Ha valaki úgy dönt, hogy külföldre költözik, miért lesz hazaáruló?
Ismerem azoknak az embereknek a gondolkodásmódját akik hazaárulóznak, vagy magyarabbnak érzik magukat. Csak próbáltam vázolni a nézeteiket. Én azért nem vagyok ilyen egysíkú gondolkodású mint ők, vagy az utánam szóló.
"Szerintem az emberek inkább önszántukból mennek ki. Könnyebb családalapítás, elhetőbb élet stb. És aki kint gyereket vállal, épp lakást vesz vagy vállalkozásba kezd egy pár év után, azok közül nem hinném, hogy sokan jönnek vissza, legyen bármekkora javulás az országban. Erről nincs pontos statisztika, csak barátokon látom."
Az én környezetemből kiment emberek mind kényszerből mentek ki, itt nem tudtak normálisan megélni, kint viszont meg tudnak. Tehát anyagi kényszerből hagyták el az országot. Sokan hazajönnének ha itt is normálisan megfizetnék és megbecsülnék a munkájukat.
"A magyarkodással kapcsolatban. Van, aki menne, de nem tud. Olyan is, akit hívnak, de marad az otthon lévők közül. A külföldre költözötteknél viszont érezhetően jobban odafigyelnek a magyar ünnepekre, jelesebb napokra."
Nem sokan vannak, akiknek ne lenne honvágyuk, mindenki hagy itthon valakit, talán ezért fontosabbak számukra az ünnepek.
"Szerintem a hazaszeretet se helyhez kötött."
Teljesen egyetértek.
Amúgy jó esély van rá hogy idén én is lelépek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!