Támogatnád, hogy ne legyen erkölcstan, hanem mindenkinek kötelező hittan, ami csak Keresztény vallású lehet?
Kérdező, téged mit zavar, ha valaki jár hittanra, vagy nem? Vagy valaki vallásos, vagy nem?
Attól nem lesz ápolva a kereszténység, hogy bevezeted az iskolában heti 1-szer a hittant, mellesleg az általános iskolák többségében van hittan heti egyszer.
Én hiszek Istenben, de utáltam a hittant, felesleges volt, plusz egy teher a diákoknak és a tanároknak.
Mellesleg hittan nem csak a katolikusoknak van, szóval nem tudom, hol élsz.
"Költözzenek olyan országba, ahol az a domináns vallás. Ha beiratnak az iskolába egy indián gyereket akkor kötelesek vagyunk szervezni neki esőtánc órákat? Úgyse lehet lefedni az összes vallást."
És mi lenne ha nem lenne kötelező a vallás? Mintahogy nehéz kötelezővé tenni hogy valaki higgyen. Kb 500 évvel ezelőtt erőltették a vallásokat. Ezen azért már túlléptünk. (nem mindenki, pl te nem)
Hadd tippeljek: fideszes vagy.
A hittan és az erkölcstan is elhúzhat a jó édes anyjába. Tanítsanak a kölöknek olyat, amit felhasználhat, mert hihetetlen, hogy milyen állapotok vannak a fejekben. Egy csekket nem tudnak befizetni, a szavazás működését nem értik, egy fazék vizet nem tudnak felforralni: azaz életképtelenek. Szerintem a hittan legyen az utolsó gondunk.
Nem.Nem kell az agymosás.A szegények elnyomása és a korrupció.
Nem kérünk a fideszből.
Kötelező gazdaságtan kellene,ahogy mondták.
Így is sok felesleges dolgot tanulnak a gyerekek,aminek semmi haszna.
Véget ért a középkort...
Magyarországon az alkotmány garantálja a vallásszabadságot.
Ez aszt jelenti, hogy jogod van abban hinni amiben csak akarsz, sőt jogod van nem hinni is.
Ezt az alkotmányos jogot szeretnéd elvenni az emberektől.
Remélem nagyon nyomós érved van rá, különben csak egy kis keresztényfundamentalista majom lennél...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!