Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok arról hogy egy...

Mit gondoltok arról hogy egy menekült több pénzt és jobb ellátást kap mint sok magyar?

Figyelt kérdés

ingyen szállás étel pénz.reklamáltak hogy kevés a kaja kaptak többet.kórházban is reklamáltak már sokan magyarok és mit kaptak?majdnem valamit csúnyát mondtam.semmit.

szerintem ez undorító.inkább toloncolnák őket haza.vagy a határsértőket fegyverrel kéne visszatartani mint régen.

menekültként bárhova mehetsz minden feltétel nélkül.bezzeg ha tisztes európaiként külföldre mennél még sok helyen elkérik a tartózkodásod anyagi feltételét bemutatásra.a menekült meg csináljon amit akar.gusztustalan.ez rasszizmus csak most már nem az ő hanem a mi kárunkra.

2015. jan. 10. 12:18
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
80%
Semmi probléma, tépd szét a papírjaidat és próbálj meg bejönni a határ másik oldaláról. Bizonyára élvezetes kalandban lesz részed...
2015. jan. 10. 12:23
 2/16 anonim ***** válasza:
68%
Azt, hogy nagyon gyorsan menj és néz meg egy magyar menekült tábort és körülményeiket és aztán mondj véleményt ne a négy fal közt..
2015. jan. 10. 12:28
 3/16 A kérdező kommentje:
körülmények?havi 90ezret kapnak.ha magyarországon akar letelepedni több százezerrel forint kp-val elengedik.aztán lelép külföldre.ezeket az infókat meg nem a hátsó felemből szedtem.én se luxusvillában lakom.hány magyar lakik nyomorban?ők mit kapnak?90ezret? 47 ezret teljes munkaidőért?26ezer segélyt?
2015. jan. 10. 12:32
 4/16 anonim ***** válasza:
84%

"egy magyar nem dobhatja el állampolgárságát másik hiányában"

lol xD értelmezésből 1-es. az első kommentelő csak ironizált...

"mellesleg ha átjut az őrzött határon akkor schengenen belül aztán nagyon rossz és nehéz lehet az átjutás..."

szintén az első a schengeni határra ami az ukrán, román, szerb határunkat érinti és arra is gondolt, nem az osztrák határra, jaj istenem xD

2015. jan. 10. 12:42
 5/16 anonim ***** válasza:
50%

"hány magyar lakik nyomorban?ők mit kapnak?"

Mondjuk lehetőséget a normális életre? Jah, hogy az állambácsi fizeti mindenedet az ovitól kezdve a diplomáig, plusz az egészségügyi kiadásaidat meg még egy csomó támogatást is felvehetsz ha építkezni, tanulni, vállalkozni akrsz vagy bajod van? Ja, az smafu, bezzeg az ukrán/afgán/csóróisztáni menekültek havi uzsipénze az nagyon kéne, mert abból biztos jobb egzisztenciát tudnál magadnak teremteni, ha már eddig sem voltál rá képes. Képzeld, a számunkra mennyországnak tekintett Nagy-Britanniában vagy Németországban is van alsó-osztály, nyomorgó emberek, még hajléktalanok is - a megoldás mégsem az, hogy az ENSZ által nemzetközi egyezménybe foglalt kötelezettségeinket felrúgjuk.

Alternatív megoldásként javaslom a menekültk eredeti hazájában történő letelepedést, hátha ott jobban tudnál boldogulni: [link]

2015. jan. 10. 12:47
 6/16 tetro ***** válasza:
40%
erről a 90ezerről én még nem hallottam. te hol olvastad kérdező?
2015. jan. 10. 12:58
 7/16 anonim ***** válasza:
44%
Kérdező, menj ki Szabadkára, égesd el a magyar papírjaidat, találd ki, hogy te vagy Ahmed Iszlamisztánból, szökj át a határon Magyarországra és jelentkezz egy táborba, ha annyira irigyled őket.
2015. jan. 10. 13:01
 8/16 anonim ***** válasza:
47%

Kérdező, olyan ocsmányul írsz és fogalmazol, hogy majdnem összehánytam magam. A legnagyobb erőfeszítésem ellenére sem tudtam végigolvasni amit írtál, pedig én végigolvasok akár 50 oldalnyi szöveget is, ha az normálisan meg van fogalmazva.

"Mit gondoltok arról hogy egy menekült több pénzt és jobb ellátást kap mint sok magyar?"

Azt, hogy egy menekült nem kap több pénzt és ellátást, mint egy magyar, te csak azt hiszed.

De ha mégis úgy gondolod, hogy több pénzt kapnak, és jobb ellátásban részesülnek, mint te, akkor álcázd magad külföldi menekültnek, ahogy a többiek is javasolták.

Végül is, jobban jársz vele, és még a hazádtól sem kell elszakadnod.

2015. jan. 10. 13:10
 9/16 anonim ***** válasza:
80%

"egy magyar nem dobhatja el állampolgárságát másik hiányában."

Te eldobhatod. Dobd el, és majd valahogy átszöksz a határon. Tök jó, mindenképp próbáld ki.

2015. jan. 10. 13:12
 10/16 anonim ***** válasza:
46%

Anno meséltek nekem egy történetet egy ilyen menekültcsempész akcióról, még a '80-as évek végén mikor nem voltak az EU határán menekülttáborok és kb. mindenkinek szökni kellett. Egy kamionnal hozták őket - délről jöttek és a Jugoszláv határon át is jutottak - lehett vagy 20-30 ember a raktérben. Aztán egyszercsak a csempészek megijedtek, mert úgy gondolták, hogy valaki követi őket - letértek az 1-es úton Győr közelében ott hagyták a kamiont, benne a menekültekkel, nehogy lebukjanak - ők meg eliszkoltak. Az elhagyatottan álló kamion persze nem volt feltűnő hetekig senkinek, mert ott mindenki gyorsan megy, nem szoktak megállni, település sem nagyon van, Győrszentiván a legközelebbi pár kilométerre. Aztán már igazából a bűz tűnt fel több autósnak, mikor elhaladtak a kamion mellett és szóltak a rendőrségnek. De ekkora már nem igazán volt felismerhető, hogy az illetők emberek lettek volna, csak feltételezték, hogy valamelyik -isztánból indultak, keletről, s németbe tarthattak. Gyrmekek, anyák, családok megfulladtak egymás karjaiban aztán az oxigénszegény környezetben beindult a rothadás természetes folyamata. A járványügyesek nem engedték senkinek, hogy hozzárjenek a maradványokhoz, le kellett bontani a jármű felépítményét és ott helyben fel kellett gyújtani az egészet, nehogy valami szennyeződjön.

Hát az ilyen remek kalandok miatt nem engedi a civilizált világ azokat a kőkori módszereket amiket javasolsz - inkább fenntartanak átmeneti táborokat, megspórolva maguknak és a menekülteknek is jópár álmatlan éjszakát.

2015. jan. 10. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!