Kálmán Olga szélsőliberális nézeteket vall?
A szélsőséges liberális az a neoliberális egyik rokon értelmű szava.
A valódi(sima, középen álló) liberális eszme az lenne, amikor mindenkit elfogadunk(élni és élni hagyni) eszme alatt.
A szélsőséges liberalizmus ezzel szemben azt állítja, hogy aki nem liberális azt "meg kell téríteni",annak a véleménye szabad, aki egyetért a saját nézetükkel.
Pl: A kurucinfo esete: a neoliberális irány betiltaná, hogy rasszista, míg a klasszikus liberálisok megvédenék őket is a sajtószabadság égisze alatt.
09.50
igen, ez azért egy nagy kérdés. ha azt gondolom, hogy alapvetően mindenki egyenlő és senkit sem lehet a tettein kívül másért megkülönböztetni (kirekeszteni), akkor akik ez ellen tesznek, azokat elítélhetem-e. szerintem itt tekeredik magába az érvelésed. mert ha én azt mondom, hogy minden gyereknek joga van a mentális környezethez, és elítélem az apákat, akik terrorizálják a családjukat, akkor szerinted szélsőliberális vagyok, mert nem fogadok el mindent. Szerintem meg éppen, hogy a sima liberális eszméket védem az apával szemben.
Nem kérdező, ha hallottad már, és tudod (nem csak hiszed), mi szélsőliberalizmus, akkor azt is tudod, hogy állításod hamis.
És ennek semmi köze ahhoz, hogy egyébként szimpatizálsz-e vele, vagy sem.
Az eredeti liberalizmus egy eszme, amit magában nem lehet megvalósítani általában egy olyan gondolat, ami más eszmékkel együtt szokott megvalósulni.
Amit te követsz az a neoliberalizmus ami lényegében a liberalizmusnak az a válfaja, ami akkor, és attól jött létre, hogy önálló politikai irányként próbálták képviselni.
A liberális egy alapelv a liberális utópia elképzelés majdnem egyezik a kommunista utópia elképzeléssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!