Politikusaink hogy őrültek bele a politizálásba, amikor nem kell nekik az elszámoltatástól tartaniuk?
Az egy dolog, hogy vannak olyan politikai formációk (LMP, Jobbik), amelyek kormányon elszámoltatnák őket, de ettől nem kell tartaniuk, mert mindkét pártot jól lejáratták a propagandistáikkal / vagy ha kormányra kerülnének, egyből mennének Új-Zélandra / Bissau-Guinea-ba s kezdenének új életet a kettős állampolgárságukkal. A Fidesz és a több részre szakadt MSZP politikusai együtt kezdték a politizálást, egyes politikusaik a KISZ-ben (Orbán, Gyurcsány), mások az egyetemen, mások meg a Hazafias Népfrontban / MSZMP-ben kötöttek barátságokat, amelyek a pártosodások ellenére tartanak, mind a Fidesz, mind az MSZP elnézik egymás egetrengető szabadrablásaikat.
Az egyes politikusok elmeállapotára vonatkozóan -ellenszenvből -lehet állítani dolgokat, és vannak elmeállapotok, amiknek
konkrét, objektív tüneteik vannak. Ez a nagy különbség. Politikusaink többségéből süt, hogy orvosi értelemben sérültek.
Tényleg minden irónia nélkül írom, a politikusok jó része keményen hozza a DSM-ben (a pszichiátriai diagnózisok, kórképek
leírásos gyűjteménye, ebből dolgoznak azok is) leírt pszichiátriai kórképeket, zavarokat, személyiségzavarokat.
Pontatlan a megfogalmazásom, tudom, de a lényeg szerintem átjön. Ahány politikussal csak találkoztam vagy láttam,
tisztelet a kivételeknek, mert akad, szinte mind zavart személyiségű, cezaromán, narcisztikus, hisztrionikus jellem,
mindent megtesznek, hogy jó kép alakuljon ki róluk, és ha személyesen találkozol velük, szinte azonnal átjön, hogy nem
normálisak, paranoidok, skizofrének, gyakran mutatják a szociopátia különféle jegyeit, esetlen szervilizmussal, más
hasonló DSM kellékekkel spékelve.
Orbánon mostanában nagyon kiütközik ez, a különöző pótcselekvések, elmélázott, zavaros tekintet, idegbeteg hangnem jelzik hogy baj van az emeleten. Gyurcsánynál nagyfokú érzelmi-hangulati hullámzás van, a dührohamig felturbózza magát, amit súlyosan belassult, összeakadó nyelvű apatikus állapotok követnek. Mostanában ritkán szerepel, ezért csak a tajtékzást látjuk, nem úgy mint korábban, amikor akkor is ki kellett állnia, ha lent volt. (gyógyszer!?)-> Láthatóan zavartan, keresgélte az alapvető szavakat, terrorista focistákról, meg öregecskedő feleségekről hebegett-habogott, és nem mellékesen idáig senki mást nem láttam nyilvánosan sírógörcsöt kapni, ha az anyja bejött a könyvbemutatóra. Szanyinál az állandó káromkodás és idegbeteg minősítgetések, mutogatások sorozata, Kósánál meg a nyilatkozatok mutatják, hogy nagy a baj.
Nem kell ahhoz vezető politikusnak lenned, hogy Magyarországon megőrülj.
Néha már én is azt érzem, hogy nem bírom tovább, pedig csak egy sima raktáros vagyok és a melóhelyen olyan gyűlölködés és furkálódás van, hogy az elképesztő.
El tudom képzelni, hogy milyen undorító játszmák mehetnek az ő szintjükön.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!