Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ítélik el az emberek a...

Miért ítélik el az emberek a kettős állampolgárokat?

Figyelt kérdés
Bezzeg aki magyarként szlovák/román rendszámos q7,x6 -ot hajt,azt senki nem szólja meg. Csak a kölhoni magyarok vannak az ország terhére,ők szipolyozzák ki, ők nem fizetik az adót ( gyengébbek kedvéért ez szarkazmus volt ) Abba nem gondol bele senki sem,hogy nekik milyen nehéz? Egyik ország sem a hazájuk!? ( Biztos önszántukból élnek Romániában,Szerbiában) -.-

2015. febr. 1. 22:39
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:
Kedves 20-as, milyen előnyben részesülnek? Felvilágosítanál? Vegyük alapul egy menő helyet, mondjuk egy gyógyszerészeti szakot: 2 emelt szintű érettségi szükségeltetik, amelyet meg is kell hogy írják+ha jól tudom ~40.000 forintot fizetnek érte,ugye miven NEM ide adóznak. Az előny,ha valaki okosabb a másiknál?
2015. febr. 3. 00:17
 22/36 A.C.A.B ***** válasza:
68%
Az igazi az lenne, ha külföldiek, csak korlátozott állampolgárságot kaphatnának, amellyel nem szavazhatnak, csak úgymond papírjuk lenne róla, hogy magyarok. Szerintem az emberek többségének nem azzal van baja konkrétan, hogy valaki kettős állampolgár. A bajok ott kezdődnek, hogy fél erdély, ha nem az egész pár év alatt magyar állampolgár lett és ezt Viktor Vajdának (Orbánnak) ,,köszönhetik'' azaz évekig rá fognak szavazni. Ami valljuk be nem jó, hogy olyan szavaz, aki nem ide fizet adót. Őszintén szólva mi köze hozzá, egy külhoninak, hogy itt ki van hatalmon? Lehet, hogy ez most erősen hangzott, de! Én szeretem a külhoni magyarokat, de ne ők döntsék el, hogy ki legyen hatalmon felettünk, mert a törvények amiket majd az átaluk választott hatalom fog hozni ránk fognak vonatkozni, nem rájuk. A másik pedig amiért nem nagyon kedvelik őket, hogy Viktorka a mi adónkból épít nekik egyetemeket. Ha én fizetek adót, az miért nekik jó? Röviden a hosszú végén: ha teljes állampolgárok fizessenek adót, ha nem, akkor meg ne szavazzanak és nem lesz itt semmi baj, mindenki békés lesz.
2015. febr. 4. 21:58
 23/36 A.C.A.B ***** válasza:
29%
22-es vagyok még mindig. Most olvastam, hogy ''miért ne erősítse Magyarország a külföldre költözőket? '' vagy valami hasonlót. KÖNYÖRGÖM! Egy értelmes dolgot mondjatok nekem miért jó az országnak az, hogy olyannak ad pénzt megélhetésre, aki azt a pénzt máshol költi el, nem itthon??? Amúgy is, arra sincs pénz, hogy legelőször itt legyen rend, nem, hogy még a kiköltözőket támogassuk, pl GYES-sel.MAGYARORSZÁG NEM JÓTÉKONYSÁGI SZERVEZET, hogy akinek pénzre van szüksége az idejöjjön, kérjen, kapjon és vigyen belátása szerint!
2015. febr. 4. 22:08
 24/36 A kérdező kommentje:
Teljes mértékben igazad van,hogy nem kellene szavazati joguk legyen, de ebben az esetben ne a játékost utáld,hanem a játékot. Annak idején az MSZP nemigen törődött a külhoniakkal, sőt , hadd ne idézzem Gyurcsány szavait. Logikus is , hogy a külhoni magyarok a Fideszre szavaznak, akik megadták az állampolgárságot, azt , hogy ők papíron is magyarok. Sokan meg is könnyezik az eskütételeket ;)
2015. febr. 4. 23:24
 25/36 anonim ***** válasza:
0%
Mert felsőbbrendűnek tartják magukat. Ha nekik kevés van másnak semmi ne legyen.
2015. febr. 13. 17:45
 26/36 anonim ***** válasza:
0%

senki ne kibiceljen

ahol adózik ott szavazhasson

2015. febr. 14. 14:27
 27/36 anonim ***** válasza:
0%
a 90es években az ide települő erdélyiek azért kaptak házat, lakást mert ők szegény erdélyiek. én aki itt születtem, nem kaptam soha semmit az államtól eddig a két szép szememért. igaz nem is vagyok erdélyi
2015. febr. 14. 14:30
 28/36 anonim ***** válasza:
54%
Érdekes egy ország, kettős magyar állampolgárokra semmi szükség, de egy rakás menekültet meg azonnal fogadjunk be.
2015. febr. 26. 15:26
 29/36 A kérdező kommentje:
Hja...arról ne is beszéljünk. Hipokrita itt mindenki...
2015. febr. 26. 22:25
 30/36 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig az összes hozzászólást, de elmondom az én álláspontomat.

1. Nem ítélem el a határon túli magyarokat, legyenek azok akár a környező országokban élő magyarok, akár '56-os kivándorlók, vagy disszidáltak, esetleg Izraelben vagy bárhol máshol élő magyarok.

Egyszerűen csak azt gondolom, hogy nem helyénvaló az, hogy a határon túli magyarok a mi sorsunkról rendelkezzenek népszavazáson, vagy választásokon. Nem itt fizetnek adót, ahogy szarkasztikusan megállapította a kérdező (én meg komolyan gondolom) nem viselik a döntéseik következményeit olyan súllyal, mint mi, mégis sokkal könnyebben szavazhatnak, mint pl. az "szimpla magyarok" külföldön, azaz, nekik akár több ezer kilométert kell utazniuk a voksoláshoz, a kettős állampolgárok meg bármelyik postán elintézhetik.

Fontosnak tartom természetesen a határon túli magyarok segítését, és azt, hogy a sorsukról ne a fejük felett a Fidesz, a Jobbik, az MSZP, vagy bármelyik másik határon belüli párt döntsön. Azt tartanám helyesnek, ha lenne helyi választás, ahol a saját sorsukat érintő ügyekben saját képviselőket választhatnak.

Fidesznek, Jobbiknak azonban sebeket kellett szaggatnia a plusz szavazatok érdekében. Nem az emberek sorsa érdekli őket ott sem, csak a szavazatuk négyévente. Sajnos meg is mérgezi a kapcsolatot magyar és magyar között, de nem csak itthon, hanem helyben is: a kulturális célú támogatások sem igazságosan lettek elosztva, ott is az a szempont, hogy ki a fideszes...

2015. márc. 13. 20:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!