Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha valaki úgy dönt, hogy...

Ha valaki úgy dönt, hogy külföldre költözik, miért lesz hazaáruló?

Figyelt kérdés
A másik amit nem bírik felfogni, hogy valaki "magyarabb" a másik embernél. Ezt mégis mivel lehet magyarázni?

2015. jan. 4. 21:15
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
37%
Van aki mar a kritikat is kopkodesnek tartja.
2015. jan. 4. 22:27
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

"Az sem hazaarulo aki a magyarokat kritizalja. Eleg beteg elkepzwles hogy a magyarokat kritizalni nem lehet."

Csak, hogy az inkább köpködés szokott lenni!

2015. jan. 4. 22:34
 13/21 anonim ***** válasza:
43%

"A másik amit nem bírik felfogni, hogy valaki "magyarabb" a másik embernél. Ezt mégis mivel lehet magyarázni?"

Azzal, hogy nem költözik külföldre.

2015. jan. 4. 23:42
 14/21 anonim ***** válasza:
4%

"Magyar mentalitás."

Hát már sohasem nőtök fel, korcsok? :)

2015. jan. 4. 23:45
 15/21 anonim ***** válasza:
93%

Magyar mentalitás:

[link]

Egyébként pedig tévedés, hogy nem megy a hazaárulózás. Még itt is többször vitáznom kellett másokkal az miatt, mert szerintük aki külföldre menekül, az hazaáruló.

Szerintem sem hazaárulók, hanem egyszerűen csak a saját kezükbe veszik a sorsukat. Én irigylem őket, mert én nem merem meglépni azt, amit ők; még úgy sem, hogy két idegen nyelven beszélek és mérnöki diplomám van.

2015. jan. 5. 00:10
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem lesz hazaáruló! Attól, hogy valaki szeretne megélni a munkájából és nem akar éhen halni a szakmájával/diplomájával és ezért elmegy az országból, attól még nem kell köpködni rá és nem lesz semmivel se kevesebb, mint azok, akik maradnak!

Én úgy vagyok vele, hogy amíg tudok, maradok, de ha minden kötél szakad, akkor megyek külföldre én is.. és nem fogom magam hazaárulónak érezni, mert nem azért megyek el, mert utálom az országot, hanem azért, mert emberhez méltó életet akarok élni. És sokan, akik külföldre költöztek, ugyanígy vannak vele. Aki ezt nem érti meg, az ostoba, nem kell törődni a véleményével.

2015. jan. 5. 00:43
 17/21 anonim ***** válasza:
90%
Csak az olyan szerencsétlenek mondják ezt, akiknek se tudása, se lehetősége külföldre menni, és semmit nem tudnak felmutatni az életben, és ahelyett hogy a saját életük jobbá tételén dolgoznának, inkább a másiktól sajnálják a jobb életet. Az meg kifejezetten röhejes mikor az ilyen emberek az egyéni sikertelenségüket úgy állítják be mintha önként és örömmel választották volna, és ezért még "magyarabbnak" is tartják magukat...
2015. jan. 5. 02:16
 18/21 Silurus ***** válasza:
100%
Az emberek többsége nem önszántából ment ki, hanem kényszerből. Ezért néhányan úgy tekintenek a kivándorlókra, mint patkányokra a süllyedő hajón. Akik itt hagyták a nemzetet amikor baj volt. Majd ha rendbeteszik akik maradtak, akkor a többségük visszajön. Ezért hazaárulóznak páran, és szerintem nem külömb semmivel aki őket szidja. Mert így nézve én pl. meg tudom érteni őket. És szerintem az is világos, hogy van aki úgy gondolja, inkább itt pusztul mintsem elhagyja a szülőföldet. Az ilyen ember talán tényleg magyarabb, értsd.: nagyobb a hazaszeretete. Persze ezek nem általánosíthatók minden kivándorlóra és ittmaradtra. De remélem ez válasz a kérdésre.
2015. jan. 6. 07:05
 19/21 anonim ***** válasza:
93%

"Ezért néhányan úgy tekintenek a kivándorlókra, mint patkányokra a süllyedő hajón."

Nagyjából így igaz, csak azt felejtik el, hogy épeszű ember nem marad egy süllyedő hajón...

"Majd ha rendbe teszik akik maradtak, akkor a többségük visszajön."

Na igen, csak a "rendbe teszik" az egy nagyon kis réteg, de amikor a gyárban csipeszeket válogató munkás, vagy a 0-24 órás kocsmatöltelék jön azzal hogy "ő tette rendbe az országot" az több mint vicces.

"És szerintem az is világos, hogy van aki úgy gondolja, inkább itt pusztul mintsem elhagyja a szülőföldet. Az ilyen ember talán tényleg magyarabb, értsd.: nagyobb a hazaszeretete."

Hát azért valljuk be, aki esetleg itt marad, azt sem a magyarsága hanem a család, barátok, a megszokott környezete marasztalja, vagy csak a többség fél belevágni új dolgokba, és inkább marad a "biztos megélhetésnél" minimálbéren. Tény hogy vannak akikben él egyfajta hazaszeretek, elkötelezettség, csak az nem fogja hangoztatni. Az meg aki "magyarabbnak" tartja magát egy másik magyarnál, az minden csak nem hazaszeretet...

Ráadásul a nagy "hazaszeretetnél" gondolhatnának arra is, hogy oké hogy ő inkább döglik éhen, de legalább a gyerekének meg kellene teremteni a lehetőséget a fentebb jutásra. És arra kellene törekedni hogy az általa létrehozott következő generáció fentebb jusson, ahhoz meg pénz kell. Pénz kell az oktatásához, vagy előnyt jelent ha saját lakással indul a gyerek az életben, és nem egész életében hitelekből kell élnie. De legalább a mentalitásával elintézi hogy még 2-3 generáción át ez a gondolkodásmód legyen.

Szimpla olcsó proli viselkedés leszólni a külföldre menő embereket, ha itthon maradsz semmibe néznek, ha 10 forinttal többet keresel mint ők, akkor lenéznek, ha külföldre mész hazaárulóznak, ha hazajössz akkor kárörvendenek...holott ő attól se előrébb se hátrébb nem lesz, hogy a másik az országban van e vagy nincs.

Bezzeg ha valaki híres, sikeres lesz külföldön, akkor ezek az emberek lesznek hirtelen a legbüszkébbek hogy "jajj viszi az országunk hírét"...röhej.

2015. jan. 6. 14:18
 20/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

18-as, nem mindennel értek egyet. Szerintem az emberek inkább önszántukból mennek ki. Könnyebb családalapítás, elhetőbb élet stb. És aki kint gyereket vállal, épp lakást vesz vagy vállalkozásba kezd egy pár év után, azok közül nem hinném, hogy sokan jönnek vissza, legyen bármekkora javulás az országban. Erről nincs pontos statisztika, csak barátokon látom.

A magyarkodással kapcsolatban. Van, aki menne, de nem tud. Olyan is, akit hívnak, de marad az otthon lévők közül. A külföldre költözötteknél viszont érezhetően jobban odafigyelnek a magyar ünnepekre, jelesebb napokra. Ez is csak tapasztalat. Szerintem a hazaszeretet se helyhez kötött. :D

2015. jan. 6. 17:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!