Miért utálják sokan a TB-t?
Túlságosan megszoktuk, hogy pl. az orvosi ellátás az csak úgy jár nekünk. Már a 400 forintos vizitdíj is kiverte a biztosítékot. (Egy kis Fideszes ráhatással.)
A korábbi válaszoló elég jól érzékeltette az árakat, sajnos ez a valóság. Biztosítás nélkül nem lehet kifizetni egy átlagembernek. Ha mindenkinek orvosi ellátást akarunk biztosítani, akkor ez csak biztosítási rendszerben tud működni. (Állami vagy magán, de ez már másik történet.)
A TB-vel az a probléma, hogy elég brutális összeg ahhoz képest, hogy amikor orvoshoz kellett mennem közölték, hogy van egy 5 hónapos várólista a CT-re, majd azután kiderül, hogy meghalok-e vagy sem. Kissé kemény.
Másik probléma vele, hogy feltétel nélkül jár mindenkinek. Például egy mentős mesélte, hogy volt olyan akit 2 hetente vittek be gyógyszermérgezéssel, ami nem olcsó muri egy év alatt.
A gond szerintem a színvonal, ami iszonyat gyenge. A megoldás egyszerű lenne: választhassam inkább a magánellátást a TB fizetés helyett, nekem jobban megérné egy magánbiztosítónak befizetni a pénzeket. Havi 10-20.000 ft-ért már full extrás 24 órás telefonos ügyelettel egybekötött magánkórházi sorbanállás nélküli betegbiztosítás köthető, ennél pedig többet fizetek be a TB-re azért, hogy közöljék majd fél év múlva talán rámnézek, addig meg dögöljek meg.
Én nem utálom. Fizetem havonta, azaz vonják le a fizumból már 8 éve, mióta kiestem az iskolapadból és dolgozom.
Nincs más választásom, bár az ellátás egy vicc. Igaz, a Nemzeti Cirkuszban jobban szórakozom az előadáson, mint az SZTK-ban vagy némelyik kórházban.
Ma elmentem reggel terhesgondozásra az SZTK-ba. Az a doki, akihez eddig az esetek 80%-ban voltam (munkaidő után hozzájutottam be, mert ő rendelt) nem rendelt. Így egy éppen rendelő dokihoz rakattam be magam.
Semmi dolga nem lett volna, csak annyi, hogy a 32. heti uh-t megcsinálja és elköszönjünk egymástól.
Erre írásban adott egy választ a: Miért nem ultrahangoz meg, ami alanyi jogon jár TB-re? kérdésemre, ami arról szól (válasza, tömören), hogy ha majd az orvos visszajön a szabadságáról (akihez - ismétlem - 80%-ban mentem eddig), akkor keresem fel őt és majd ő megcsinálja a KÖTELEZŐ ultrahangot, amit az ALANYI JOGON JÁRÓ ELLÁTÁSOM miatt KÖTELEZŐ megcsinálniuk, ha már a TB-t fizetem.
Ezzel a papírral a kezemben boldogan csatangoltam ki a rendelőből és kerestem fel az SZTK vezetőjét. Mázlim volt, pont bent volt. Az orra alá dugtam a papírost, majd 2 másodperc múlva a szívélhez kapott és majdnem lefordult a székéről. Ordibálva hívatta be a dokit, aki megírta ezt a papírt és megkérdezte, hogy ezt hogyan gondolta?!
Mivel ma alapból szabin vagyok, így elmentem a kerületi rendőrségre és megtettem a lépéseket az SZTK és az orvos felé.
A betegjogi képviselő pedig nem rég hívott fel (megszerezte az SZTK adatbázisából a számom) és most 2-re kell mennem az SZTK-ba beszélgetni.
Szóval, ha ez az ügy kitudódik (amihez nem sok kell, mert van pár jó ismerősöm a tv csatornáknál), még a 6 órási hírekben is simán benne leszek.
Szóval.. a TB nem rossz, csak vicces, amikor alap ellátást nem kapom meg, mert épp nincs kedve az orvosnak felállni a székről. :)
Legyen választható - vagy magán egészségbiztosítási pénztárhoz tartozok, vagy a TB-hez.
Az egyik előttem író, szépen megválaszolta, mennyit kelletett várnia a CT-re. Az MR vizsgálatnál is hasonló a várakozási idő.
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__516..
Köszönöm a válaszokat. Valójában én írtam ki mind a két kérdést egy kísérlet volt az itteni válaszadókkal kapcsolatban és beigazolódott a gyanúm. Gyakorlatilag tökmindegy mit kérdezel, egyetértésben soha nincsenek a válaszadók (na jó azt hiszem egy valaki egyetértett az egyik kérdés alatt) az a lényeg, hogy a TB-t támogató kérdés alá csupa olyan válaszolt aki utálja, a TB-t szapuló kérdés alá meg csak olyan válaszok érkeztek, hogy mekkora szemét vagyok én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!