Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnád, hogy ne legyen...

Támogatnád, hogy ne legyen erkölcstan, hanem mindenkinek kötelező hittan, ami csak Keresztény vallású lehet?

Figyelt kérdés

2015. jan. 16. 22:07
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
94%

"csak Keresztény"

S azon belül evangelista, orthodox, katolikus, hitgyülis, református, pünkösdi vagy melyik? Egyébként semmi keresnivalója a vallásnak (legyen az keresztény, muzulmán vagy izraelita) nem hogy az iskolában, de a gyermek életében sem - majd szépen felnő és eldönti, hogy akarja-e ezt az egészet.

Másrészt Magyarországon nincs hivatalos államvallás (s nem is lesz többé), tehát az állam szabad utat ad, hogy ki milyen hitet gyakorol és nem szankcionál semmilyen nézetet pozitívan/negatívan.

2015. jan. 16. 22:31
 22/50 anonim ***** válasza:
95%

A hittan szerepe nem a népszerűsítés, okoska. A vallási alapon történő korlátozás, kirekesztés és megkülönböztetés pedig alkotmányellenes, és ez amit te akarsz, az az lenne. Mindenkinek egyenlő esélyei kell legyenek a vallása tanulmányozására és gyakorlására. Nagy bánatodra, gondolom.

Lenne mit tanulnod a buddhistáktól, úgy érzem.

2015. jan. 16. 22:32
 23/50 anonim ***** válasza:
100%

"európai keresztények vagyunk"

Nem mindenki. Itt a blöki elásva. Te pont az vagy, de mi lesz a többivel?

2015. jan. 16. 22:33
 24/50 Rubicon87 ***** válasza:
98%
Nem, hülyeség. Senki ne kényszerítsen rá semmi vallási baromságot a másikra.
2015. jan. 16. 22:45
 25/50 anonim ***** válasza:
100%
Választható legyen. Mi annak idején minden vallásról tanultunk még a társadalom ismeret elnevezésű órán. Hittanra meg jártam külön, nem a suliba.
2015. jan. 16. 22:49
 26/50 anonim ***** válasza:
75%

Na, pont az ilyenek miatt tartom a vallást orbitális baromságnak. Legyen szó akármelyikről.

Akiket ismerek keresztények azokra általában ezek jellemzők:

- Eljár templomba, szánja bánja bűneit, de amint kilép a templomkapun, máris a másikat kezdi zsigerből szidni.

- Jön a szokásos mindenkit meg kell téríteni mert csak a kereszténység helyes dumával.

- Elvárja hogy tiszteljem a vallását, holott ő lenéző velem szemben mert nem vagyok vallásos. Ez az egyik legundorítóbb viselkedés, mikor szimplán vallási alapon lenézed a másikat.

- Ja és ott vannak a meggazdagodott "divat keresztények" akik meg azon versengenek ki ad több pénzt mise végén a papnak, mert attól ő jobban szereti Istent...

- Papol arról hogy szeresd felebarátod, de ha valós segítség kell, akkor egy macskát nem képes befogadni 2 napra, nem hogy egy embernek segíteni.

Nem is értem, hogy egy modern világban, egy értelmes ember hogy képes akármelyik valláshoz kötődni. Az meg, hogy már gyerekkorodban belekényszerítsenek egy ilyen baromságba több mint abszurd lenne.

2015. jan. 16. 22:50
 27/50 anonim ***** válasza:
100%
Ez csak trollkodás.
2015. jan. 16. 22:53
 28/50 anonim válasza:
100%
Nem. Attól még h valakinek van hittanórája, nem fog megtérni, elhiheted. Inkább legyen több óra azokból a tárgyakból, amikből érettségizek.
2015. jan. 16. 23:04
 29/50 anonim ***** válasza:
100%
Az erkölcstan tanitattása jó dolog, de a hit az az ember személyisége,amihez senkinek semmi köze,hogy nekem Istennel mlilyen dolgom van.Nekem nem kell tanitani,tudom magamtól is,hogy mi a bün és mi az ami az egészséges élethez szükséges.
2015. jan. 16. 23:18
 30/50 anonim ***** válasza:
100%

"Ez a "kötelező gazdaságtan" maximum a zsinagógában állja meg a helyét."

Szóval kérdező, szerinted nem jó ötlet a gazdaságtan?

Megsúgom, hogy nem az Istened fogja befizetni a csekkeidet, se nem fogja kiszámolni a rezsidet. Ezt nem csak a "zsinagógáknak" kell tudniuk.

2015. jan. 16. 23:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!