Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A vasárnapi zárvatartás...

A vasárnapi zárvatartás bevezetése nem fogja csökkenteni a termelést, visszavetni a fejlődést és a gdp-t?

Figyelt kérdés
2014. dec. 16. 14:52
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Azt gondolom, hogy elég felnőttek vagyunk már. Önállóak a magunk kis mindennapi szintjén. Hadd döntse már el a boltos, hogy neki mikor éri meg nyitva tartani, a munkavállaló, hogy Ő mikor vállal munkát és a vevő, hogy mikor megy vásárolni.

Amerikában, ha egy üzlettulajdonos család pl. vallásos és templomba megy vasárnap délelőtt a gazdaság szekerének tolása helyett, akkor kiteszik a bejárathoz, hogy ideiglenesen zárva (+ pl. déltől nyitva). Addig a vevő átmegy egy másik boltba / beül egy másik kávézóba és kész (mert egy másik egység tuti, hogy nyitva van). Tiszteletben van tartva a törvény, a vallásgyakorlás és a szabad akarat is.

De ez mi?

Fogathajtó fivéreknek vissza kell csúsztatni valamit a napi zsebpénzért cserébe? Nem csodálkoznék, ha jövő év végére csak ők működnének törvényesen :))). Ráadásul; a cba kínálata - szerintem és csakis szerintem - valami kimondhatatlanul f.s és drága; kerülöm a boltjait amikor csak tudom? ...

2014. dec. 16. 15:30
 12/13 anonim ***** válasza:

Eddig 1 normális választ láttam.(sok a trágár)

tisztázzuk a helyzetet:

minden 200m² fölötti bolt lesz bezárva, ez volt 20 éve is. A termékek fogyasztási mennyisége nem fog csökkenni, mert az emberek változtatnak a vásárlási szokásaikon.

Egy nagy üzlet csak akkor lehet nyitva vasárnap, ha a tulajdonos áll be dolgozni(esetleg a családja is).

2015. jan. 22. 13:20
 13/13 anonim ***** válasza:

"Azért ennyire nem lesz komoly hatása.. Az emberek ettől nem fognak kevesebb élelmiszert vásárolni"

De bizony! Rengeteg munkahely szűnik meg, ezért kevesebb lesz a pénzük, eladósodnak a diákok, mert egyetem mellett nem tudnak dolgozni, ill egyetemre se tudnak járni... A munkanélküliek, szegények meg kevesebbet költenek, bár tudom, hogy egyesek szerint negyvenezerből meg lehet élni. huszonhét-ezerből meg pláne, így minden nap kaviáros és lazacos szendvicset esznek, szombatonként új plazma tévét vesznek, és minden hónap első hétfőjén új Audi A8-ast, szóval magamnak mondok ellent, mert egyenest gazdaságélénkítő hatása van a vasárnapi boltbezárásnak és a munkanélküliség növekedésének... Esetleg ha hétfőtől vasárnapig minden munkát betiltanának, akkor lendülne fel igazán a gazdaságunk! Akkor a családok is állandóan együtt lennének - természetesen a templomban reggeltől estig minden nap, a GDP meg ugrásszerűen 100000000%-kal növekedne. Ez lenne aztán az unortodox gazdaságpolitika a javából!

2015. máj. 31. 11:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!