Mi a baj a Jobbik programjával?
1. "Kivitelezhetetlen". Független elemzők szerint is veri a Fidesz és az MSZP program néven kiadott pár oldalas frázisgyűjteményét.
2. "Csődbe vinnék az országot". Azon kívül, hogy ez nem igaz, illetve ezen emberek a "konkrétumok" részletezésénél már eltűnnek akik ez állítják, az ország jelenleg stabil és nem a csőd szélén áll, ugye?
3. "Nem tartalmaz konkrétumot". Igen, de ahogy Bokros is megmondta egy műsorban, egy párt választási programja az alapokat tartalmazza, amelyik már a konkrét lépéseket, számokat és egyebeket kell tartalmaznia, az már a kormányprogram. Bokros egy külföldön is elismert jó szakember szerintetek, nem? Tehát csak igaza van.
"Kormányprogram a részletes, mindenre kiterjedő, a sima program pedig az alap. De ha vetted volna a fáradtságot és elolvasod a kérdés alatti kiegészítést, nem írtál volna ilyet."
Nyugalom, elsőre is elolvastam és felfogtam. Te is próbáld felfogni: egy program kulcsfontosságú része, hogy honnan lesz rá pénz. E nélkül sz@rt sem ér az egész. Egy ígérethalmaz, semmi több.
A Bokros azért mondta azt, hogy nem kell számokat tartalmaznia, mert neki is volt programféléje és, ha beleírja, hogy milyen rohadt sok pénzt kell majd beszednie az emberektől, akkor senki sem szavaz rá. Ezért nem írja egyik párt sem a programjában, hogy miből finanszírozná.
A Jobbik esete csak attól különbözik a többitől, hogy az annyi pénzt igényelne, amit fizikai képtelenség előteremteni. Részleteket lásd a lenti linken...
"Ja, és linkeld már légyszi azt a "hiteles" 12%-os lyukat."
Parancsolj:
22: hát akkor el is érkeztünk a paradoxonhoz: "A politika alapból "hittudomány"" vs a program léte úgy általában. Ha az első igaz, a másodiknak semmi értelme.
24: te most nekem írogatsz?
# 24
"Ráadásul most már azzal jössz, hogy [...] mi a garancia, hogy megcsinálnák?"
Így van, pontosan ez a vita tárgya, mivel a Jobbik-szavazóknak az az egyetlen érvük, hogy "mert a Jobbiknak van programja". Erre kérdezem én: mi a garancia, hogy megcsinálnák? Pláne, ha közgazdászok mondják, hogy kivitelezhetetlen és még csak nem is hatékony.
Ja, és a #9-ben általam leírtak második bekezdésére még senki sem reagált...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!