Miért mondják azt sokan, hogy a Jobbik rétegpárt? Leválthatja a mostani garnitúrát?
Mert leginkább a fiatalok és a szakmunkások között népszerű.
A többdiplomás értelmiség körében kevésbé.
# 3
Az értelmiségi a kisebb. Sajnos.
A fiatalok körében valóban népszerűbb, mint a többi párt (az egyetemisták körében is, akik a jövő értelmisége). De támogatói rétege nem tér el szignifikánsan a többi pártétól, kb. hasonló arányban vannak a támogatóik között szakmunkások és diplomások is. Budapesten kevésbé erősek (a szakmunkások körében sem tarolnak), de vidéken az értelmiség körében is jelentős a támogatottságuk. [link]
Azt, hogy 3-4 év múlva mi lesz, nem lehet megjósolni. A Fidesz jelenleg még vezet, de támogatottsága csökken. De ha feltesszük, hogy 3 hasonló erő lesz a választásokon, akkor az dönt majd, hogy ki nyer több egyéni körzetet. A Fideszt nehéz lesz legyőzni bárkinek is, mivel úgy alakították ki a rendszert, hogy nekik kedvezzen. De addig még sok minden változhat.
5-ös, 6-os
Ha én még 20 éves egyetemista lennék valószínűleg a Jobbikra szavaznék. De már 28 vagyok, az egyetemet kijártam, egy kevés élettapasztalatot is szereztem, és ma már eszem ágában sincs a Jobbikra szavazni.
Értelek és egyetértek veled: más az értelmiségi és más a gondolkodó ember.
Lehet valaki értelmiségi (szellemi pályán dolgozó) anélkül, hogy gondolkodó ember lenne. És lehet valaki gondolkodó ember, anélkül, hogy értelmiségi lenne.
Fentebb csak arra akartam rávilágítani, hogy a Jobbik elsősorban a tanulatlan rétegek között hódít. Ha például bevezetnénk egy értelmiségi cenzust (legalább érettségi kelljen a szavazati joghoz), akkor a Jobbik támogatottsága azonnal 5-10%-kal csökkenne. Ehhez nem kell felmérés, elég kimenni egy Jobbik-gyűlésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!