Mi a baj a Jobbik programjával?
1. "Kivitelezhetetlen". Független elemzők szerint is veri a Fidesz és az MSZP program néven kiadott pár oldalas frázisgyűjteményét.
2. "Csődbe vinnék az országot". Azon kívül, hogy ez nem igaz, illetve ezen emberek a "konkrétumok" részletezésénél már eltűnnek akik ez állítják, az ország jelenleg stabil és nem a csőd szélén áll, ugye?
3. "Nem tartalmaz konkrétumot". Igen, de ahogy Bokros is megmondta egy műsorban, egy párt választási programja az alapokat tartalmazza, amelyik már a konkrét lépéseket, számokat és egyebeket kell tartalmaznia, az már a kormányprogram. Bokros egy külföldön is elismert jó szakember szerintetek, nem? Tehát csak igaza van.
"Egyes közgazdász csoportok pedig a Jobbik programját tartják jónak..."
Ezt már annyiszor írtad. Belinkelnéd? Lehetőleg valami normális oldalról. Számokkal igazolva.
"Nyilván ti a rosszakra vagytok kihegyezve"
Semmire sem vagyok kihegyezve, tények és számok alapján ítélek.
Szóval mégse linkeled be? Gondoltam.
Tudom, hogy nincs olyan, hogy "független". Nem is ilyet kértem, nem tudom ezt hol olvastad. (Egyébként te a kérdésedben "független elemzők" kifejezést használsz. Csak szólok.)
Annyit kértem, hogy a közgazdászaid érveljenek: Miért jó a Jobbik programja? Elfogadom a Jobbikos közgazdász véleményét is, ha számokkal igazolja. Az általam fentebb belinkelt oldalon például számokkal igazolják, hogy miért nem jó. De a Transparency International oldalán is fent vannak a programok számszerűsítve.
"Úgy állítjátok be, mintha most nem lenne államháztartási-hiány."
Van most is, csak nem mindegy, hogy mekkora: 2,5% a jelenlegi. A Jobbiké 12% lenne. Ez nagyjából államcsődöt jelentene 1 éven belül. (Ez még az MSZP-nek sem sikerült.)
Ezt írtad:
"Egyes közgazdász csoportok pedig a Jobbik programját tartják jónak..."
Belinkeled végre?
Ej, szegény kérdező, azt hiszem, most megfogtak. :D Tényleg add már meg a linket, hogy mi alapján jó,és ne csak a "programot", az üres ígérethalmazt!
Azt készséggel elismerem, hogy Volner országot járva képes bárkinek (vagy legalábbis sokaknak) a hasába lyukat beszélni, de ez nem gazdasági szakértelem kérdése, hanem rátermettség, és nem biztos, hogy a likon valóságnak megfelelőek, még ha annak is hiszi ő maga. Hogy Az általad oly nagyra becsült Volner hol szerezte a "diplomáját", már említettem, de linkelem megint. [link] Gyengébbek kedvéért ez azt jelenti, hogy Volnernek nincs államilag elismert felsőfokú végzettsége, és egy ilyen embert tartasz te gazdasági gurunak! :D Kb szánalom a köbön.
De ne személyeskedjünk, nem Volnernek vagy akárkinek a nagy beszédei érdekelnek, hanem a levezetések, ami szerint a "programjuk" gazdasági szempontból fenntartható. Egy programot jó esetben tanulmány előz meg, erre a tanulmányra lennék kíváncsi. Így már két linket kérünk.
Az a helyzet, hogy nyomod itt a Jobbik propagandát, de valójában csak lejáratod őket is és magadat is, de mint írtam, szerintem egyikért sem kár, bár téged nem ismerlek. Csak hát a retorikád...
# 59/59 Időpont ma 16:01
Kérdező, ez bullshit. Nulla konkrétum. Ez a Jobbik eléggé általános programjának még általánosabb kifejtése. Nem mellesleg az Alfahír meg a Barikád kimondottan Jobbik tulajdon, miért is hinnék neki? Függetlenekről volt szó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!