A magyarok miért fasiszták? 1. magasan a Fidesz,2. Jobbik, nem sokkal lemaradva.
"nem a bőrszín, hanem a viselkedésük miatt nem szeretjük"
Aha, ezt hívják sztereotípíának, és előítéletnek, amiből a rasszizmus fakad.
Nincsen olyan, hogy a "cigányok így viselkednek, meg úgy" A magyarok sem ilyenek meg olyanok.
Én pl nem vagyok rasszista. Te pl az vagy. Ezért nem lehet kijelenteni azt, hogy a magyarok rasszisták.
Leírom mégegyszer, hogy te is értsed: van amelyik cigány igy viselkedik, valamelyik amúgy. Pont.
Miért, te tudsz mutatni olyant, ahol a közbiztonság teljesen nulla?
Te előítéletes vagy. Sztereotíp, Rasszista. Mindez azért, mart egyszerűen gondolkozol mint a faék. Látsz EGY statisztikát, ebből egyből levonsz olyan következtetésket, ami biológiai, genetikai,vérségi, származási meghatározottságokra utal. Hogy jön össze számodra a kettő?
Szóval nyugodtan vonhatnék le abból következtetést, hogy ilyen ostoba vagy. A magyarok ostobák. De nem teszem. Mert tudom, hogy ez nem össznépi probléma, hanem a te egyéni gondod.
,,Aha, ezt hívják sztereotípíának, és előítéletnek, amiből a rasszizmus fakad.
Nincsen olyan, hogy a "cigányok így viselkednek, meg úgy" A magyarok sem ilyenek meg olyanok.
Én pl nem vagyok rasszista. Te pl az vagy. Ezért nem lehet kijelenteni azt, hogy a magyarok rasszisták.
Leírom mégegyszer, hogy te is értsed: van amelyik cigány igy viselkedik, valamelyik amúgy. Pont.''
van egy cigány osztálytársunk, a nagy rasszista Magyarországba senki nem fikázza mert normális, de azokat a cigányokat akik utcán mennek, s ha úgy van kedvük egy két embert agyon vernek azokkal a Budapesti gazdag negyedekben lakókon kívül mindenkinek előítélete van, elég egyszerű a helyzet, az aki cigányt még csak állatkertbe látott az ne szóljon bele ebbe a vitába mert SEMMI KÖZE HOZZÁ. Nehogy már a rózsadombról ordibálják le az agyon vert és kirabolt emberre aki meséli mi történt vele hogy rasszista.
Természetesen tudok. Ott van például Egyek. Nagyapám testvérének el kellett költözni az utcájából ahol mindig is lakott, mert egy rakás cigány költözött oda szép lassan. Volt egy betörés, majd még egy, végül le is fújták gázspary-el, a kutyát pedig megmérgezték. Ott van Miskolcon az Avas lakótelep és azoknak a "fészekrakói", akik megtapasztalhatták az együttélés problémáit, néhol verésekkel, fenyegetésekkel. Egerszalók, volt szerencsém eltölteni ott 2 hetet. Az egy dolog, hogy 5-6 fős csoportokban grasszáltak a cigányok az utcákon, azzal semmi gond, de beszólogatni nem kellett volna, meg megjegyzéseket tenni a barátnőmre, akit nemes egyszerűséggel lek_rváztak csak úgy viccből. Elég szép vendégváró szöveg volt az is, hogy fültől fenékig szabdalnak fel ha még egyszer meglátnak. De említhetném a siófoki esetet is amikor több száz cigány vonult át, félelemet keltve a turistákban. Ezeket a dolgokat hívják tapasztalatnak, és ennyi rossz dolog még sosem esett meg velem magyarlakta településeken. A tapasztalatot ma úgy hívják: rasszizmus. Ehhez nem kellett számomra írásos sajtó, csak saját "gyakorlat". Én arról hol tehetek, ha a cigányok többsége ilyen? Nem én mondtam nekik, hogy ne szocializálódjanak és ne illeszkedjenek be. De igen, ez rasszizmus, pedig a következtetéseket saját és más közeli hozzátartozóim tapasztalataiból vontam le. Tessék szépen megérteni, hogy a bűnözés nem bőrszín hanem viselkedésfüggő. Az ország nem tehet arról ha a legtöbb pont a cigányok közül kerül ki.
Innentől kezdve ha szerinted az ilyen valós gyakorlatok rasszisták, akkor a te bűnpártoló felfogásod pedig az egész társadalomra, és védtelen idős emberek életére is súlyos kihatással van. Rasszistázz, mert csak ennyire futja tőled, vagy mutass nekem adatokat, hogy a cigányok többsége problémamentes. A te gondolkodásod rosszabb mint egy faék, nem épül semmire, csak egyetlen dologra: akinek problémája van, az rasszista.
Látom megérkezett az értelmiség....
Az nem előítélet, ha egy agresszív embert agreszív embernek tartasz. De ha ez az agresszív ember, történesen cigány, akkor abból nem következik olyan mondat, hogy : "nem a bőrszinükkel van a probléma, hanem azzal, ahogy viselkednek..." Mert a másik cigány nem úgy viselkedik.
olyan kisközségben nőttem fel, ahol a lakosság fele cigány. Egy ablak sem tört be soha. Azért nem reagáltam rájuk, mert nem érdeklnek hogy milyen atrocitások értek, ugyanis én beszélő viszonyban is vagyok számos cigány emberrel.
Lehet, hogy nem kellene, nácinak öltözve lófrálni ilyen helyeken, és akkor nem fognak atrocitások érni. Szerinted nem kökemény provokáció az az irányukba, amit pl te meg a jobbik csinál? Mi lenne, ha mostantól mindig lehülyéznélek, mert egyszer hülyeséget beszélt az, aki melletted ült a buszon?
Az a baj emberek, hogy mindenki a személyes tapasztalatától függően gondolkozik. Ami teljesen érthető.
Az a nagyobb baj, hogy a másik ember álláspontját viszont senki nem érti meg.
Leírhatsz bármilyen személyes tapasztalatot, ha a másik ember nem élt át hasonlót, akkor az ő szemében te mindig egy rasszista paraszt leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!