Számotokra mennyire szól bele az életetekbe a politika?
10% vagy kevesebb.
A magam ura vagyok, az életem alakulása elsősorban tőlem függ. Ez az amire nagyon sok ember még nem jött rá ebben az országban.
Nem nagyon.
A magam ura vagyok, van egzisztenciám.
Nem értem a kérdést, mert a politikát mi magunk, mindannyian csináljuk.
De ha arra vonatkozik a kérdésed, hogy mennyiben változna az életem, ha hirtelen más kormány kerülne hatalomra... hát... talán 5-10 százalékot.
Amíg nem visznek kényszermunkára, nem mondják meg, hogy mit dolgozhatok, és nem veszik el a házamat, addig úgy vagyok vele, hogy ők is békén hagynak engem, és én is békén hagyom őket. Mindannyiunknak megvan a maga baja.
Látom sokan nem értik a kérdést:
-Úgy értem hogy a politika határozza meg pl. a 27%-os ÁFÁ-t.
-A vasárnapi zárva tartást pl. amit most vezetnek be.
-Az orvosi ellátás színvonalát ami lássuk be nem túl jó,
-A megyematricát, autópálya-matrica árát.
-Beleszól a közműcégekbe.
-A bankadót áthárítják és kezelési költség is nőtt amit az államnak kell fizetni pénzfelvételkor.
-A cigaretta ára is emelkedett és trafikok lettek csak.
Ilyenekre gondolok.
"Látom sokan nem értik a kérdést:
-Úgy értem hogy a politika határozza meg pl. a 27%-os ÁFÁ-t.
-A vasárnapi zárva tartást pl. amit most vezetnek be.
-Az orvosi ellátás színvonalát ami lássuk be nem túl jó,
-A megyematricát, autópálya-matrica árát.
-Beleszól a közműcégekbe.
-A bankadót áthárítják és kezelési költség is nőtt amit az államnak kell fizetni pénzfelvételkor.
-A cigaretta ára is emelkedett és trafikok lettek csak.
Ilyenekre gondolok.
"
Nézzük sorrban:
1, A 27%-os áfát kifizetem, akkor is kifizetném, ha mondjuk 20% lenne, ha havi nettó 100 ezereért vásárolok ételt meg egyebeket, akkor jelenleg 27 ezer áfát fizetek, ha 20% lenne mondjuk, akkor 20 ezret fizetnék, nekem ez nem befolyásol sokat.
2, A vasárnapi zárva tartás zavar, de ennyi.
3, Ha komolyabb gondom van akkor magánorvoshoz megyek. (mindig is oda jártam, már a Gyurcsány kormány alatt is)
4, Megyematrica nem érint engem egyáltalán, egyelöre nincs kocsim.
5, Ha a rezsicsökkentésre gondolsz, az is minimálisan érint engem.
6, A bankadó rám nincs áthárítva, mivel olyan számlacsomagom van, ahol fixek a feltételek (diákszámlacsomag, ami nem változott mióta megkötöttem)
7, nem dohányzok, trafikokba nem járok.
Mint látható engem alig érintenek a politikai döntések, maximum 5%-ra tenném az értéket, ha számszerűsíteni kellene.
Kiemelném, hogy csak a saját helyzetemet irtam le, ez nem feltétlenül általános érvényű.
Szerintem mindenki értette a kérdésed. Amiket felsoroltál nagyrészt nem a politikától függnek, hanem a mindenkori gazdasági lehetőségektől, körülményektől.
Pl. ha az Áfát lecsökkentik 5%-ra, akkor 20 dkg párizsin megspórolsz 40 Ft-ot. Akkor jobb lesz az életed?
Ha van normális egzisztenciád (aminek a kialakítása egyedül a TE dolgod) akkor ezek a filléres apróságok nem számítanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!