Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért mondják a Jobbikosokra...

Miért mondják a Jobbikosokra hogy nácik?

Figyelt kérdés
Ha a Jobbik tényleg náci párt lenne, akkor csak horogkeresztet és Adolf Hitleres képeket viselnének az egyenruhájukon. Én nem vagyok jobbikos, és én nem mondtam a Jobbikra hogy náci, mivel a Jobbik nem náci párt. Sok ember azt mondja a jobbikosokra hogy nácik haza, ha Vona Gábor és Novák Előd azt mondaná az embereknek, hogy "Emberek mi nem vagyunk Jobbikosok, mi nácik vagyunk." Én a Jobbikosokat nem láttam horogkeresztes jelképet viselni és Adolf Hitleres képeket sem láttam. Akkor miért mondják rájuk hogy nácik ??

2015. jan. 23. 12:15
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
75%
A rasszizmus is elég eltérő megítélés övezi. Például mi számít annak. Ugye ha rasszokra értik akkor kimerülne abban hogy fehér fekete ázsiai ausztralid. Több nincs hivatalosan. Viszont ha az is az hogy mocskos arabok mocskos magyarok mocskos stb. akkor egy tágabb világba érkeztünk ahol a liberálisok épp úgy rasszisták mint a rasszták hagyományos értelemben.
2015. jan. 23. 13:04
 12/33 anonim ***** válasza:
13%

Fogalmatok sincs, hogy mi az a nácizmus.

A valódi nácizmus teljesen másról szólt, aminek a történelemkönyvekben vagy hivatalosan be van állítva.

A hivatalos verzió egy eltorzított, kifacsart valami, aminek nem sok köze van az igazsághoz.

Hitlerrel is hasonló a helyzet, ha már szóba jött.

2015. jan. 23. 13:07
 13/33 anonim ***** válasza:
70%

A sok hülye jobbikos miatt. Ne értsetek félre, én magam is a Jobbikot támogatom, de a jobbikosok között annyi hülye ember van, hogy az már fájdalmas.

Én most ezekre a zsidózó, nyálcsorgató hülyékre gondolok, akik azt hiszik, hogy a Jobbik majd kiírtja a cigányokat. Döngetik a mellüket, hogy így a jobbik, őgy a jobbik, közben észre sem veszik, hogy csak lerombolják azt, amit Vona Gábor igyekszik felépíteni. Ha valaki sok ilyen embert lát a jobbikosok között, akkor nyilvánvaló, hogy kialakul benne egy sztereotípia.

2015. jan. 23. 13:08
 14/33 anonim ***** válasza:
74%

Na akkor szépen leírom Jobbikosként, hogy miért van ez így:

Az emberek túlnyomó része általánosít. Mivel a Jobbik felemeli a hangját a romák ellen, így egy általánosító szöveg jön erre: "A Jobbikosok mocskos nácik!"

Természetesen sok ember szeretné ha tényleg így lenne. Szerinted ők kiben hisznek: Fidesz, bal, vagy Jobbik? Teljesen egyértelműen a TÉNYLEGES rasszisták Jobbikosok, viszont nem minden Jobbikos!

Például én is megvetem a romákat és ezzel én is általánosítottam, mert tudom, hogy vannak értelmesek is közöttük, mégis egyszerűbb így fogalmazni, minthogy mindig elmondjam, hogy a romák 80 %-a bűnöző, élősködő, a maradék 20 % normális, törvénytisztelő polgár.

Ez dettó olyan általánosítás, mint például: a nyugdíjasok az Mpsz-re szavaznak. Nagyrészt így van, de közülük is sokan a Fideszre vagy a Jobbikra.

Nekem például az egyik egyetemi tanárom tősgyökeres Jobbikos.

2015. jan. 23. 13:38
 15/33 anonim ***** válasza:
94%
Akik szerint a nácizmus ugyanaz, mint a kommunizmus, azoknak javaslom nézzenek utána a fogalmaknak, mert nagyon el vannak tévedve.
2015. jan. 23. 13:39
 16/33 anonim ***** válasza:
60%

5ös: "rasszizmus: az emberi rasszok közötti különbségek hangsúlyozása

Pipa. "

És ezt te hallottad már bármelyik Jobbikos politikustól? Vagy ismét jön az általánosítás. Vona mikor mondta, hogy a romák végük ha ők kerülnek hatalomra?

2015. jan. 23. 13:40
 17/33 anonim ***** válasza:
78%
A kérdés a jobbikosokra vonatkozott, nem jobbikos politikusokra és nem Vona Gáborra.
2015. jan. 23. 13:46
 18/33 anonim ***** válasza:
100%

Akárhogy is vesszük, a Rákosi-féle kommunizmus és a nácizmus két merőben különböző formátum. Ami közös bennük, az a diktatúra. De abból sokféle van. Viszont a "Deutschland über alles" egy nép felsőbbrendűségét hirdeti a többi felett. Hogy német vagyok-e, vagy sem, az a születésemmel eldől. Hogy kommunista vagyok-e, az bizonyos mennyiségű tapasztalat, más emberek hatása után alakul ki benne, mint eszme. És akkor még csak annyi, hogy kommunista vagyok-e, aaz még egy következő lépés, hogy hataloméhes is.

E két fogalmat összekeverni generális hiba, amelynek rendkívül súlyos következményei lehetnek. Nem lenne jó, ha lennének is.

2015. jan. 23. 13:53
 19/33 anonim ***** válasza:
96%

Kedves #14!

Te magadat végzetesen besoroltad, amikor azt mondtad, megveted a romákat. Nem számít, hogy 20%-ot kiveszel. Te egy népcsoportot vetsz meg, mert nem érted, miért van, ami van, mert mások, mint a többi. Feltehetően (valójában abszolút biztosan) mi is erősen különbözünk egymástól. Van erről egy véleményem, de semmiképpen sem a megvetés. Ha már, akkor inkább a sajnálat. Amiatt, hogy ennyire nincs lehetőséged a valós mivoltukban látni a dolgokat.

2015. jan. 23. 13:59
 20/33 anonim ***** válasza:
32%
Ez a fránya történelem! A nácikra (akármilyen közel is állnak eszmeileg) mégsem lehet mondani, hogy jobbikosok. Talán itt van a lényeg.
2015. jan. 23. 16:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!