Megyei matrica. Hogy is van ez?
Én konkrétan egészen eddig a pillanatig abban a hitben voltam, hogy ahhoz, hogy használhassam az autópályát kell vennem autópálya matricát ÉS megyei matricát is, különben megbüntetnek. Ez összesen egy heti és egy éves megyei matricával 7-8k lenne nekem.
Most viszont kiderült,- ha jól értelmezem - ez az egész úgy van, hogy teszem azt ha én Zalakomárból rendszeresen járok Letenyére az M7-en, akkor elég vennem a 40 ezres éves matrica helyett egy 5 ezres megyeit és ugyanúgy használhatom azt a szakaszt, igaz? Jól értelmezem, vagy én vagyok a hülye és mégis kell venni a 40 ezresen felül még egy 5 ezres matricát is?
Nem kell, a megye határain belül elég az éves megyei.
Ez jó dolog.
Ellenben, hogy annyi amúgy ingyenes szakaszt tettek fizetőssé, aminek pont a forgalom elterelése és gyorsítása lett volna a város központokból már rossz.
1: Akkor köszönöm. Szerintem ez nagyon jó dolog azoknak, akik vidéken élnek és rossz dolog a fővárosiaknak. Nem is értem a nagy felháborodást.
Ahogy elnézem, sokakat a média frankón félretájékoztatott és mindenki azt hiszi, hogy az autópálya matricán felül még egy megyei matricát is kell venni...
A felháborodás inkább, mint írtam az eddigi ingyenes szakaszok fizetőssé tétele miatt van.
az pl abszurdum, hogy a reptérre nem lehet kijutni, mert az egyetlen odavezető út is fizetős.
Vagy az összes elkerülő út is...
4: Ha csak évente kétszer megy oda-vissza, elég két 10 napos matrica és ennyi. Nem kell azért megvenni az összes megyére az éveset, hogy egyszer végigmenjen rajta...
Eddig sem vetted meg két alkalomért a 40 ezres éves matricát...
# 4:
A korábbi tíznapos pályamatricát továbbra is megvásárolhatja, aki évente egyszer-kétszer szeli át az országot, abban nincs változás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!