Miért mondják a Jobbikosokra hogy nácik?
Fogalmatok sincs, hogy mi az a nácizmus.
A valódi nácizmus teljesen másról szólt, aminek a történelemkönyvekben vagy hivatalosan be van állítva.
A hivatalos verzió egy eltorzított, kifacsart valami, aminek nem sok köze van az igazsághoz.
Hitlerrel is hasonló a helyzet, ha már szóba jött.
A sok hülye jobbikos miatt. Ne értsetek félre, én magam is a Jobbikot támogatom, de a jobbikosok között annyi hülye ember van, hogy az már fájdalmas.
Én most ezekre a zsidózó, nyálcsorgató hülyékre gondolok, akik azt hiszik, hogy a Jobbik majd kiírtja a cigányokat. Döngetik a mellüket, hogy így a jobbik, őgy a jobbik, közben észre sem veszik, hogy csak lerombolják azt, amit Vona Gábor igyekszik felépíteni. Ha valaki sok ilyen embert lát a jobbikosok között, akkor nyilvánvaló, hogy kialakul benne egy sztereotípia.
Na akkor szépen leírom Jobbikosként, hogy miért van ez így:
Az emberek túlnyomó része általánosít. Mivel a Jobbik felemeli a hangját a romák ellen, így egy általánosító szöveg jön erre: "A Jobbikosok mocskos nácik!"
Természetesen sok ember szeretné ha tényleg így lenne. Szerinted ők kiben hisznek: Fidesz, bal, vagy Jobbik? Teljesen egyértelműen a TÉNYLEGES rasszisták Jobbikosok, viszont nem minden Jobbikos!
Például én is megvetem a romákat és ezzel én is általánosítottam, mert tudom, hogy vannak értelmesek is közöttük, mégis egyszerűbb így fogalmazni, minthogy mindig elmondjam, hogy a romák 80 %-a bűnöző, élősködő, a maradék 20 % normális, törvénytisztelő polgár.
Ez dettó olyan általánosítás, mint például: a nyugdíjasok az Mpsz-re szavaznak. Nagyrészt így van, de közülük is sokan a Fideszre vagy a Jobbikra.
Nekem például az egyik egyetemi tanárom tősgyökeres Jobbikos.
5ös: "rasszizmus: az emberi rasszok közötti különbségek hangsúlyozása
Pipa. "
És ezt te hallottad már bármelyik Jobbikos politikustól? Vagy ismét jön az általánosítás. Vona mikor mondta, hogy a romák végük ha ők kerülnek hatalomra?
Akárhogy is vesszük, a Rákosi-féle kommunizmus és a nácizmus két merőben különböző formátum. Ami közös bennük, az a diktatúra. De abból sokféle van. Viszont a "Deutschland über alles" egy nép felsőbbrendűségét hirdeti a többi felett. Hogy német vagyok-e, vagy sem, az a születésemmel eldől. Hogy kommunista vagyok-e, az bizonyos mennyiségű tapasztalat, más emberek hatása után alakul ki benne, mint eszme. És akkor még csak annyi, hogy kommunista vagyok-e, aaz még egy következő lépés, hogy hataloméhes is.
E két fogalmat összekeverni generális hiba, amelynek rendkívül súlyos következményei lehetnek. Nem lenne jó, ha lennének is.
Kedves #14!
Te magadat végzetesen besoroltad, amikor azt mondtad, megveted a romákat. Nem számít, hogy 20%-ot kiveszel. Te egy népcsoportot vetsz meg, mert nem érted, miért van, ami van, mert mások, mint a többi. Feltehetően (valójában abszolút biztosan) mi is erősen különbözünk egymástól. Van erről egy véleményem, de semmiképpen sem a megvetés. Ha már, akkor inkább a sajnálat. Amiatt, hogy ennyire nincs lehetőséged a valós mivoltukban látni a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!