Miért ítélik el az emberek a kettős állampolgárokat?
senki ne kibiceljen
ahol adózik ott szavazhasson
Nem olvastam végig az összes hozzászólást, de elmondom az én álláspontomat.
1. Nem ítélem el a határon túli magyarokat, legyenek azok akár a környező országokban élő magyarok, akár '56-os kivándorlók, vagy disszidáltak, esetleg Izraelben vagy bárhol máshol élő magyarok.
Egyszerűen csak azt gondolom, hogy nem helyénvaló az, hogy a határon túli magyarok a mi sorsunkról rendelkezzenek népszavazáson, vagy választásokon. Nem itt fizetnek adót, ahogy szarkasztikusan megállapította a kérdező (én meg komolyan gondolom) nem viselik a döntéseik következményeit olyan súllyal, mint mi, mégis sokkal könnyebben szavazhatnak, mint pl. az "szimpla magyarok" külföldön, azaz, nekik akár több ezer kilométert kell utazniuk a voksoláshoz, a kettős állampolgárok meg bármelyik postán elintézhetik.
Fontosnak tartom természetesen a határon túli magyarok segítését, és azt, hogy a sorsukról ne a fejük felett a Fidesz, a Jobbik, az MSZP, vagy bármelyik másik határon belüli párt döntsön. Azt tartanám helyesnek, ha lenne helyi választás, ahol a saját sorsukat érintő ügyekben saját képviselőket választhatnak.
Fidesznek, Jobbiknak azonban sebeket kellett szaggatnia a plusz szavazatok érdekében. Nem az emberek sorsa érdekli őket ott sem, csak a szavazatuk négyévente. Sajnos meg is mérgezi a kapcsolatot magyar és magyar között, de nem csak itthon, hanem helyben is: a kulturális célú támogatások sem igazságosan lettek elosztva, ott is az a szempont, hogy ki a fideszes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!