Vasárnapi boltbezárásról mi a véleményetek?
Nem értem miért mindenhol a "menjetek kirándulni, sétálni, neveljétek a gyereket, pihenjetek" érvekkel jönnek. Szerintem a társadalom olyan elenyésző része jár vasárnaponként hobbiból vásárolni, illetve lézengeni az üzletekben, hogy nem is érdemes számolni velük. Egyszerűen csak el kell tudni fogadni, hogy megváltozott az emberek életvitele, sokan olyan munkarendben dolgoznak, hogy csak vasárnap jut idejük arra, hogy megcsinálják a heti bevásárlást. Ez nem egy egész napos program, legrosszabb esetben is 2-3 órát emészt fel, utazással együtt. Ettől függetlenül még bárki együtt lehet a családjával vasárnap.
A kormány csak azt kommunikálja, hogy a családok összetartása, a pihénes az intézkedés célja. Úgy ismeritek a politikusainkat, akik tényleg ezzel egy fikarcnyit is foglalkoznának? Kizárólag a multik tökeit akarják ezzel megszorongatni.
Horvátországban az alábbi okok miatt törölte el az Alkotmánybíróság:
- a vasárnapi bevásárlási tilalom nem legális
- szükségtelen szabály egy demokratikus társadalomban
- nem védi meg a munkavállalókat
- korlátozza az üzleti vállalkozás szabadságát és - megint csak a "kivételek" miatt - a piaci versenyt.
Én meg a 1990 előtti időkre úgy emlékszem hogy szombaton már úgy kellett összevadászni egy kis friss kenyeret hogy vasárnap ne szárazat kelljen enni, de gyakran előfordult hogy szombaton már nem is kaptam mert későn értem oda a munkából és kifogyott.
Volt olyan is hogy a hétvégi kajához elfelejtettünk megvenni valamilyen összetevőt és azért nemtudtuk megfőzni mert nemvolt nyitva bolt ahol megtudtuk volna venni vasárnap.
# 17/18 Időpont ma 21:15
Komolyan kérdezem, nem veszekedni akarok:
Ezek miért ne legyenek nyitva? Értem én, hogy nem létszükséglet (ahogy a vasárnapi boltnyitvatartás sem feltétlen az), de hadd legyenek már nyitva ha nekik megéri. Miért kéne a négy fal közé (vagy a természetbe) kényszeríteni az embereket? Igenis egy jó film, vagy egy korcsolyázás is lehet jó családi program...
"Komolyan kérdezem, nem veszekedni akarok:
Ezek miért ne legyenek nyitva?"
A kormány egyik fő-fő érve, hogy az ott dolgozók is pihenjenek meg a hetedik napon. Az általam sorolt intézményekben dolgozók valamiért nem zavarják őket. A te szempontodból nézve nem zárnám be őket én sem, dehogy, félreértetted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!