Miért utálják ennyire sokan a Fideszt?
" "a magánynyugdíjak lenyúlásakor családom 2 000 000 Ft-ot vesztett!"
Mindig rejtély volt számomra ugyan mi tartotta vissza az embereket attól, hogy elmenjenek nyilatkozni? Ma mennyire más lenne a dolgok állása."
Erre tudod csak az a válaszom, hogy akkor is vesztettem, amikor maradtam, mert ahogy egyik MANYUP-ból átkerültem a másikba, mindig tőkésítették a befektetéseimet, vesztettem rajta egy halom pénzt.
És tudod, nem mindenki engedheti meg magának, hogy munkaidőben elmenjen ügyet intézni, falusiak egy halom útiköltséget fizessenek... Aki bent maradt, de felszámolják a pénztárát, és nyilatkozik, hogy nem akar századszor is tőkésítéssel vagyont veszteni, akkor szépen nyilatkozik, hogy inkább szeretné a pénzt. Majd ha elutazik, és távollétében kap egy levelet, vagy elkallódik a postán, vagy akármi, akkor nem kapja meg, és nem tud rendelkezni arról, hogy milyen címre bankszámlaszámra stb. menjen a pénz. és erre csak 30 nap van, ami pedig életszerű, hogy valaki addig nincs otthon. 30 napon túl jogvesztő az egész, magyarán mindent elveszít. És alapértelmezésben nem a tervezett állami nyugdíjpénztár egyéni számlaszámára kerül a pénz, amit ígértek, hogy lesz, de nem lett, most már nem is ígérik. hanem állami adóalap törlesztésre, és nyugdíjreformalapba, amihez nekem semmi közöm! Pedig tudják az adószámomat, tudják az adóegyenlegemet, mehetne ilyen esetben egyenesen oda is a pénz, de nem.
Kedves kérdező, a 2%-os áfaemelés valóban régen volt, de azt is a Fidesz csinálta, még az előző ciklusában.
Az egyik hozzászóló elég sok dolgot leírt, hogy miképpen rövidítették még meg a kisembereket, de nagyon sok mindent kihagyott.
- több útdíj
- műszakpótlék csökkentése
- szabadság csökkentése
- az alaptörvényben már nincs benne az, ami a "komcsi alkotmányban" benne volt: hogy az államnak kell nyugdíjat fizetnie, most már nem is nyugdíjjárulékot fizetünk, csak azt az összeget adóként, és így nem kérhetjük számon, ha nem kapunk semmit, vagy csak két forintot.
. a keresetpótló támogatást totál lecsökkentették, majd ki is kivezetik, és bár jönnek a közmunkamilyenjó szöveggel, közmunka mellett nem lehet állást keresni, interjúkra járkálni, továbbképezni magunkat, stb. így pedig nem lesznek képesek a munkanélküliek visszatérni a munka világába.
- 1 kulcsos SZJA
De nem csak az a gond, hogy elvesznek tőlünk
- az egészségügy leépítése
- a jogbizonytalanság (pl. visszamenőleges hatályú törvény, személyre szabott törvény
- a Fideszre szabott választási törvények tömkelege, ami által szinte lehetetlen leváltani őket
- az oktatásügy tönkretétele (iskolabezárások abszurd tankönyvek, amiből nem lehet választani, de az egyetlen szakmailag pocsék)
Én történetesen úgy állok hozzá a dolgokhoz, hogy ha az országot az államcsőd fenyegeti, először realizálni kell az állami kiadásokat, ha az nem elég, a gazdagoktól kell elvenni, aztán a szegényebb rétegtől, de ezt nagyon megfontolva, mert ha csökken a szegények kiadása, akkor csökkennek a munkahelyek is az élelmiszeriparban, szolgáltatóiparban.
Ezt tudomásul tudom venni, ha így történne, de ha a megszorítás olyan, hogy a gazdagok kapnak, a szegényektől elvesznek, és presztízsberuházások vannak a fontos dolgok helyet, ne várjanak tőlem elismerést!
Sajnos itt nem csak a kormánnyal van a baj.
A legelsők között írta valaki,hogy kinyílt a nép szeme és,hogy már mindenkinek elege van Orbánból.Ja persze!
Az átlag ember túl hülye ahhoz,hogy ezt észrevegye.Azok,akik csak otthon punnyadnak a tévé előtt és nézik a kormány reklámjait,hogy 2008 óta így meg úgy csökkent a rezsi,nőtt az infláció és kevesebb a szegények száma stb.
Ezt a sok szart ők el is hiszik,ha pedig jön egy újabb rezsicsökkentés majd a választások előtt,megint bedőlnek nekik és újra rájuk fognak szavazni.Holott lehet,hogy csökkent a rezsi,minden más ára nőtt.Én nem fogok csodálkozni azon,ha megint ők nyernek.
Tisztelet a kivételnek,de a mai emberek nagyon hiszékenyek és naívak.Sajnos itt a néppel is bajok vannak,ezért tartunk most itt.
Mert teljesen kottára ugyanaz mint szocionizmus.
Ugyanaza hatalom áll mögötte
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!