Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a baja a komcsik által...

Mi a baja a komcsik által megvezetett embereknek az új autópálya-díjszabással? Én például nagyon örülök neki!

Figyelt kérdés

Én minden második hétvégén lemegyek Balatonra (Budapestről), így egész évre le van tudva az autópálya használatom 15.000-ből. Tavaly ezért 45.000 körüli összegett kellett fizetni.

Azért rossz ez, mert a komcsi csürhe azt mondta az utcán?

2015. jan. 6. 11:24
1 2 3 4
 11/40 Koplárovics Béci ***** válasza:

Nem azzal van a baj, hogy bevezették a megyei rendszert. Ez tényleg jó ötlet. Nyilván lehetne jobbat is kitalálni, de főleg megvalósítani, meg rosszabbat is.

A gond az, hogy olyan elkerülő utakat is fizetőssé tettek, amik megnövelik az átvezető utak forgalmát. A probléma ebből adódik, nem abból, hogy sokaknak a töredékét kell kifizetni az eddigiekhez képest.

Annak is így örülnél, ha a településeden bevezetnék az úthasználati adót, de utcánként csak 1000Ft lenne ez a díj, az egész településre meg 20000Ft?

2015. jan. 6. 12:20
 12/40 A kérdező kommentje:

Én ezt értem. Ez a rendszer csak azonak rossz, akik soha az életben nem használnak autópályát, csak bejárnak az agglomerációból Budapest belvárosába például. De kérdem én: létezik ilyen ember? Van olyan ember, aki sehova máshova nem jár, csak a budapesti munkahelye és agglomerációbeli lakhelye között? Szerintem nincsen, de ha van, nagyon minimális számú. Ha csak egyszer megy valaki autópályán, akkor jobban jár, ha megveszi Pestre az éves matricát.

De persze senkinek sem lehet minden jó, főleg akkor, ha van sok aktuális hülyítő és pocajogász; viszont a legtöbb ember sokkal jobban jár ezzel, ami nekem szilárd meggyőződésem. Már csak ezt mutatja az is, hogy az év első 4 napján több éves matrica fogyott el, mint tavaly egész évben.

2015. jan. 6. 12:29
 13/40 anonim ***** válasza:

"Annak is így örülnél, ha a településeden bevezetnék az úthasználati adót, de utcánként csak 1000Ft lenne ez a díj, az egész településre meg 20000Ft?"

Miért kell elferdíteni a tényeket? Nem 20000, hanem 5000 az útdíj. Egy évre. Ez elosztva havi átlagban 417Ft.

Én eddig főúton mentem a munkahelyemre (vidéki vagyok), mert nem akartam kifizetni 43000Ft-ot éves matricára. Most viszont megvettem a megyeit, mert évi 5000Ft-ot nekem megér, hogy naponta megspóroljak 30 percet.

2015. jan. 6. 12:32
 14/40 anonim ***** válasza:

"3:

Ehhez külön gratulálni tudok. Te sosem használsz autópáylát? "

Képzeld az utóbbi 5 évben nem használtam az autópályát, csak a munkába a Győ-elkerülőn szoktam menni mert gyorsabb.

De mivel az fizetős, ezért inkább a város fele megyek, mert ingyen van és rövidebb is.

2015. jan. 6. 13:00
 15/40 Koplárovics Béci ***** válasza:

"Ez a rendszer csak azonak rossz, akik soha az életben nem használnak autópályát, csak bejárnak az agglomerációból Budapest belvárosába például. De kérdem én: létezik ilyen ember?"

"csak azoknak...", nos: nekem eddig 0Ft-ba került a napi rutin, csak nyaralás és hasonlók miatt kellett matrica, évente 2-3 10 napos, ami ezután is fog kelleni például ha a Balatonra megyek. Jelenleg meg kell vennem a Pest megyei matricát, tehát nekem 0 helyett 5000Ft a kiadás. Autós kollégáim és ismerőseim közül 70-80% aki ugyanígy jár. 1, azaz 1 ember van (<5%), akinek eddig éves matricája volt, most 4db megyei lesz, mert rendszeresen jár a szüleihez. És ez nem Budapest, hanem agglomeráció. De ugye kijelentették azt is, hogy Budapesten és környékén jobban keresnek az emberek, igazán belefér nekik az az 5000Ft. Ez meg egyszerűen pofátlanság. Akkor mondják azt, hogy Bp-n kapták a legkevesebb szavazatot, úgyhogy sz***jatok. Ez legalább egyenes beszéd lenne.

2015. jan. 6. 13:04
 16/40 Koplárovics Béci ***** válasza:

"Miért kell elferdíteni a tényeket? Nem 20000, hanem 5000 az útdíj."

Olvass, értelmezz, gondolkozz, írja. Én egy KÉPZELETBELI, településre vonatkozó díjról írtam. Nem tudom, hogy az olvasás, az értelmezés, és a gondolkodás közül melyik(ek) nem sikerült(ek).

2015. jan. 6. 13:07
 17/40 anonim ***** válasza:

"Olvass, értelmezz, gondolkozz, írja. Én egy KÉPZELETBELI, településre vonatkozó díjról írtam."

Nem, te egy demagóg hasonlatot használtál, ahol egy képzeletbeli 20000 Ft-os díjat egy valós 5000 Ft-os díjhoz hasonlítottál. Én csak rámutattam arra, hogy ennek semmi értelme.

2015. jan. 6. 13:17
 18/40 Koplárovics Béci ***** válasza:

"Nem, te egy demagóg hasonlatot használtál, ahol egy képzeletbeli 20000 Ft-os díjat egy valós 5000 Ft-os díjhoz hasonlítottál. Én csak rámutattam arra, hogy ennek semmi értelme."

Énkérekelnézést az értetlenségedért.

2015. jan. 6. 13:25
 19/40 anonim ***** válasza:

15000-ből nem mész le a Balatonra. 20.000 lesz az... :-)

A baj nem a megyei matricákkal van, hanem azzal, hogy fizetőssé tettek olyan elkerülő szakaszokat amiknek pont az a célja, hogy tehermentesítsék a kisebb utakat.

Ez egy újabb hungarikum. Csak minálunk van ilyen marhaság

Olyan ez mint írásbeli házi feladat testnevelésből. na, az is egy hungarikum!

2015. jan. 6. 14:25
 20/40 A kérdező kommentje:

19:

És mégis miért lenne 20.000? Mert azt mondta neked a kommunista csürhe a majomparádé tüntetésen? Nem kell mindent elhinni, amit mond mindenféle véglény. Én sem hittem el neked most, hogy 20.000 lesz. És így adjátok egymásnak a hülyeséget tovbább, mert wz sokkal egyszerűbb, mint intelligens ember módjára utánanázni a dolgoknak. De hát mit is várunk olyanoktól, akik a komcsi tömeggyilkosokat éltetik.... ezektől nem vár semmit az ember.

Attól még, hogy te 20.000-t mondasz, attól még az 15.000. A testnevelésből az írásbeli házi feladatot szintén nem tudom honnan szedted, ezt a cccp-s vagy az egyik csegevárás lumpenproli mondta neked?

2015. jan. 6. 15:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!