Megyei matrica. Hogy is van ez?
Én konkrétan egészen eddig a pillanatig abban a hitben voltam, hogy ahhoz, hogy használhassam az autópályát kell vennem autópálya matricát ÉS megyei matricát is, különben megbüntetnek. Ez összesen egy heti és egy éves megyei matricával 7-8k lenne nekem.
Most viszont kiderült,- ha jól értelmezem - ez az egész úgy van, hogy teszem azt ha én Zalakomárból rendszeresen járok Letenyére az M7-en, akkor elég vennem a 40 ezres éves matrica helyett egy 5 ezres megyeit és ugyanúgy használhatom azt a szakaszt, igaz? Jól értelmezem, vagy én vagyok a hülye és mégis kell venni a 40 ezresen felül még egy 5 ezres matricát is?
11: Ott, hogy az eddig ingyenes szakaszok nagy része Budapesten és közvetlen közelében volt, ahol a legnagyobb a népsűrűség és mostantól azért is fizetni kell. Megkockáztatom, hogy az országos autópálya használat legalább 1/3-a az M0-ás szakaszra tevődött.
Na most ezek az emberek fizetni fognak, ha nem akarnak dugóban vesztegelni és ez rengeteg pénz. Engem konkrétan nem is zavarna (bár messze lakom) akkor, ha nem a zsebekbe vándorolna ez is, mint oly sok minden más.
"Aki hobbi szinten használta és megúszta pár hetivel, az szívott nagyot. Pláne ha átszelte eddig az országot egy évben kétszer. Eddig megúszta 6000-ből, most majd 30-ból."
Nem. Az ugyanúgy megússza 6000-ból (2db 10 napossal). Vagy éves megyeit veszel vagy az időszakosat (marad a 10 és 30 napos).
"Akkor hol van a 20Mrd plussz bevétel?"
Ez jó kérdés :) Mert ha az összes autós vesz legalább 1 megyeit, aki eddig semmit sem vett, akkor sincs meg a 20Mrd... Meg ugye az emberek jobban járnak - ez a kommunikáció. Csak ha az embereknek jobban járnak, hogy lesz meg a plusz bevétel?
Rosszul azok járnak, akiknek eddig semmilyen matrica nem kellett, most meg kell majd. Ez tipikusan a pest megyei agglomeráció (Vác-Dunakeszi, Budaörs és környéke, 4-es út menti települések, M5 felől bejárók), illetve azok a budapestiek, akik kijárnak a közelbe dolgozni és/vagy bevásárolni. Ők sokan vannak, de 20Mrd/5000=4M autójuk nincsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!