Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnád, hogy ne legyen...

Támogatnád, hogy ne legyen erkölcstan, hanem mindenkinek kötelező hittan, ami csak Keresztény vallású lehet?

Figyelt kérdés

2015. jan. 16. 22:07
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
49%
Nem. A kereszténységet már rég ki kellett volna takarítani az országból.
2015. jan. 17. 10:00
 42/50 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ennél nagyobb baromságot nem is kérdezhettél volna.. Az csak hab a tortán, hogy egyetlen nyomós érvet, indokot sem sorakoztattál fel ötleted mellett..

Annak idején rámkémyszerítették a hittant, mert nagyszüleim nagyon vallásosak voltak, és akkor döntöttem el (9-10 évesen), hogy nem kérek ebből a kereszténységnek nevezett képmutató, szedett-vetett baromságból és lopott történeteiből..

Főleg úgy, hogy maga a vallás sem toleráns másokkal szemben, pl. ilyen buzgómócsingokon kerszeül, még mindig megpróbálja saját nézeteit másokra erőltetni, ugyanúgy mint például az iszlám..

Nem érdekelnek a keresztény hazugságok és hagyományok, előbb a keresztények is tanuljanak meg modern korhoz méltó módon élni és gondolkodni, ezzel együtt példát mutatni a többi vallásnak, akkor majd hajlandó leszek megfontolni, hogy szükségem van-e az ideológiáitokra vagy sem..

(Ferenc pápa ezért is az egyik kedvencem)

2015. jan. 17. 12:33
 43/50 anonim ***** válasza:
88%

„ A közgazdaságtan alapjait tenném kötelezővé, akkor talán nem lenne ennyi hülye ebben az országban.”

Amúgy te tanultál ilyesmit?

2015. jan. 18. 02:42
 44/50 anonim ***** válasza:
100%

„ A közgazdaságtan alapjait tenném kötelezővé, akkor talán nem lenne ennyi hülye ebben az országban.”

Ezzel én is egyet tudnék érteni..

Számtalan okos van, aki hitelt vesz fel TV-re, számítógépre stb. aztán meg csodálkozik, hogy nem tudja miből fizetni.. Sok devizahiteles házás is megmentette volna egy kis alap tudás, ha tisztában vannak azzal, hogy mi is az a devizahitel és hogy miért nem szabad hosszú távra felvenni..

2015. jan. 18. 09:56
 45/50 anonim ***** válasza:
19%
Nem. A gyereknek inkább azt kéne megtanulni, hogy a rendszer és az intézményes iskola is egy átverés és nem kell venni. Intézményes vallásra pláne nincs szükség. Ahogy már írtak, többet érne ha "relaxot"tanítanak és meditálást. Ha egy gyerek tisztába lenne a vonzás törvénye alapjaival alapból sokkal nyugodtabb, szebb és sikeresebb élete lehetne, mint a mostani rabszolga képző iskolákban ahol értelmetlen lexikális tudással stresszelik és kényszerítik a kölyköket a hülyeségre
2015. jan. 27. 04:51
 46/50 anonim ***** válasza:
82%

# 45/45 Időpont ma 04:51

Fizika órán van szó a tömegvonzásról, gravitációról, úgyhogy tisztában vannak vele, ne aggódj.

2015. jan. 27. 07:13
 47/50 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Korábban alapvetően valamiféle "természetrend" felfogású ateista voltam, de úgy érzem, az utóbbi időben teljesen megvilágosodtam..

Nagyon tetszik az ötleted, hogy töröljünk el mindent, ami a hittant veszélyezteti (hisz kinek kell az a buta erkölcstan, ugyan már), de csak akkor tudnám támogatni az ötleted, ha a legalább heti 8 alkalommal megtartott kötelező hittan órákon nem a Keresztény, hanem helyette a Pasztafariánus, vagy a Láthatatlan Rózsaszín Egyszarvú vallását/hitrendszerét oktatnák..

Hitem szerint, aki nem abban hisz, hogy vagy egy repülő spagettiszörny, vagy egy láthatatlan rózsaszín unikornis teremtette a világot, az egyértelműen vagy vak, hogy nem látja az igazságot, vagy "sültbolond", és kötelező jelleggel fel kell világosítani!! [iróniajel]

Kíváncsian várom válaszod ötletemmel kapcsolatban!

[itt meg pár link a többieknek, akik még a végén komolyan vennék a fentieket]

[link]

[link]

[link]

2015. jan. 29. 09:06
 48/50 anonim ***** válasza:

Én inkább ezeket támogatnám, választható módon:

Alsó osztályokban:

- dinamikus meditáció (ugrálással, kiáltozással)

- origami hajtogatás

- tánctanulás

Felsőben:

- Mentálhigiéné

- Jóga vagy valami nem kompetetív keleti harcművészet

- Ikebana

- Őnvédelem

Továbbá minden iskolába befogadnék 2-3 kóbórmacskát, illetve kutyát, amit a tanulók maguk gondoznának.

2019. jan. 9. 12:54
 49/50 anonim ***** válasza:

ez az önvédelem,vagy küzdősport tesi helyett már volt sokszor téma.

ezt azért nem fogják soha engedni,mert így képzett harcos tüntetőket,vagy kormány ellen lázadókat is ki lehetne nevelni.

plusz egy önmagát fizikálisan is megvédeni tudó ember,sokkal kisebb eséllyel fogja magát hagyni kizsákmányolni.

fegyelmezettebb és öntudatosabb egy ilyen ember.

ez meg pont az ellentéte annak ami mondjuk a regnáló kormány célja.

nem véletlen az sem,hogy európában egyedülálló módon a golyó mellény nálunk fegyver viselési engedélyhez kötött,mert a 2006-os tüntetéseken túl sok tüntető viselte,úgy meg sokkal nehezebb volt a rendőröknek összerugdosni őket,meg a gumi lövedék is lepattant róla.

ezért nem lehet már vásárolni azóta ezt a fajta passzív önvédelmi eszközt.

2019. jan. 9. 18:11
 50/50 anonim ***** válasza:
Igen, amiket felsoroltam, én is idealisztikusnak tartom, mert a társadalmak vezetőinek nem önállóan gondolkodó egyéniségekre van szüksége, hanem manipulálható, terelhető tömegekre. A politika ezt anyagi szinten intézi, az egyházaké a lelki szint. (Nálunk annyiban rosszabb a helyzet, hogy a politika is főleg csak a lelkekre akar hatni, nem a "zsebekre".)
2019. jan. 16. 10:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!