Igaz a hír, hogy 2015-öt a kormány a szovjet koncentrációs táborokba elhurcolt emberek emlékévének nyilvánította?
1:
Honnan tudod ezt ilyen biztosan?
"2012. május 21-én a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapjává nyilvánította a magyar Országgyűlés november 25-ét. Azért ezt a napot választották, mert 1953-ban ezen a napon érkezett vissza Magyarországra a Gulag-lágerekből szabadon bocsátott rabok első csoportja.
A 2014-es ünnepségen jelentették be, hogy a magyar kormány a 2015-ös évet a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékévének nyilvánítja."
Csak erre nem találtam én hírt, ezért kérdeztem, hátha valaki tud.
3:
Ezt hogy érted?
Igen. Azt hiszem, tegnap az állami rádió híreiben is bemondták, de a neten is megtalálható: 2015-öt a kormány a Szovjetunióba hurcoltak emlékévének nyilvánította. Most majd erre a témára lehet pályázati pénzeket igényelni.
Gondolom, ezzel akarják ellensúlyozni, hogy 2014. a holokauszt emlékéve volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!