Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a baj a Jobbik programjával?

Mi a baj a Jobbik programjával?

Figyelt kérdés

1. "Kivitelezhetetlen". Független elemzők szerint is veri a Fidesz és az MSZP program néven kiadott pár oldalas frázisgyűjteményét.

2. "Csődbe vinnék az országot". Azon kívül, hogy ez nem igaz, illetve ezen emberek a "konkrétumok" részletezésénél már eltűnnek akik ez állítják, az ország jelenleg stabil és nem a csőd szélén áll, ugye?

3. "Nem tartalmaz konkrétumot". Igen, de ahogy Bokros is megmondta egy műsorban, egy párt választási programja az alapokat tartalmazza, amelyik már a konkrét lépéseket, számokat és egyebeket kell tartalmaznia, az már a kormányprogram. Bokros egy külföldön is elismert jó szakember szerintetek, nem? Tehát csak igaza van.

2015. jan. 13. 18:35
1 2 3 4 5 6 7
 51/63 anonim ***** válasza:
90%

"Egyes közgazdász csoportok pedig a Jobbik programját tartják jónak..."

Ezt már annyiszor írtad. Belinkelnéd? Lehetőleg valami normális oldalról. Számokkal igazolva.

"Nyilván ti a rosszakra vagytok kihegyezve"

Semmire sem vagyok kihegyezve, tények és számok alapján ítélek.

2015. jan. 21. 14:23
 52/63 A kérdező kommentje:
Akár a Jobbikhoz köthető közgazdászok véleményét olvasd el. Jaa, hogy te független közgazdászt akarsz? Független nem létezik. Tudom, ez neked kicsit furcsa, de TÉNY.
2015. jan. 21. 14:44
 53/63 anonim ***** válasza:
90%

Szóval mégse linkeled be? Gondoltam.

Tudom, hogy nincs olyan, hogy "független". Nem is ilyet kértem, nem tudom ezt hol olvastad. (Egyébként te a kérdésedben "független elemzők" kifejezést használsz. Csak szólok.)

Annyit kértem, hogy a közgazdászaid érveljenek: Miért jó a Jobbik programja? Elfogadom a Jobbikos közgazdász véleményét is, ha számokkal igazolja. Az általam fentebb belinkelt oldalon például számokkal igazolják, hogy miért nem jó. De a Transparency International oldalán is fent vannak a programok számszerűsítve.

"Úgy állítjátok be, mintha most nem lenne államháztartási-hiány."

Van most is, csak nem mindegy, hogy mekkora: 2,5% a jelenlegi. A Jobbiké 12% lenne. Ez nagyjából államcsődöt jelentene 1 éven belül. (Ez még az MSZP-nek sem sikerült.)

2015. jan. 21. 18:10
 54/63 A kérdező kommentje:
Hát tőletek független. Egyébként Volner János, vagy Z. Kárpát Dániel is nagyon gyakran elmondja, hogy mik a Jobbik konkrét gazdasági programpontjai.
2015. jan. 21. 20:12
 55/63 anonim ***** válasza:
90%
Csak azért sem fogod belinkelni, ugye?
2015. jan. 21. 20:20
 56/63 A kérdező kommentje:
Nézd meg a mit ígérnek 2010-es összeállítását.
2015. jan. 21. 20:33
 57/63 anonim ***** válasza:
90%

Ezt írtad:

"Egyes közgazdász csoportok pedig a Jobbik programját tartják jónak..."

Belinkeled végre?

2015. jan. 22. 14:09
 58/63 anonim ***** válasza:

Ej, szegény kérdező, azt hiszem, most megfogtak. :D Tényleg add már meg a linket, hogy mi alapján jó,és ne csak a "programot", az üres ígérethalmazt!

Azt készséggel elismerem, hogy Volner országot járva képes bárkinek (vagy legalábbis sokaknak) a hasába lyukat beszélni, de ez nem gazdasági szakértelem kérdése, hanem rátermettség, és nem biztos, hogy a likon valóságnak megfelelőek, még ha annak is hiszi ő maga. Hogy Az általad oly nagyra becsült Volner hol szerezte a "diplomáját", már említettem, de linkelem megint. [link] Gyengébbek kedvéért ez azt jelenti, hogy Volnernek nincs államilag elismert felsőfokú végzettsége, és egy ilyen embert tartasz te gazdasági gurunak! :D Kb szánalom a köbön.

De ne személyeskedjünk, nem Volnernek vagy akárkinek a nagy beszédei érdekelnek, hanem a levezetések, ami szerint a "programjuk" gazdasági szempontból fenntartható. Egy programot jó esetben tanulmány előz meg, erre a tanulmányra lennék kíváncsi. Így már két linket kérünk.

Az a helyzet, hogy nyomod itt a Jobbik propagandát, de valójában csak lejáratod őket is és magadat is, de mint írtam, szerintem egyikért sem kár, bár téged nem ismerlek. Csak hát a retorikád...

2015. jan. 22. 15:20
 59/63 A kérdező kommentje:
2015. jan. 22. 16:01
 60/63 anonim ***** válasza:
90%

# 59/59 Időpont ma 16:01

Kérdező, ez bullshit. Nulla konkrétum. Ez a Jobbik eléggé általános programjának még általánosabb kifejtése. Nem mellesleg az Alfahír meg a Barikád kimondottan Jobbik tulajdon, miért is hinnék neki? Függetlenekről volt szó...

2015. jan. 22. 16:32
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!