Mi a baj a magyar idegennyelv oktatással?
Elég rosszul működik mifelénk.
Egyszer beszélgettem orosz fiatalokkal és ők folyékonyan beszéltek angolul. Meg is lepődtem rajtuk.

én Székelyföldi Magyarral beszélgettem aki elmondta hogy román országban sosem volt kötelező az orosz nyelv tanulása.az általános iskolákban főleg angol,francia,német nyelvek oktatása történt.
a linkben választ is adnak a miértre:az állam össze-vissza kapkod,folyamatosan változtatja az oktatási rendszert plusz még hülyeségeket is kitalál.bátran kijelenthető hogy ennyi marha is csak a fideszben koncentrálódhat.ahogy mondani szokták:a szemetet mindig összefújja a szél.ez a fidesznél is megfigyelhető.
Biztos, hogy az oktatás módjával vannak gondok.
Egyes iskolákban minden nap van angol óra, de a legtöbben általános a heti négy.
A diákok általánosban tanulják minimum 4 évig, aztán középiskolában is 4 évig, ami összesen 8.
Ez azért elég sok, ha belegondolunk és ennyitől normálisan kellene beszélniük a nyelvet.
Néztem egy dokumentumfilmet Kolumbusz útjáról, ahol volt vele férfi, akinek nagyon jó nyelvérzéke volt és 2 hónap után folyékonyan beszélte az indiánok nyelvét, az indiánoktól pedig szintén sokan megtanultak spanyolul.
Tehát hol a gond?

Túlságosan arra megy rá a nyelvoktatás, hogy tökéletesen tudd a nyelvtant. Az élő beszéden kevesebb a hangsúly, a diákok nem mernek megszólalni.
Ráadásul sokszor olyan kifejezéseket tanulnak, amit nem használnak, a napi használatban pedig van olyan, amitől egy angoltanár sikítva vésné be az egyest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!