Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kálmán Olga szélsőliberális...

Kálmán Olga szélsőliberális nézeteket vall?

Figyelt kérdés
atv, kálmán olga

2015. márc. 12. 18:41
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

A szélsőséges liberális az a neoliberális egyik rokon értelmű szava.

A valódi(sima, középen álló) liberális eszme az lenne, amikor mindenkit elfogadunk(élni és élni hagyni) eszme alatt.

A szélsőséges liberalizmus ezzel szemben azt állítja, hogy aki nem liberális azt "meg kell téríteni",annak a véleménye szabad, aki egyetért a saját nézetükkel.

Pl: A kurucinfo esete: a neoliberális irány betiltaná, hogy rasszista, míg a klasszikus liberálisok megvédenék őket is a sajtószabadság égisze alatt.

2015. márc. 13. 09:50
 12/16 tetro ***** válasza:

09.50

igen, ez azért egy nagy kérdés. ha azt gondolom, hogy alapvetően mindenki egyenlő és senkit sem lehet a tettein kívül másért megkülönböztetni (kirekeszteni), akkor akik ez ellen tesznek, azokat elítélhetem-e. szerintem itt tekeredik magába az érvelésed. mert ha én azt mondom, hogy minden gyereknek joga van a mentális környezethez, és elítélem az apákat, akik terrorizálják a családjukat, akkor szerinted szélsőliberális vagyok, mert nem fogadok el mindent. Szerintem meg éppen, hogy a sima liberális eszméket védem az apával szemben.

2015. márc. 13. 12:07
 13/16 anonim ***** válasza:

Nem kérdező, ha hallottad már, és tudod (nem csak hiszed), mi szélsőliberalizmus, akkor azt is tudod, hogy állításod hamis.

És ennek semmi köze ahhoz, hogy egyébként szimpatizálsz-e vele, vagy sem.

2015. márc. 13. 12:57
 14/16 anonim ***** válasza:

Az eredeti liberalizmus egy eszme, amit magában nem lehet megvalósítani általában egy olyan gondolat, ami más eszmékkel együtt szokott megvalósulni.

Amit te követsz az a neoliberalizmus ami lényegében a liberalizmusnak az a válfaja, ami akkor, és attól jött létre, hogy önálló politikai irányként próbálták képviselni.

A liberális egy alapelv a liberális utópia elképzelés majdnem egyezik a kommunista utópia elképzeléssel.

2015. márc. 13. 13:08
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem "szélsőliberális", hanem baloldali, valamint hanyag és felkészületlen Kálmán nénénk. Lehet azért gondolja a kérdező szélsőségesnek, mivel imád provokálni, amikbe esetenként szépen belesül, aztán kapja a savat.
2015. márc. 13. 15:49
 16/16 anonim ***** válasza:
Érezhetően balra húz, de a logika mentén halad, kivéve, amikor elragadják az érzelmei. Az ő helyében ez szerintem nem megengedhető.
2015. márc. 14. 05:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!