki a pénzt az országból.
Bár a multiimádó oldal szerint ez se igaz, nem visznek ki egy forintot se.
Bár akkor nem tudom mit csinálnak a haszonnal?
Elégetik?
Azt persze senki nem veszi észre, hogy a multik rendesen bejelentik az alkalmazottakat, fizetnek utánuk minden járulékot, adót.
Ez azonban nem mondható el a kétszemélyes kis Bt-kről amik az ilyen kis garázsboltokat üzemeltetik.
Akkor ki okoz nagyobb kárt az országnak?
A kérdést sem igazán értem. Ha egy multi gazdaságosabban tud működni, mint egy kisbolt, akkor miért is kéne kiüldözni innen?
A verseny az ami élteti a gazdaságot és előreviszi.
Másrészt messze a multik a legkorrektebb cégek véleményem szerint. Minél nagyobb egy cég annál inkább nem engedheti meg magának, hogy ne fizessen időben, ne adja ki a szabadságot, ne fizessen betegszabit.
Mit szeretnél a helyükre kérdező? 20 darab cba-t ahol kisebb a választék és ráadásul a zsemle is száraz, vagy most igazából nem értem teljesen mi a bajod a "kereskedelmi" multikkal?
"Bár akkor nem tudom mit csinálnak a haszonnal?
Elégetik?"
A haszonnal azt csinálnak, amit akarnak. Az az övéké. Befizetik az adókat tisztességesen, kivéve a társasági adót, mert trükkökkel eltűntetik a nyereséget. De a nyereség megadóztatása a kommunizmus jellegzetessége, sok ország el is törölte ezt az adót.
# 14
Mennyit, miről???
Melyik cikk cáfolja az idézett állítást?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!