Miért ítélik el az emberek a kettős állampolgárokat?
A tapasztalataik alapján. A legtöbben csak ki akarják és kihasználják a magyar állam adta lehetőségeket. Az egyetemeken elveszik a helyet az itthoni szegény sorsú diákok elől, és több ösztöndíjat kapnak, mint az itthoniak.
Vagy vajon miért kettős állampolgár az a terhes nő, aki itthon akar szülni, hogy kapja a GYESt és a családi pótlékot, mert a magyar több, mint a román. Ezt le is írja.
De még sorolhatnám a negatív tapasztalataimat.
"Az egyetemeken elveszik a helyet az itthoni szegény sorsú diákok elől, és több ösztöndíjat kapnak, mint az itthoniak."
Nem hinném,hogy elvennék,hiszen ha egy egyetemre valaki be akar kerülni,akkor tanul rá,és ha éppen okosabb, akkor miért ne juthatna be? Mi a különbség a két magyar egyetemista között? Talán az egyik nem magyar , csak azért mert a határon túlról jött? Ami pedig az ösztöndíjakat illeti,hidd el nem kapnak többet!
ez nagyon jó kérdés kedves kérdező!
Én is kettős állampolgár vagyok.Ukrán/nem rég ótta magyar is.Nemrég jöttem ki kecskemétre az ukrajnai viszonyok miatt,most tudom sokan lehurrogtok h menekülök stb.,de igazából nem tehetek róla,h Kárpátalján,ma már Ukrán földön születtem.Ha válszthattam volna boztos Magyarországot választottam volna,sosem vallottam odahaza sem magam ukránnak,RENGETEGET bántottak azért h magyar vagyok,3évet tanultam Ukrajnába ápolónőként,ekkor döbbentem rá igazán(az ált.iskol.magyarul fejeztem be,de már a végzetséget nem volt lehetőség magyarul folytatni),hogy milyek is az ukránok persze tisztelet a kivételeknek,akik higgyétek el nem sokan vannak! Ekkor döntöztem úgy h elmegyek onnan még ha a családomat ott is kellett hagynom,de semmiképp sem akartam ukránokkal együtt dolgozni,elég volt bőven a tanulási időszak!Nemtudom hallottatok e róla,de Ukrajnába nem csak az emberek îtélik el a kettős állampolgárságúakat,de a törvény is tiltja.Szörnyű amit ott az országban van,főleg most h küszöbön a háború. Rengeteget tudnák mesélni még...:/
Jaj,bocsánat a helyesîrásért,csak telefonról tudok internetezni,és îgy elég nehéz hosszú szöveget leîrni.
És bocsánatot kérek azért is mert itt ecsetelem a gondunkat/gondomat,hisz gondolom mimdenkinek van elég...de rettenetes félelem van bennem,otthon van a családom,édesapám aki nem tud kijönni az országbólert nem tudjuk hogy van e a nevén behîvó,amit lehet h még nem kézbesîtettek de már ki van állîtva és ha îgy van akkor elviszik a határról...Kétségbe van esve szinte minden Kárpátaljai magyar férfi és család(persze nem csak a magyarok,hanem mindenki) Senkinek sem kîvánok ilyen érzéseket átélni!
Kérdező: az államilag támogatott helyek száma minden egyetemen megszabott. A külhoniak előnyben részesülnek az itthoniakkal szemben a helyek betöltésekor. Hiába kiváló tanuló valaki, ha már nem fér bele a keretbe.
Ne a Fidesz hazugságainak higgy, hanem nézz körül az országban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!