Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi értelme van a kistelepülése...

Mi értelme van a kistelepüléseknek?

Figyelt kérdés

Miért nem költözik mindenki össze egy nagy helyre, amit nem feltétlen úgy képzelek el, hogy zsúfolt kell minden része legyen, de az nem tűnik gazdaságosnak, hogy valaki 40 km-t utazik minden nap a munkájába. Felesleges benzinkidobás, időpocsékolás, felesleges munkavégzés.

Magyarországon adja magát Budapest, ahol már elég sokan vannak. Jobban meg vannak szervezve a dolgok, olcsóbb, mint vidék, és nem pazarol annyit, mint vidék, mivel nem kell 40 km-en át a pusztában elvezetni az internetkábelt, meg az összes szolgáltatást, hanem minden közelebb van.

Nyilván a vidékieknek nem lenne ésszerű otthagyni a házaikat, de legalább azt el lehetne érni, hogy új házak ne a pusztába épüljenek, mert az mindenkinek kárt okoz.

Milyen érveket tudtok felhozni a városba költözés ellen?

Környezetszennyezés mértéke nagyobb koncentrációban gyűlhetne fel, ugyanakkor az ország egészét tekintve csökkenne, mert nem járnának be az emberek 40-50 kilométerekről, ráadásul sokszor a személyautókat ki lehet váltani tömegközlekedéssel, vagy kerékpárral. Pl. ha mindenki letenné a személyautóját, akkor az azzal megtakarított pénzből simán össze lehetne hozni egy korszerű tömegközlekedést, egy zöld várost.

Már most is sokat hallani, hogy a budapestiek elégedetlenkednek, hogy az ő adójukból tartják el a vidéket. Ha lenne gazdasági értelme a városba költöztetésnek, akkor miért nem lépik meg? Ha nincs, miért nincs?

2014. dec. 19. 15:01
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
úthálózat* - kb. ennyire is összefüggő ;)
2014. dec. 20. 13:03
 22/26 A.C.A.B ***** válasza:

Az ég adta világon semmi értelme nincs ennek a feltevésnek. Szerintem-és ebben teljesen biztos vagyok-azoknak az embereknek akik falun élnek (mint én) egyáltalán nem az a céljuk, hogy beköltözhessenek egy nagy fejlett városba/lakóközösségbe. A faluban élőt egyáltalán nem fogja meghatni, hogy milyen jó lenne a gazdaságnak, ha városba költözne. Arról se feledkezzünk meg, hogy egy falusi nem szívesen cserélné el a kertjét egy kerttelen házra. Mi a haszna? Ha eddig esetleg termelt valamit, azt most megveheti pénzért. A faluk a legnyugodtabb helyek. Kifejezetten felháborító még a feltevés is, hogy idővel tüntessük el őket. A környezetszennyezésről meg annyit, hogy míg a falusi utazik 40km-t addig használ autót, tehát amikor kell neki. A városban viszont egésznap mennek 10 percenként a diesel buszok, ha kell, ha nem kell. Ezek sokkal inkább szennyeznek, és többet esznek.

Én most teljesen nyugodtan mondhatnám mérgemben, hogy tüntessük el a városokat, mert mire jók? Sok ember egymás hegyén hátán nyüzsög, sok a gyár, hangzavar van... tegyük a gyárakat, üzleteketfalvakba és mindenhol lesz munkalehetőség. De nem mondom, mert ez pont akkora marhaság, mint, hogy tüntessük el a falvakat. Gondoljunk a fűtésre. Az erdőket gondozni kell különben elterjednek a földekre is akár. Nem fűthetünk csak gázzal. Az erdőgondozásnál fát termelnek, ezt viszont fel kell használni, és a legtöbb része az ilyen fának nem használható másra. Ezt csak olyan gépekkel lehetne a városba szállítani, amik erdőn is elmennek, a nagy fél méteres sárban is. Ezeket a gépeket viszont első sorban nem aszfaltra tervezték. Azaz az utakat kb évente lehetne újítani a városban ha ilyen gépek járkálnának rendszeresen. Márpedig vagy járkálnának, vagy más felhasználást kellene találni olyan fának, ami csak fűtésre jó. De ha találnának is mást, és gázzal fűtene az egész ország, akkor meg ki lennénk téve szinte 100%-ban az oroszoknak és a gázuknak. Ez a rendszer nem hogy gazdaságilag jobb lenne, hanem egyenesen rosszabb. És ez még csak a fűtés volt. (Az utak is jó drágák lennének évente újítva)

2015. márc. 20. 22:41
 23/26 A.C.A.B ***** válasza:
Az a budapesti, aki olyant mond, hogy az ő adójából van eltartva a vidék, szép csendesen bújjon el valahova és húzza meg magát. Elegem van már az ilyen városi barmokból, tisztelet a kivételnek.
2015. márc. 29. 16:20
 24/26 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy hazánkban vidéket ma azért és addig támogatja az EU és a kormány, például autópálya építéssel - valószínű ezért nem lehet Szolnok az M4 nyomvonalán - amíg jóval olcsóbb, a munka erő mint Budapesten, vagy a iparilag már fejlettebb részeken.

Tény vidéken nyugisabb az élet két szobával beljebb költőztem, vagyis egy hallba, mert nem bírtam már Budapest teljes zaját. - tudom lehet zaj szigeteléssel is kizárni is, részben, mert a ház is beleremeg, ha villamos elmegy.

Én város mániás vagyok, el sem tudnám képzelni az életem egy faluban. A legjobb színházak is itt vannak, ahova meg készülők költőzni a legjobb múzeumok, és TOP3 kulturális élő központ.

Értem a falusiakat. És gyereket is kisvárosban nevelnék csak. Nagyapámnak a kor magyarországi öt legnagyobb városának egyikében volt nagy kereskedése, de a gyerekek iskolaérett korukig a birtokon voltak. És apám olyan emlékeket és tapasztalatokat kapott, ami nélkül nem élte volna túl, se ő sem sokan mások a háborút és ami utána jött. ...

2015. ápr. 26. 00:06
 25/26 anonim ***** válasza:
munkaerő* dolgos kiszolgáltatott kéz
2015. ápr. 26. 00:07
 26/26 anonim ***** válasza:

Causcescunak is ez volt az elkepzelese a falurombolasok soran. Csak par szaz ezer ember nyomorodott bele az otletbe.

En tortenetesen ingaztam napi 120 kmt ( 3 orat) vonattal, es semi bajom nem volt tole. ezzel szemben 26 evesen mar szep tagas sajat csaladi hazamban lactam kerttel jo levegovel es nem 500 ad magammal egy panelrengetegben. Szamomra a varos jo vasarolni, dolgozni ha speci szorakozast akarok ami videken eppen nincs , de ott elni kosz nem szeretnek. Pedig varoson szulettem es ott is nottem fel.

2015. nov. 21. 05:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!