Nem lenne jobb ha a magyar őshazából hívnánk bevándorlókat? Támogatnád?
nem csak a demográfiai helyzet orvoslása miatt hanem az "igazi magyarság" genetikai helyreállítása érdekében is.
A honfolgaló magyarok félig türkök, félig finnugorok voltak.
A mai finnugor népek azért állnak messze tőlünk genetikailag, mert nagyrészt elfinnugorosodott szamojédok és lappok, ellentétben az oroszok viszont elszlávosodott finnugorok.
Oroszokat és türk népeket kellene behívni, a volgai magyar őshazában speciel ma mindkettő megtalálható. (De hívhatunk be oroszokat egész oroszország területéről is, türköket belső ázsiából is, bár a honfoglalókhoz a legnagyobb valószínűséggel a magyar őshazán ma élő népek állnak legközelebb.)
Baloldal is jól jár mert gyönyörködhetnek a bevándorlóikban, és a jobboldal is, mert gyönyörködhetnek a rokon népekben.
A jobb az lenne, ha jobban ismernénk a rokonainkat, így tudnánk kit kellene invitálni. Az is jobb lenne, ha tudnánk, kik is élnek ma az őshazában. Melyikben is? Az 1500 évvel ezelőttiben? A 2000 évvel ezelőttiben? Vagy a még régebbiben?
Nem tudom, az számít-e, hogy azokat a problémákat, amelyek miatt ez a gondolat megszületett, ez semennyire nem orvosolja. Talán a valódiakra kéne koncentrálni.
,,A baskír türk nép, és nem finnugor. "
Ezt én is tudom. Hol írtam el?
,,egy nagy orosz kisebbség pedig senkinek sem hiányzik. "
Ki mondta hogy nagy?
,,Az orosz egy szláv nép, mely a szláv őshazából..."
Igen, és az a mai 150 millió orosz gondolod hogy mind a szláv őshazából vándorolt északra? Fehéroroszország , lenygelország és ukrajna határára teszik az orosz őshazát, hogy gyömöszölsz oda vissza 150 millió embert?
Ezt a "szláv népezést" annyira unom már, egyesek ilyeneket mondogatnak hogy mi "szláv-germán keveréknép" vagyunk, mintha a szlávok a történelem minden pontján egy homogén referencianépesség lett volna. Pedig nem tudom mi a közös egy makedónban, oroszban és egy csehben. Ránézésre is máshogy néznek ki.
,,majd szépen fokozatosan terjeszkedtek a kisebb népeket leigázva, elnyomva, és eltüntetve"
Mit csináltak azzal a kis népekkel "eltüntették"? fogtak egy varázspálcát és hupp, eltünt?Nem. Aszzimilálták őket. Nem írtották ki őket, és nem is dolgoztatták rabszolgaként (mint az amerikai indiánokat), és behurcolt betegségek sem tizedelték őket mivel már évezredek óta egymás mellett éltek.
Így jártak a merják, és a muromák is, valamint minden kisebb népből lehasítottak egy "kicsit".A kereszténységet ugye erőszakosan terjesztették. Az ortodox vallás felvételével pedig a nyelvet is felvették a kisebbségek. Amikor meg jött a nacionalizmus azt hitték hogy oroszok, csak mert úgy beszélnek.
,,Az autonóm tartományokat is úgy hozták létre, hogy minél több orosz lakta terület kerüljön bele"
Én úgy tudom NEM úgy hozták létre. A komik autonóm tartományában például 1930-ban a lakosság 95%-a komi volt. Ma ez 20-25%. Az oroszok pedig 70%. Mi is történt?
A genetikai kutatásról egyébként a glavpost internetes portál számolt be. De ajánlom nézegetni wikipédián az mtdns s Y kromoszóma haplocsoportok ország szerinti reprezentációját.
,,Nyugat-Európában és Amerikában több, mint egy millió magyar él. Őket kéne hazahívni."
Ők SOSEM FOGNAK HAZAJÖNNI. Zsigerből utálják ezt az országot. Hogy jönnének már haza ha kint 10x többet keres és csak 2x magasabbak az árak? Amerikai magyarságról meg ne is álmodj, már semelyik sem beszél magyarul, csak annak mondják magukat, mert volt egy magyar dédapa.
"Ők SOSEM FOGNAK HAZAJÖNNI. Zsigerből utálják ezt az országot. Hogy jönnének már haza ha kint 10x többet keres és csak 2x magasabbak az árak? Amerikai magyarságról meg ne is álmodj, már semelyik sem beszél magyarul, csak annak mondják magukat, mert volt egy magyar dédapa."
Nem, nem utálják. De mi az hogy hazahívni őket? Ha akarnak jönnek ha nem nem. Az amerikai magyarságról pedig ne állíts ilyen hülyeséget. Ott is beszélnek még jó páran magyarul.
Ja igen. A wikipédiát mint forrást meg felejtsd el mert azza csak a segged törölheted ki.
"Amerikai magyarságról meg ne is álmodj, már semelyik sem beszél magyarul, csak annak mondják magukat, mert volt egy magyar dédapa."
Kac-kac.
Egyébiránt én azokra az amerikás és nyugat-európás magyarokra gondoltam, akik (akár) két diplomával is csak mosogatnak, wc- pcolnak, vagy gyorsétteremben szolgálnak fel hamburgert.
Arra a szakképzett munkaerőre, akik az országban maradtak volna, ha számukra megfelelő megélhetést tudnának biztosítani.
Százezrével élnek olyan magyarok külföldön (USA-ban is!), akik az elmúlt 20 évben "vándoroltak ki".
Ismerek olyat, aki Írországba ment ki egy nyárra dolgozni, aztán ottragadt, ott telepedett le, ott alapított családot. Most hazajött és a gyerekei már magyarul beszélnek, magyar iskolába járnak.
Ilyen is van. Ebből kéne több.
Hála Istennek sorolhatnék még olyan történeteket, amikor a honvágy erősebb volt a pénznél, több év alatt kínkeservesen megszerzett magas pozíciónál, mert többre becsülték a családot, barátokat, a hazájukat.
Az országot kell jobbá tenni és százezer dolgos fiatal magyar érkezik haza.
Arról se feledkezzünk meg, hogy 1 millió cigány él Magyarországon, ez minimum százezer munkahely.
Tudom, hogy most sokan nevetned, szvsz óriási munkaerőtartalék a hazai cigányság.
Munkát kell adni nekik, keményen fogni őket és számos állami nagyberuházást képesek lennének kivitelezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!