Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A baloldali összefogás így...

A baloldali összefogás így akar bosszút állni az LMP-n?

Figyelt kérdés
[link]

2015. febr. 22. 16:18
 1/6 Koplárovics Béci ***** válasza:

Valamire fogni kell azt, hogy csúnyán elbukják az egyetlen lehetőségüket.

Privát véleményem szerint az nem Schiffer.

2015. febr. 22. 16:40
 2/6 A kérdező kommentje:
Szerintem sem Schiffer.
2015. febr. 22. 16:44
 3/6 Komplikato ***** válasza:

Hát nem jött be az egyes tippje.

Viszont engem esz a fene, mit keres egy fedél alatt Schiffer a Fidesz agitprop mozgó nagyköveteivel és aktivistáival?

2015. febr. 23. 01:47
 4/6 anonim ***** válasza:

Az egy dolog, hogy nem jött be az egyes tippje, és az új és régi baloldal által független Kész Zoltán nyert, de nem ez a lényeg.

A kérdés itt az volt, hogy a Fidesznek megmaradjon-e a kétharmadhoz szükséges mennyiségű szavazógombja, vagy egyet elveszítsen.

A kétharmad főleg a Fidesz politikai kultúráját tapasztalva (oda sem figyelnek az ellenzék kritikáira, javaslataira, nem hogy mérlegelnék azokat, továbbá Fidesz-KDNP-ben kötelező az egységes szavazás) gyakorlatilag egypártrendszert jelent.

Szerintem Magyarország érdeke nem lehet az egypártrendszer, főleg nem ilyen minőségben.

Természetesen nem vitatom, hogy nincs joga bárkinek indulni, de tény, hogy matematikailag minél több "fideszes szavazógomb" "kihívója", annál kevesebb arra az esély, hogy a kétharmad megszűnjön.

Előre nyilvánvaló volt, hogy kik között dől el valójában a "játék", tudni lehetett, hogy a többi elvesztegetett szavazat (bár természetesen az embereknek joguk van az ilyen jellegű véleménynyilvánításra is, mint ahogy elvesztegetni is a szavazatukat, vagy éppen nem élni azzal) itt az volt szerintem a kérdés, hogy a többi induló miért is indult:

- A nyerés reményében

- Valamilyen párt- vagy egyéni érdekből (pl. állam által biztosított kampánypénz, netán hírnév erősítése, közvélemény-kutatás céljából, "életjel"...)

- Hogy direkt megosszák az ellenzéki szavazók táborát (a Fidesz érdekében, vagy csak a baloldal lejáratásáért)

Biztos vannak még más dolgok is, de nekem csak ezek jutottak az eszembe.

Lehet magyarázat, az egy esélytelen induló (párt) részéről, hogy azért indul, mert nem akarnak közösködni a Készt támogató pártokkal, de ilyen esetben nem kötelező indulni. Ki is lehet CSENDBEN IS hagyni egy választást, és a biztos szavazóiknak meghagyni a döntést, hogy nem szavaznak, vagy Készre - pontosabban a kétharmad megtörésére vagy épp annak megtartására - szavaznak.

Lehet, hogy nem Kész lesz a legalkalmasabb ember a parlamentben, de ebben a helyzetben valamiért mégis ő volt a legesélyesebb.

A cikkben Kész állítólagos vagy valós véleménye van, amit nem lehet egységesen az őt támogató pártok számlájára írni. Ő a pártoktól független jelölt, még akkor is, ha sok párt egységesen támogatta őt (néhány aktívan, néhány pedig csak passzívan: csupán a nevüket adva hozzá). Nem tartozik egyeztetni a nyilatkozataival a többi pártnak, mint ahogy a parlamentben sem köti semmilyen pártfegyelem.

Nem lehet tehát egységes, tervezett akcióként vagy bosszúhadjáratról beszélni a cikk kapcsán. Szerintem.

2015. febr. 23. 11:06
 5/6 Koplárovics Béci ***** válasza:

"Hát nem jött be az egyes tippje. "

Hát nem :)

2015. febr. 23. 11:14
 6/6 anonim ***** válasza:

Valóban nem. :D

Bölcsebb lett volna, ha vár még négy órát a zsigeri reakciójával, akkor utána diszkréten hallgathatna, és nem járatta volna így le magát. Persze így-is, úgy is mehet a Fidesz oldalra sopánkodni, sírni, dühöngeni... vérmérséklete szerint. Talán még verset is írhatna oda a hülye veszprémiekről! :D

[link]

2015. febr. 24. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!